Reclamă

Panna Cotta cu vanilie și sos de căpșuni

Se anunță prietenii în vizită sau pur și simplu vrei să-i impresionezi pe cei dragi cu un desert delicios, simplu și spectaculos? Îți recomandăm o rețetă de panna cotta cu vanilie și sos de căpșuni, cu succes garantat.

Publicat: 8 iunie 2021, 13:55 / Actualizat: 6 aprilie 2022, 11:38

Panna Cotta este denumirea unui desert italian care se traduce prin smântână (panna) gătită (cotta). Este o budincă preparată din smântână de calitate, amestecată cu lapte, puțină gelatină, zahăr și aromele preferate. Panna Cotta este un desert spectaculos cu aspect catifelat, delicios și răcoros, perfect pentru zilele calde de vără.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu celor dragi, un așa desert de senzație.

Panna Cotta cu vanilie și sos de căpșuni – Ingrediente

Chiar dacă lista de ingrediente este scurtă, iar acestea sunt simple și la îndemâînă, asigură-te că sunt de calitate, pentru reușita desertului.

Ingrediente pentru panna cotta:

  • 250 ml frișcă lichidă
  • 250 ml lapte
  • 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 10 gr gelatină, granule
  • 30 ml apă
  • 1 păstaie de vanilie
  • 1 praf de sare
Reclamă

Ingrediente pentru sosul de căpșuni:

  • 350 gr căpșuni proaspete
  • 50 gr zahăr
  • 25-30 ml apă

Panna Cotta cu vanilie și sos de căpșuni – Mod de preparare

Reclamă

Pregătește mai întâi căpșunile. Spală-le bine cu apă rece, fără a le curăța de frunze și lasă-le la scurs într-o sită.

Cum se prepară Panna Cotta

Mai întâi pune granulele de gelatină într-un bol și toarnă apă peste acestea. Lasă-le la hidratat până absorb toată apa, timp în care te ocupi de restul ingredientelor.

Pune la foc mediu un vas cu pereți dubli în care amesteci frișca lichidă cu laptele. Le amesteci bine pentru omogenizarea lichidului. Adaugă un praf de sare, zahărul și vanilia și amestecă până la dizolvarea zahărului. Sarea are rolul de accentuare a gustului. Dacă optezi pentru a folosi frișcă lichidă deja îndulcită, poți să nu mai adaugi zahăr.

Când lichidul atinge punctul de fierbere, stinge focul și lasă-l la temperat 5-6 minute. Adaugă gelatina hidratată și amestecă intens până aceasta se dizolvă și se dispune uniform. Toarnă compoziția în pahare cu pereți înalți și dă-le la rece pentru aproximativ o oră.

Panna Cotta așezată în borcănele din sticlă, așezate pe un suport din lemn, alături de căpșuni proaspete și tacâmuri din metal.
Este o budincă preparată din smântână de calitate, amestecată cu lapte, puțină gelatină, zahăr și aromele preferate / Shutterstock

Cum se prepară sosul de căpșuni

După ce căpșunile s-au scurs, curăță-le de frunze, codițe și partea albă de la cotoare. Taie-le în bucăți mai mici, amestecă-le cu zahărul, într-un vas și pune-le la fiert. Adaugă și puțină apă pentru a se forma sirop. Lasă-le să fiarbă doar până se dizolvă zahărul și încep să se înmoaie ca pentru dulceața de căpșuni.

Stinge focul, lasă căpșunile în sirop să se tempereze și procesează-le cu ajutorul unui blender vertical. va rezulta un sos de căpșuni mai consistent. Trece sosul de căpșuni printr-o sită deasă pentru a îndepărta semințele. Apoi toarnă sosul de căpșuni peste panna cotta din pahare, deja închegată.

Dă din nou paharele cu deliciosul desert la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Desertul la pahare este foarte gustos servit rece, de la frigider. Poți decora desertul cu frunze de mentă și felii de căpșuni.

O altă rețetă de desert cu fructe de sezon, simplă și rapid de preparat este și rețeta de clafoutis cu cireșe.

În speranța că ti-am stârnit pofta, îți dorim spor la preparat Panna Cotta cu vanilie și sos de căpșuni și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
2
Femeie frumoasă, blondă, de peste 50 de ani, fotografie portret
Frumusețe
Tunsori de evitat dacă ai peste 50 de ani. Pot adăuga mulți ani pe chipul tău
Vremea frumoasă de afară te poate împinge pe drumul către un salon de înfrumusețare. Pe măsură ce vremea se încălzește, s-ar putea să vrei să te bucuri de o tunsoare complet nouă și nu...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
4
Lisa Rinna în timp ce ncearcă să se ascundă de fotografi
Divertisment
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta care s-a transformat complet în ultimii ani
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta din imagine spune că s-a transformat complet în ultimii ani. Chipul ei nu mai este același, dar este dispusă să-și repare greșelile. Lisa Rinna...
5
Ouă pe felii de pâine cu firișoare de ceapă
Sănătate
Ce trebuie să mănânci ca să slăbești la burtă. Alimente pentru un abdomen plat
Mulți oameni sunt în căutare de soluții pentru a obține un abdomen plat, mai ales acum că vremea s-a încălzit, iar hainele subțiri lasă la iveală orice acumulare de grăsime. Desigur, un abdomen plat...
PARTENERI
×