Rețeta acestei prăjituri este foarte ușor de preparat. Ingredientele sunt simple și la îndemâna tuturor. Cu siguranță, și tu le ai în cămară și frigider, iar vișine găsești din abundență în piață. Prăjitura este gustoasă și răcoroasă, dar și foarte apetisantă. Contrastul minunat de culori este atractiv, iar gustul este divin. Aluatul cu iaurt, dens și ușor umed, se completează perfect cu vișinele suculente și frumos colorate.
La același tip de aluat, poți asorta orice fructe preferi. Poți înlocui vișinele cu cireșe, afine, zmeură ori căpșuni. Sau poți prepara o delicioasă prăjitură cu caise și iaurt în aluat.
Îți oferim mai jos rețeta unui desert simplu de vară, cu listă completă de ingrediente și pașii necesari preparării lui.
Rețetă de prăjitură cu vișine și iaurt – Ingrediente
Pentru o tavă cu dimensiuni de 23/36 centimetri ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 5 ouă
- 200 gr zahăr
- 1 păstaie de vanilie
- 400 gr iaurt cremos
- 200 ml ulei
- 400 gr făină
- 7 gr praf de copt
- un praf sare
- 500 gr vișine
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
- puțin ulei și făină pentru tapetat tava
Prăjitură cu vișine și iaurt – Mod de preparare
Pregătește mai întâi vișinele, îndepărtându-le sâmburii cu dispozitivul special, dacă îl deții, sau cu ajutorul unei scobitori. După ce toți sâmburii au fost eliminați, pune vișinele la scurs într-o sită. Cât timp excesul de lichid este eliminat, poți trece la pașii următori.