Reclamă

Rețetă de tartă cu ciocolată și fructe de pădure

Dacă te numeri printre iubitorii deserturilor cu multă ciocolată, îți oferim o minunată rețetă de tartă cu ciocolată și fructe de pădure, pe care o poți prepara pentru deliciul din weekend.

Publicat: 19 iulie 2021, 6:44 / Actualizat: 10 ianuarie 2022, 16:35

Rețetele de tartă sunt printre cele mai simple rețete de deserturi și sunt foarte apreciate în bucătăria românească. Se prepară ușor și nu necesită multe ingrediente. Atracția unui astfel de desert este crusta crocantă și sfărâmicioasă. Însă gustul unei tarte îl desăvârșește umplutura.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sunt foarte variate rețetele de tarte, de la cele mai simple, precum tartele cu fructe, la rețete mai complexe precum cele cu creme și bezea. Urmărește mai jos una dintre cele mai simple rețete de tartă, pe care o poți prepara și tu celor dragi.

Rețetă de tartă cu ciocolată și fructe de pădure – Ingrediente

Ingredientele din această rețetă de desert delicios se împart în trei categorii: ingrediente pentru aluat, pentru umplutură și pentru decor.

Ingrediente pentru aluat fraged de tartă:

  • 300 gr făină
  • 150 gr unt cu 82% grăsime
  • 25-30 gr zahăr pudră
  • un praf de sare
  • 30-50 ml de apă foarte rece
Reclamă

Ingrediente pentru cema de ciocolată:

  • 250 gr ciocolată amaruie, cu peste 50% cacao
  • 250 gr smântână pentru frișcă
  • 100 gr zahăr pudră
  • 20 ml esență de rom, sau esența preferată

Ingrediente pentru decor:

Reclamă
  • fructe de pădure
  • frunze de mentă

Rețetă de tartă cu ciocolată și fructe de pădure – Mod de preparare

Pentru acest tip de tartă cu cremă adăugată, mai întâi trebuie să coci crusta, apoi să o umpli cu crema delicioasă de ciocolată.

Cum se prepară aluatul de tartă

Într-un bol, cerne făina și adaugă peste ea sarea și zahărul pudră. Amestecă bine aceste ingrediente, apoi adaugă untul rece, direct de la frigider, dar tăiat în cuburi mai mici. Frământă rapid toate ingredientele, folosind varful degetelor, până obții o compoziție sfărâmicioasă. Adaugă câte puțină apă rece, atât cât să poți omogeniza aluatul.

Nu este necesar să frămânți excesiv aluatul ci doar până devine omogen. Împachetează aluatul de tartă într-o folie de prospețime si pune-l la rece cel puțin 30 de minute.

După acest interval, pune aluatul între două foi de hârtie pergament și, cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde-l într-o foaie circular de aproximativ 5-6 mm grosime. Pune aluatul, cu hârtia de copt, în interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 25-26 cm și presează-l pe pereții formei. Decupează surplusul de aluat de deasupra. Cu o furculiță, înțeapă aluatul la bază din loc în loc, pentru a nu se deforma în timpul coacerii.

Așază și a doua hârtie de copt în interiorul aluatului și umple-o cu boabe de fasole, de năut, sau de orez. Acestea sunt necesare pentru a împiedica deformarea aluatului în timpul coacerii.

Pune forma de tartă la cuptor și coace aluatul la 180 de grade Celsius, pentru 20 de minute cu boabele de fasole în interior. Apoi, înlătură hârtia de deasupra cu boabele de fasole și mai coace aluatul 6-8 minute pentru a se rumeni și la bază. Lasă aluatul de tartă să se răcească înainte de a-l umple cu cremă.

Cum se prepară crema pentru rețetă de tartă cu ciocolată

Pune un vas cu smântâna lichidă la foc mic și lasă-l până aproape de punctul de fierbere. Stinge focul și adaugă ciocolata ruptă în bucăți. Amestecă intens până aceasta se topește și se omogenizează compoziția. Adaugă și esența și zahăr pudră, doar dacă nu îți place gustul amărui. Lasă crema de ciocolată să se mai răcească 7-8 minute, apoi toarn-o în interiorul crustei crocante.

Umplerea crustei de tartă cu crema de ciocolată
Crusta de tartă se umple cu crema de ciocolată ușor temperată / Profimedia Images

Pune tarta cu ciocolată la frigider pentru cel puțin 2 ore, să devină crema consistentă. Decorează tarta cu fructele de pădure preferate, câteva frunze de mentă și porționeaz-o frumos.

Este delicioasă și apetisantă. Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×