Reclamă

Panna Cotta cu vanilie și sos de căpșuni

Se anunță prietenii în vizită sau pur și simplu vrei să-i impresionezi pe cei dragi cu un desert delicios, simplu și spectaculos? Îți recomandăm o rețetă de panna cotta cu vanilie și sos de căpșuni, cu succes garantat.

Publicat: 8 iunie 2021, 13:55 / Actualizat: 6 aprilie 2022, 11:38

Panna Cotta este denumirea unui desert italian care se traduce prin smântână (panna) gătită (cotta). Este o budincă preparată din smântână de calitate, amestecată cu lapte, puțină gelatină, zahăr și aromele preferate. Panna Cotta este un desert spectaculos cu aspect catifelat, delicios și răcoros, perfect pentru zilele calde de vără.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu celor dragi, un așa desert de senzație.

Panna Cotta cu vanilie și sos de căpșuni – Ingrediente

Chiar dacă lista de ingrediente este scurtă, iar acestea sunt simple și la îndemâînă, asigură-te că sunt de calitate, pentru reușita desertului.

Ingrediente pentru panna cotta:

  • 250 ml frișcă lichidă
  • 250 ml lapte
  • 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 10 gr gelatină, granule
  • 30 ml apă
  • 1 păstaie de vanilie
  • 1 praf de sare
Reclamă

Ingrediente pentru sosul de căpșuni:

  • 350 gr căpșuni proaspete
  • 50 gr zahăr
  • 25-30 ml apă

Panna Cotta cu vanilie și sos de căpșuni – Mod de preparare

Reclamă

Pregătește mai întâi căpșunile. Spală-le bine cu apă rece, fără a le curăța de frunze și lasă-le la scurs într-o sită.

Cum se prepară Panna Cotta

Mai întâi pune granulele de gelatină într-un bol și toarnă apă peste acestea. Lasă-le la hidratat până absorb toată apa, timp în care te ocupi de restul ingredientelor.

Pune la foc mediu un vas cu pereți dubli în care amesteci frișca lichidă cu laptele. Le amesteci bine pentru omogenizarea lichidului. Adaugă un praf de sare, zahărul și vanilia și amestecă până la dizolvarea zahărului. Sarea are rolul de accentuare a gustului. Dacă optezi pentru a folosi frișcă lichidă deja îndulcită, poți să nu mai adaugi zahăr.

Când lichidul atinge punctul de fierbere, stinge focul și lasă-l la temperat 5-6 minute. Adaugă gelatina hidratată și amestecă intens până aceasta se dizolvă și se dispune uniform. Toarnă compoziția în pahare cu pereți înalți și dă-le la rece pentru aproximativ o oră.

Panna Cotta așezată în borcănele din sticlă, așezate pe un suport din lemn, alături de căpșuni proaspete și tacâmuri din metal.
Este o budincă preparată din smântână de calitate, amestecată cu lapte, puțină gelatină, zahăr și aromele preferate / Shutterstock

Cum se prepară sosul de căpșuni

După ce căpșunile s-au scurs, curăță-le de frunze, codițe și partea albă de la cotoare. Taie-le în bucăți mai mici, amestecă-le cu zahărul, într-un vas și pune-le la fiert. Adaugă și puțină apă pentru a se forma sirop. Lasă-le să fiarbă doar până se dizolvă zahărul și încep să se înmoaie ca pentru dulceața de căpșuni.

Stinge focul, lasă căpșunile în sirop să se tempereze și procesează-le cu ajutorul unui blender vertical. va rezulta un sos de căpșuni mai consistent. Trece sosul de căpșuni printr-o sită deasă pentru a îndepărta semințele. Apoi toarnă sosul de căpșuni peste panna cotta din pahare, deja închegată.

Dă din nou paharele cu deliciosul desert la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Desertul la pahare este foarte gustos servit rece, de la frigider. Poți decora desertul cu frunze de mentă și felii de căpșuni.

O altă rețetă de desert cu fructe de sezon, simplă și rapid de preparat este și rețeta de clafoutis cu cireșe.

În speranța că ti-am stârnit pofta, îți dorim spor la preparat Panna Cotta cu vanilie și sos de căpșuni și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×