Reclamă

Ruladă diplomat cu fructe din compot sau fructe proaspete

Dacă vrei să-i impresionezi pe cei dragi cu un desert absolut special, îți oferim o rețetă de ruladă diplomat cu fructe din compot sau fructe proaspete.

Publicat: 13 iulie 2021, 7:14 / Actualizat: 12 octombrie 2022, 15:09

Tortul diplomat este adorat de toți cei care adoră deserturile. Acest preparat clasic poate fi pregătit și sub formă de ruladă, pentru un aspect mai special, așa cum puteți observa în rețeta de mai jos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Merită să încerci această prăjitură delicioasă, mai ales dacă ești fană declarată a deserturilor care conțin frișcă și fructe aromate.

Ruladă diplomat cu fructe – Ingrediente

Urmărește mai jos lista de ingrediente pentru o reușită sigură a desertului delicios cu fructe din compot sau fructe proaspete.

Ingrediente pentru blat de ruladă de 24/42 cm:

  • 6 ouă medii
  • 150 gr făină
  • 150 gr zahăr
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare
  • 20 ml esență de vanilie
Reclamă

Ingrediente pentru crema diplomat cu fructe:

  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 2 ouă
  • 125 gr zahăr
  • 150 ml lapte
  • un praf de sare
  • vanilie (păstaie,esență sau zahăr vanilat)
  • 4 foi de gelatină (8 gr)
  • 800 gr compot cocktail de fructe sau fructe proaspete de sezon

Ruladă diplomat cu fructe – Mod de preparare

Reclamă

Ca la orice rețetă de desert cu cremă, modul de preparare se împarte în două etape: etapa preparării blatului și etapa preparării cremei de umplere.

Cum prepari blatul pentru ruladă

Mai întâi pornești cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, separi în două boluri, albușurile de gălbenușuri. Albușurile le presari cu un praf de sare și le mixezi până devin cristaline. Adaugă, treptat, jumătate din cantitatea de zahăr și mixează continuu până obțiio bezea fermă. Amestecă și gălbenușurile cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr până acesta se dizolvă, iar compoziția devine cremoasă și deschisă la culoare. Adaugă uleiul și esența, omogenizează compoziția și încorporează în ea bezeaua de albușuri, amestecând ușor. Adaugă, treptat ș făina cernută.

Întinde compoziția rezultată în tava tapetată cu hârtie de copt și coace foaia de ruladă pentru 20-25 de minute la 180 de grade Celsius. După coacere, răstoarnă foaia de ruladă pe un ștergar de bucătărie ușor umezit. Rulează foaia în acest prosop și la-o acolo să se răcească.  

Cum prepari crema pentru ruladă diplomat cu fructe

Începi prin a pune gelatina la hidratat în apă rece, cât să fie acoperită. Apoi mixează smântâna pentru frișcă până capătă volum.

Într-o cratiță, amestecă ouăle cu zahărul, praful de sare și vanilia. Amestecă bine cu telul sau mixerul până compoziția își dublează volumul și se deschide la culoare. Adaugă laptele, omogenizează bine și pune cratița pe baie de aburi. Amestecă continuu până când compoziția devine cremoasă și consistentă.

Stinge focul și, cât este crema fierbinte, adaugă în ea gelatina bine stoarsă de lichid. Amestecă până aceasta se încorporează uniform în cremă. Acoperă crema cu folie de prospețime și las-o la răcit.

Între timp, scurge fructele din compot și taie-le în cuburi mai mici. De asemeni, dacă optezi pentru fructele proaspete, feliază-le, sau taie-le în cuburi.

Când crema diplomat este răcită, încorporează în ea frișca bătută și fructele bine scurse.

Desfă foaia de ruladă din ștergar și întinde peste ea crema diplomat cu fructe. Așaz-o pe un platou, acoper-o cu folie de prospețime și dă-o la rece pentru 2 ore. Apoi, o poți porționa și servi cu poftă alături de cei dragi.

Poți decora rulada cu zahăr pudră. O alternativă ingenioasă este să o decorezi și cu puțină frișcă și fructe, pentru un aspect mai deosebit.

Ruladă diplomat cu fructe proaspete
Rulada diplomat poate fi decorată cu frișcă și fructe feliate / Shutterstock

Spor la preparat rețeta de ruladă diplomat cu fructe din compot sau fructe proaspete și poftă bună la savurat!

Și dacă ești în căutarea unei rețete de desert foarte rafinat și spectaculos, îți oferim o minunată rețetă de ruladă de bezea cu cremă de vanilie și căpșuni.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×