Reclamă

Prăjitură fără coacere cu iaurt și fructe de pădure

Perfectă pentru perioada de vară caniculară și nu numai, această rețetă de prăjitură fără coacere cu iaurt și fructe de pădure va deveni cu siguranță preferata familiei tale.

Publicat: 5 august 2021, 9:16 / Actualizat: 14 iunie 2022, 18:13

Fiind o rețetă de prăjitură rapidă, care nu necesită coacere, o poți prepara atunci când pofta de dulce nu-ți dă pace, dar nu dorești să aprinzi cuptorul. Crema de iaurt cu fructe este gustoasă și răcoroasă, iar combinația de arome, surprinzătoare. În plus, se prepară într-un timp relativ scurt, din ingrediente puține.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu ai nevoie de cuptor, plită sau focul de la aragaz pentru a prepara crema de iaurt. Totul se prepară la rece cu ajutorul unui mixer. Nu este necesar să-ți faci probleme nici că nu-ți va reuși blatul, folosești pișcoturi pentru baza prăjiturii. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și rețeta pas cu pas pentru a o pregăti și tu celor dragi.

Prăjitură fără coacere cu iaurt și fructe de pădure – Ingrediente

Lista de ingrediente este calculată pentru o tavă clasică de chec.

Ingrediente pentru baza prăjiturii:

  • 200 gr pișcoturi de șampanie
  • 250 ml sirop natural de fructe
Reclamă

Ingrediente pentru cremă de iaurt cu fructe:

  • 500 gr iaurt grecesc
  • 150 gr zahăr pudră, cu aroma de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 300 ml smântână pentru frișcă, cu peste 30% grăsime
  • 10 gr foi de gelatină (5 foi sau 5 gr gelatină granulată)
  • 100 ml apă
  • 250 gr fructe de pădure, sau fructele preferate

Rețetă de prăjitură fără coacere cu iaurt – Mod de preparare

Reclamă

Înainte de a te apuca de prepararea cremei de iaurt, singura care necesită preparare, asigură-te că folosești ingrediente de calitate. Este necesar ca iaurtul să fie cremos și bine scurs de lichid.

Alege smântână pentru frișcă de cea mai bună calitate, cu un procent de grăsime de 35%. Smântâna pentru frișcă se va mixa mult mai bine dacă este rece, ținută la frigider, iar bolul mixerului, de asemeni răcit la frigider pentru 10-15 minute.

Cum se prepară crema de iaurt cu fructe de pădure

Pentru a scurge bine iaurtul de lichid, așază o sită deasă deasupra unui bol și pune iaurtul în ea. Lasă-l 10-12 minute până se scurge lichidul din el și devine mai consistent. În acest timp, pune și foile de gelatină la hidratat în apă cât să fie bine acoperite.

Scoate bolul de la rece și smântâna pentru frișcă. Pune smântâna în bol și proceseaz-o cu ajutorul mixerului până când capătă volum. Adaugă treptat zahărul pudră și mixează smântâna până devine fermă.

Scurge foile de gelatină, pune-le într-un vas, pe baie de aburi și lasă-le să se dilueze, amestecând constant. Apoi, lasă gelatina diluată să se tempereze și amestec-o cu iaurtul bine scurs. Amestecă intens pentru a se omogeniza compoziția. Încorporează în compoziția de iaurt frișca adăugată treptat. Adaugă și un praf de sare pentru accentuarea gustului.

Cum asamblezi delicioasa prăjitură fără coacere cu iaurt și fructe de pădure

Îmbracă interiorul formei de chec cu folie de prospețime. Întinde la baza ei 1/3 din crema de iaurt și înfige din loc în loc câteva fructe. Deasupra, așază pișcoturi unul lângă altul, dar nu înainte de a le trece pentru o fracțiune de secundă prin siropul de fructe. Pentru gust și aromă deosebită, dar și senzație de răcoare, este ideal un sirop de lămâie sau de portocale.

Peste pișcoturi întinde a doua parte de cremă și înfige din nou câteva fructe în ea. Urmează al doilea rând de pișcoturi și ultima parte de cremă. Pune tava la rece pentru 3-4 ore, atât cât să devină crema de iaurt mai fermă și să se poată porționa frumos prăjitura.

După acest interval, răstoarnă prăjitura pe un platou oval și decoreaz-o cu cât mai multe fructe de pădure multicolore, pentru un aspect apetisant. Poți opta și pentru fructe din compot, ca la rețeta de ruladă diplomat cu fructe din compot.

Secționează prăjitura cu un cuțit cu lama subțire, umezită în apă rece. Savureaz-o rece, alături de cei dragi.

În speranța că ți-am stârnit apetitul pentru un desert savuros și răcoros, îți dorim spor la preparat și poftă bună la savurat!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×