Înainte de a te apuca de prepararea cremei de iaurt, singura care necesită preparare, asigură-te că folosești ingrediente de calitate. Este necesar ca iaurtul să fie cremos și bine scurs de lichid.
Alege smântână pentru frișcă de cea mai bună calitate, cu un procent de grăsime de 35%. Smântâna pentru frișcă se va mixa mult mai bine dacă este rece, ținută la frigider, iar bolul mixerului, de asemeni răcit la frigider pentru 10-15 minute.
Cum se prepară crema de iaurt cu fructe de pădure
Pentru a scurge bine iaurtul de lichid, așază o sită deasă deasupra unui bol și pune iaurtul în ea. Lasă-l 10-12 minute până se scurge lichidul din el și devine mai consistent. În acest timp, pune și foile de gelatină la hidratat în apă cât să fie bine acoperite.
Scoate bolul de la rece și smântâna pentru frișcă. Pune smântâna în bol și proceseaz-o cu ajutorul mixerului până când capătă volum. Adaugă treptat zahărul pudră și mixează smântâna până devine fermă.
Scurge foile de gelatină, pune-le într-un vas, pe baie de aburi și lasă-le să se dilueze, amestecând constant. Apoi, lasă gelatina diluată să se tempereze și amestec-o cu iaurtul bine scurs. Amestecă intens pentru a se omogeniza compoziția. Încorporează în compoziția de iaurt frișca adăugată treptat. Adaugă și un praf de sare pentru accentuarea gustului.
Cum asamblezi delicioasa prăjitură fără coacere cu iaurt și fructe de pădure
Îmbracă interiorul formei de chec cu folie de prospețime. Întinde la baza ei 1/3 din crema de iaurt și înfige din loc în loc câteva fructe. Deasupra, așază pișcoturi unul lângă altul, dar nu înainte de a le trece pentru o fracțiune de secundă prin siropul de fructe. Pentru gust și aromă deosebită, dar și senzație de răcoare, este ideal un sirop de lămâie sau de portocale.
Peste pișcoturi întinde a doua parte de cremă și înfige din nou câteva fructe în ea. Urmează al doilea rând de pișcoturi și ultima parte de cremă. Pune tava la rece pentru 3-4 ore, atât cât să devină crema de iaurt mai fermă și să se poată porționa frumos prăjitura.
După acest interval, răstoarnă prăjitura pe un platou oval și decoreaz-o cu cât mai multe fructe de pădure multicolore, pentru un aspect apetisant. Poți opta și pentru fructe din compot, ca la rețeta de ruladă diplomat cu fructe din compot.
Secționează prăjitura cu un cuțit cu lama subțire, umezită în apă rece. Savureaz-o rece, alături de cei dragi.
În speranța că ți-am stârnit apetitul pentru un desert savuros și răcoros, îți dorim spor la preparat și poftă bună la savurat!