Reclamă

Rețetă de tartă cu ciocolată și fructe de pădure

Dacă te numeri printre iubitorii deserturilor cu multă ciocolată, îți oferim o minunată rețetă de tartă cu ciocolată și fructe de pădure, pe care o poți prepara pentru deliciul din weekend.

Publicat: 19 iulie 2021, 6:44 / Actualizat: 10 ianuarie 2022, 16:35

Rețetele de tartă sunt printre cele mai simple rețete de deserturi și sunt foarte apreciate în bucătăria românească. Se prepară ușor și nu necesită multe ingrediente. Atracția unui astfel de desert este crusta crocantă și sfărâmicioasă. Însă gustul unei tarte îl desăvârșește umplutura.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sunt foarte variate rețetele de tarte, de la cele mai simple, precum tartele cu fructe, la rețete mai complexe precum cele cu creme și bezea. Urmărește mai jos una dintre cele mai simple rețete de tartă, pe care o poți prepara și tu celor dragi.

Rețetă de tartă cu ciocolată și fructe de pădure – Ingrediente

Ingredientele din această rețetă de desert delicios se împart în trei categorii: ingrediente pentru aluat, pentru umplutură și pentru decor.

Ingrediente pentru aluat fraged de tartă:

  • 300 gr făină
  • 150 gr unt cu 82% grăsime
  • 25-30 gr zahăr pudră
  • un praf de sare
  • 30-50 ml de apă foarte rece
Reclamă

Ingrediente pentru cema de ciocolată:

  • 250 gr ciocolată amaruie, cu peste 50% cacao
  • 250 gr smântână pentru frișcă
  • 100 gr zahăr pudră
  • 20 ml esență de rom, sau esența preferată

Ingrediente pentru decor:

Reclamă
  • fructe de pădure
  • frunze de mentă

Rețetă de tartă cu ciocolată și fructe de pădure – Mod de preparare

Pentru acest tip de tartă cu cremă adăugată, mai întâi trebuie să coci crusta, apoi să o umpli cu crema delicioasă de ciocolată.

Cum se prepară aluatul de tartă

Într-un bol, cerne făina și adaugă peste ea sarea și zahărul pudră. Amestecă bine aceste ingrediente, apoi adaugă untul rece, direct de la frigider, dar tăiat în cuburi mai mici. Frământă rapid toate ingredientele, folosind varful degetelor, până obții o compoziție sfărâmicioasă. Adaugă câte puțină apă rece, atât cât să poți omogeniza aluatul.

Nu este necesar să frămânți excesiv aluatul ci doar până devine omogen. Împachetează aluatul de tartă într-o folie de prospețime si pune-l la rece cel puțin 30 de minute.

După acest interval, pune aluatul între două foi de hârtie pergament și, cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde-l într-o foaie circular de aproximativ 5-6 mm grosime. Pune aluatul, cu hârtia de copt, în interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 25-26 cm și presează-l pe pereții formei. Decupează surplusul de aluat de deasupra. Cu o furculiță, înțeapă aluatul la bază din loc în loc, pentru a nu se deforma în timpul coacerii.

Așază și a doua hârtie de copt în interiorul aluatului și umple-o cu boabe de fasole, de năut, sau de orez. Acestea sunt necesare pentru a împiedica deformarea aluatului în timpul coacerii.

Pune forma de tartă la cuptor și coace aluatul la 180 de grade Celsius, pentru 20 de minute cu boabele de fasole în interior. Apoi, înlătură hârtia de deasupra cu boabele de fasole și mai coace aluatul 6-8 minute pentru a se rumeni și la bază. Lasă aluatul de tartă să se răcească înainte de a-l umple cu cremă.

Cum se prepară crema pentru rețetă de tartă cu ciocolată

Pune un vas cu smântâna lichidă la foc mic și lasă-l până aproape de punctul de fierbere. Stinge focul și adaugă ciocolata ruptă în bucăți. Amestecă intens până aceasta se topește și se omogenizează compoziția. Adaugă și esența și zahăr pudră, doar dacă nu îți place gustul amărui. Lasă crema de ciocolată să se mai răcească 7-8 minute, apoi toarn-o în interiorul crustei crocante.

Umplerea crustei de tartă cu crema de ciocolată
Crusta de tartă se umple cu crema de ciocolată ușor temperată / Profimedia Images

Pune tarta cu ciocolată la frigider pentru cel puțin 2 ore, să devină crema consistentă. Decorează tarta cu fructele de pădure preferate, câteva frunze de mentă și porționeaz-o frumos.

Este delicioasă și apetisantă. Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Patrick Schwarzenegger o sărută tandru pe logodnica sa
Divertisment
Patrick Schwarzenegger face un gest îndrăzneț față de logodnica sa. Cum au fost cei doi pozați în public
Patrick Schwarzenegger face un gest îndrăzneț față de logodnica sa. Fiul lui Arnold a fost surprins în timp ce își săruta romantic logodnica, înainte de a o apuca jucăuș de posterior în public. Fiul...
2
O femeie care ține în mână o ladă cu legume proaspet, care conțin mai mult potasiu decât peștele
Sănătate
Leguma care are mai mult potasiu decât peștele. De ce recomandă nutriționiștii să o incluzi în dieta ta
Nutriționiștii au dezvăluit care este leguma care are mai mult potasiu decât peștele. Ei recomandă să o incluzi cât mai des în dieta zilnică. Potasiul este necesar pentru funcționarea normală a tuturor celulelor. El...
3
O femeie frumoasă care reprezintă una dinte cele zodii pentru care viața este mai bună în ziua de 23 martie 2025
Horoscop
Viața este mai bună pentru aceste trei semne zodiacale în ziua de 23 martie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Viața este mai bună pentru aceste trei semne zodiacale în ziua de 23 martie 2025. Acești nativi din zodiac au parte de multe surprize plăcute în această perioadă. Pe 23 martie 2025, viața devine...
4
David Hasselhoff, alături de Pamela Bach, pe vremea când formau un cuplu
Divertisment
David Hasselhoff a slăbit mult și pare devastat, după sinuciderea fostei soții, Pamela Bach. Cum a fost fotografiat recent actorul
David Hasselhoff a slăbit mult și pare devastat, după sinuciderea fostei soții, Pamela Bach. Actorul pare vizibil afectat după vestea sinuciderii fostei sale partenere. Pamela Bach a renunțat la viață la vârsta de 61...
5
Hilaria Baldwin, alături de soțul ei, la un eveniment
Divertisment
Hilaria Baldwin se răstește la soțul ei pe covorul roșu. Chiar și fanii au spus că e un moment greu de privit
Hilaria Baldwin se răstește la soțul ei pe covorul roșu. Totul s-a întâmplat în timpul unui interviu, un moment care a devenit rapid viral pe rețelele sociale. Personalitatea TV, în vârstă de 41 de...
PARTENERI
×