Reclamă

Chec cu caise: desert de vară aromat și delicios

Dacă ești în căutarea unei rețete delicioase de desert cu fructe, îți oferim o rețetă de chec cu caise, foarte aromat și ușor de preparat.

Publicat: 9 iulie 2021, 7:11 / Actualizat: 14 iunie 2022, 18:19

Checul, simplu sau cu fructe, face parte dintre deserturile preferate de toți iubitorii gustului dulce.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețetele de chec sunt simple, cu ingrediente puține, iar reușita este sigură, dacă respecți câțiva pași importanți. Se pot adăuga în aluatul de chec fructe proaspete, fructe uscate sau alte ingrediente ce pot aduce un plus de savoare și asigura un aspect plăcut.

Caisele adăugate în rețeta de chec aduc un plus de gust acrișor, dar și culoare plăcută, în ton cu aluatul checului. Nu ezita să le adaugi în deserturi, mai ales în plin sezon când sunt bine coapte și aromate.

Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare, pas cu pas, pentru a prepara și tu un desert de vară delicios.

Rețetă de chec cu caise – Ingrediente

  • 4 ouă medii
  • 150 gr zahăr
  • 100 gr unt cu 82 % grăsime
  • 1 praf de sare
  • 200 gr făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 400 gr caise
  • 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
Reclamă

Chec cu caise – Mod de preparare

Înainte de a te apuca de lucru asigură-te că ai adus pe masă toate ingredientele din listă. Separă albușurile de gălbenușuri, presară puțină sare peste albușuri și lasă-le la temperatura camerei 15 minute. Astfel reușita bezelei de albușuri va fi sigură.

Între timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a avea suficient timp să se încălzească și ocupă-te de pregătirea celorlalte ingrediente. Pune untul la topit, pe baie de aburi, să nu se ardă. Apoi lasă-l la temperat. Spală caisele, scurge-le bine și îndepărtează-le sâmburii. Taie-le mai întâi în felii mai grosiere, apoi taie feliile în cuburi. Păstrează câteva felii și pentru decor. Amestecă făina cu praful de copt și trece-o prin sită pentru a deveni aerată. Fiind un chec cu fructe și unt în compoziție, este necesar și puțin praf de copt pentru a nu se lăsa aluatul sub greutatea fructelor.

Reclamă

Presară puțină sare și peste gălbenușuri și amestecă-le bine. Sarea le va ajuta să-și intensifice culoarea. peste gălbenușuri, toarnă în fir subțire untul topit și amestecă intens pentru omogenizare.

Cum prepari aluatul checului cu caise

Când albușurile s-au odihnit suficient la temperatura camerei, mixează-le până devin spumoase. Apoi, adaugă zahărul, lingură cu lingură și mixează energic până obții o bezea perfectă. Amestecă bezeaua cu compoziția de gălbenușuri și unt, apoi, încorporează amestecul de făină cu praf de copt, adăugându-l treptat.

Tapetează cu hârtie de copt o formă de chec clasică. Întinde uniform în tavă aluatul de chec. Trece cuburile de caise prin zahărul pudră, cu aromă de vanilie și înfige-le din loc în loc în aluatul de chec. Nivelează aluatul uniform, deasupra, cu o spatulă de chec, așa încât cuburile de caise să nu rămână la suprafață.

Coace minunatul chec cu caise pentru 35-40 de minute la 180 de grade. Lasă-l să se tempereze mai întâi în tavă, apoi scoate-l pe un grătar de răcire, sau pe un platou. presară zahăr pudră pe deasupra și decorează-l cu feliile de caise proaspete, oprite anterior.

Chec cu caise pe un platou, alături de caise și un ceainic
Checul cu caise se decorează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și caise feliate / Shutterstock

Dacă adori gustul caiselor în deserturi îți mai recomandăm o rețetă de prăjitură cu caise și brânză de vaci, absolut delicioasă.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×