Reclamă

Tartă cu căpșuni și cremă de mascapone: cea mai simplă rețetă

Cea mai simplă tartă de căpșuni se consumă doar împreună cu cei dragi. Farmecul acesteia constă în contrastul texturilor care o compun: crustă crocantă de secară, brânza mascarpone cremoasă și căpșuni zemoase.

Publicat: 5 iunie 2021, 7:07 / Actualizat: 10 ianuarie 2022, 16:35
Tartă de căpșuni cu mascarpone, așezată pe o tarfurie albă.
Presară deasupra tartei o lingură de zahăr vanilat. Poți omite acest pas, în cazul în care căpșunile sunt foarte dulci. Taie și servește cu poftă / Shutterstock

Recomandarea noastră este să asamblezi tarta chiar înainte de a o servi, astfel vei evita înmuierea crustei. Îți oferim mai jos modul de preparere al acestui desert delicios, perfect pentru zilele toride de vară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tartă cu căpșuni și cremă de mascarpone – Ingrediente

Modul de preparare al tartei cu căpșuni începe prin aducerea tuturor ingredientelor necesare pe bancul de lucru. E mai simplu și eficient să ai totul la îndemână.

Cantitățile de mai jos îți sunt utile pentru prepararea a zece porții de desert răcoritor.

Crustă:

  • 138 grame de făină de secară
  • un vârf de sare
  • 127 g de unt rece
  • 1 lingură și jumătate de oțet de mere
  • 57 ml de apă rece
  • 1 ou mare
Reclamă

Umputură:

  • 227 grame de mascarpone
  • 35 grame de zahăr granulat sau zahăr vanilat
  • 454 grame de căpșuni
  • 64 grame de gem de căpșuni

Tartă cu căpșuni – Mod de preparare

Reclamă

Pentru crustă: Amestecă făina și sarea într-un castron mare. Taie untul în cubulețe mici. Apoi amestecă oțetul de mere cu apa rece.

Lucrează în ritm alert. Adaugă untul în făină. Folosește-ți degetele sau palmele mâinilor pentru a amesteca fiecare cub de unt cu făina. Continuă să faci asta până când fiecare bucată de unt este acoperită cu făină.

Adaugă apoi aproximativ trei linguri din mixul rece de oțet cu apă peste amestecul de făină. Folosește-ți mâna sau o lingură de lemn pentru a îmbina apa cu făina. Dacă aluatul pare uscat, adăugă câteva lingurițe în plus de apă rece. Aluatul are compoziția potrivită atunci când nu se destramă în momentul în care îl strângi ușor.

Lasă aluatul la răcit pentru duă ore, înainte de a-l utiliza. De preferință peste noapte. Preîncălzește cuptorul la 200° Celsius.

Pe o bucată de hârtie de copt, peste care ai presărat puțină făină, rulează aluatul într-un oval de 38 x 15 cm, cu o grosime de 0,6 cm. Înțeapă aluatul cu o furculiță, pentru a împiedica umflarea acestuia în cuptor.

Întinde un ou bătut pe suprafața aluatului, de la o margine la alta. Coace aluatul până când capătă culoare maro-aurie, vreme de 25-30 de minute. Se lasă apoi la răcit chiar în tavă.

Pentru umplutură: În timp ce crusta tartei se răcește, amestecă mascarpone cu două linguri de zahăr. Taie capătul căpșunilor pentru a le îndepărta frunzele și tăie-le în feliuțe subțiri.

Mută crusta tartei pe un blat de lemn sau pe un platou. Întinde apoi brânza mascarpone deasupra acesteia, într-un strat uniform. Urmează să întinzi un strat fin de gem de căpșuni. Aranjează cășunile într-un model decorativ.

Presară deasupra tartei o lingură de zahăr vanilat. Poți omite acest pas, în cazul în care căpșunile sunt foarte dulci. Taie și servește cu poftă, recomandă specialiștii gastronomi.

Dacă ești în căutare de deserturi cu căpșuni, nu rata deliciosul chec umed cu iaurt.

O tartă cu căpșuni, pe masă de lemn
Cea mai simplă tartă de căpșuni se consumă doar împreună cu cei dragi / Shutterstock

Curiozități despre căpșuni

  • Fiecare căpșună are peste 200 de semințe și este singurul fruct ale căror semințe se află la exterior.
  • Căpșuna face parte din familia trandafirilor, de aceea mirosul ei este atât de îmbietor.
  • Romanii credeau că aceste fructe au calități terapeutice. Pe vremea aceea căpșunile erau folosite pentru tratarea depresiei sau a febrei.
  • Nativii americani au fost printre primii oameni ce au consumat căpșuni.
  • Nu spăla căpșunile decât înainte să le mănânci, altfel se vor deteriora mai repede.
  • În Belgia există un muzeu dedicat căpșunilor, informează Country Living.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care aplică ulei de ricin pe păr
Frumusețe
Uleiul de ricin este secretul unui păr sănătos, spun specialiștii. Cum îl poți adăuga în rutina ta de beauty
Uleiul de ricin este secretul unui păr sănătos. Dacă ești în căutarea unui ser de păr multifuncțional, uleiul de ricin este produsul salvator. Fie că te confrunți cu mâncărimi ale scalpului, căderea părului sau...
2
Pulpe de pui pane pe un platou cu salată verde și roșii cherry, alături de un bol cu ketchup
Rețete
Pulpe de pui pane. Un preparat perfect pentru prânz sau cină
Ți-ai propus să prepari pulpe de pui pentru masa de prânz sau cină, dar nu ai idee ce rețetă să încerci? Îți recomandăm una dintre cele mai îndrăgite rețete, și anume cea de pulpe...
3
Sufleu de mere în două vase, decorate cu felii de mere, batoane de scorțișoară, anason stelat și fulgi de migdale
Rețete
Sufleu de mere. Rețeta unui desert pufos și delicios
Desertul sufleu de mere este simplu și ușor de preparat, perfect pentru iubitorii de fructe și pentru cei care apreciază deserturile fine, cu o textură pufoasă și delicată. Acest preparat combină aroma dulce și...
4
O femeie frumoasă care ține în brațe un inorog
Horoscop
3 zodii manifestă norocul în mod natural. Cine sunt nativii care au parte de reușite
3 zodii manifestă norocul în mod natural. Acești nativi vor avea parte de reușite pe tot parcursul acestei zile. Se anunță o perioadă extraordinară pentru nativii care îndrăznesc să viseze cu ochii deschiși. Cele...
5
Porție de plăcintă cu mere de post pe o farfurie cu fructe de pădure
Rețete
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețetă ușoară și rapidă
Se apropie una dintre perioadele de post și ești în căutare de rețete de deserturi delicioase și ușoare? Trece pe lista de preparat și rețeta de plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Este...
PARTENERI
×