Reclamă

Prăjitură cu vișine și iaurt. Desert simplu de vară

În plin sezon al fructelor de vară gustoase și suculente, chiar merită să pregătești celor dragi deserturi care să le conțină în cremă sau aluat. Din seria celor mai apreciate și delicioase preparate dulci de sezon, îți propunem să testezi o prăjitură cu vișine și iaurt.

Publicat: 15 iunie 2021, 7:59 / Actualizat: 14 iunie 2022, 18:15

Rețeta acestei prăjituri este foarte ușor de preparat. Ingredientele sunt simple și la îndemâna tuturor. Cu siguranță, și tu le ai în cămară și frigider, iar vișine găsești din abundență în piață. Prăjitura este gustoasă și răcoroasă, dar și foarte apetisantă. Contrastul minunat de culori este atractiv, iar gustul este divin. Aluatul cu iaurt, dens și ușor umed, se completează perfect cu vișinele suculente și frumos colorate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La același tip de aluat, poți asorta orice fructe preferi. Poți înlocui vișinele cu cireșe, afine, zmeură ori căpșuni. Sau poți prepara o delicioasă prăjitură cu caise și iaurt în aluat.

Îți oferim mai jos rețeta unui desert simplu de vară, cu listă completă de ingrediente și pașii necesari preparării lui.

Rețetă de prăjitură cu vișine și iaurt – Ingrediente

Pentru o tavă cu dimensiuni de 23/36 centimetri ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 5 ouă
  • 200 gr zahăr
  • 1 păstaie de vanilie
  • 400 gr iaurt cremos
  • 200 ml ulei
  • 400 gr făină
  • 7 gr praf de copt
  • un praf sare
  • 500 gr vișine
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
  • puțin ulei și făină pentru tapetat tava
Reclamă

Prăjitură cu vișine și iaurt – Mod de preparare

Pregătește mai întâi vișinele, îndepărtându-le sâmburii cu dispozitivul special, dacă îl deții, sau cu ajutorul unei scobitori. După ce toți sâmburii au fost eliminați, pune vișinele la scurs într-o sită. Cât timp excesul de lichid este eliminat, poți trece la pașii următori.

Cum prepari aluatul cu iaurt

Reclamă

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a se încălzi și a reduce din timpul de coacere al prăjiturii.

Sparge ouăle în bolul mixerului și adaugă sarea și zahărul peste ele. Procesează-le cu ajutorul mixerului până obții o compoziție spumoasă, iar zahărul și sarea sunt diluate. Poți folosi și un tel.

Adaugă uleiul și vanilia, apoi omogenizează compoziția. Amestecă praful de copt cu iaurtul cremos și adaugă-le în compoziția de ouă. Omogenizează din nou compoziția, apoi adaugă treptat făina cernută.

Unge interiorul tăvii cu ulei și presară puțină făină atât la bază cât și pe pereții laterali. Apoi toarnă compoziția pentru  prăjitură cu vișine și iaurt în ea. Niveleaz-o uniform și presară vișinele scurse deasupra ei. Apasă-le ușor cu o spatulă, să intre puțin în aluat.Pune tava în cuptorul preîncălzit, pentru 30-55 de minute, la 180 de grade Celsius.

În ultimele 5-6 minute, poți face testul cu scobitoarea, pentru a fi sigură că prăjitura este bine coaptă. Scoți tava ușor din cuptor, introduci i scobitoare la jumătatea prăjiturii și dacă nu este umedă când o extragi, prăjitura este coaptă. După coacere, lasă prăjitura să se răcească în tavă.

Prăjitură cu vișine și iaurt în tava de cuptor
Prăjitura cu vișine și iaurtse lasă la răcit în tavă / Shutterstock

Prăjitura cu vișine și iaurt, aromată cu vanilie este o prăjitură ușor acrișoară de la vișine și plăcut aromată. Apoi o poți decora cu zahăr o porționezi frumos și o servești cu poftă alături de cei dragi.

Dacă ești în căutarea altor rețete de prăjituri cu fructe de sezon, îți recomandăm și rețeta de clafoutis cu cireșe.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×