Reclamă

Lava cake cu ciocolată: un desert cu gust divin

Lava cake sau vulcan de ciocolată este denumirea celui mai rafinat și divin desert, a cărui rețetă ți-o recomandăm cu mare drag și încredere. Este un desert perfect pentru a-ți satisface rapid pofta de dulce. Dar este și spectaculos și potrivit pentru a-ți încânta prietenii atunci când vin în vizită.

Publicat: 28 mai 2021, 16:22

Rețeta se mai găsește și sub denumirea de fondant  de ciocolată pentru că este, de fapt, un desert pe bază de ciocolată lichidă la interior. Prăjitura se coace la temperatură mare pentru o perioadă scurtă de timp, iar din acest motiv mijlocul rămâne necopt și va fi cursiv.

Se spune că acest spectaculos vulcan de ciocolată a fost inventat din greșeală de un bucătar francez.

Acesta a pregătit prăjiturile și a uitat să cronometreze timpul de coacere, lăsându-le foarte puțin în cuptor. Astfel, interiorul  prăjiturilor a rămas necopt, iar când le-a secționat, compoziția din interior a curs ca lava unui vulcan. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și tu celor dragi un desert spectaculos cu gust divin.

Lava cake sau vulcan de ciocolată – Ingrediente

Cu doar cinci ingrediente poți pregăti un desert de senzație cu care îți vei cuceri familia și prietenii. Cu aceste ingrediente poți realiza patru porții de lava cake, pe care le poți coace în forme mari de brioșe:

  • 200 gr ciocolată cu peste 70% conținut de cacao
  • 200 gr unt cu peste 80% grăsime
  • 150 gr zahăr
  • 40 gr făină
  • 2 ouă medii + 2 gălbenușuri
  • 1 praf de sare
  • puțin unt și făină, pentru formele de copt
  • înghețată și fructe, pentru servit
Reclamă

Lava cake sau vulcan de ciocolată – Mod de preparare

Înainte de a te apuca de lucru este important să cunoști câteva reguli esențiale pentru reușita spectaculosului desert:

  • folosește neapărat ciocolată de calitate cu peste 70% masă de cacao;
  • folosește unt de calitate cu peste 80% grăsime;
  • nu topi ciocolata direct pe foc, nici la microunde, ci pe baie de aburi;
  • coace prăjiturile la temperatură înaltă, pentru un timp relativ scurt;
  • servește prăjiturile fierbinți, altfel se va întări ciocolata din interior.
Reclamă
Lava cake cu ciocolată, așezată pe o farfurie albă, pudrată cu cacao și decorată cu zmeură și mentă.
Este un desert perfect pentru a-ți satisface rapid pofta de dulce. Dar este și spectaculos și potrivit pentru a-ți încânta prietenii atunci când vin în vizită / Shutterstock

Cum prepari deliciosul fondant de ciocolată

În primul rând pornește cuptorul la 220 de grade Celsius. Rupe ciocolata în bucăți mici și pune-o într-un vas împreună cu untul tăiat în cuburi și zahărul. Pune vasul în alt vas mai mare cu apă, dar urmărește să nu atingă apa. Acum pune cele două vase pe foc și amestecă continuu până se topesc toate ingredientele și se omogenizează compoziția de ciocolată. Scoate vasul cu ciocolată din cel cu apă și lasă-l 2 minute la temperat. Adaugă cele două ouă și cele două gălbenușuri și amestecă intens până când sunt bine încorporate în compoziția de ciocolată.

Încorporează și făina amestecată cu un praf de sare și omogenizează bine compoziția. Unge formele de brioșe cu unt și presară puțină făină. Umple formele pentru 3/4 din capacitate cu aluatul de lava cake sau vulcan de ciocolată. Dă formele la cuptor și coace-le pentru 10 minute la 220 de grade.

Răstoarnă prăjiturile pe farfuriuțe și servește-le fierbinți, presărate cu zahăr, alături de o cupă din înghețata preferată și fructe proaspete.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Hartă astrală a fiecărei zodii în parte reprezentată de culoare albastru
Horoscop
Ce semnificație au semnele zodiacale. Cele 12 simboluri explicate pe înțelesul tuturor
Fiecare nativ aparține unui simbol specific, dar să știi ce semnificație au semnele zodiacale este esențial pentru cineva pasionat. Un exemplu elocvent o poate avea Taurul care arată un cerc cu două coarne deasupra....
2
Două borcane cu dulceață din flori de soc
Rețete
Dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată
Dacă adori parfumul florilor de soc, află că poți profita de el și în diferite preparate culinare. Îți oferim o rețetă de dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată, perfectă pentru răsfățul de...
3
Prăjitură spornică cu căpșuni porționată și decorată cu zahăr pudră și frunze de mentă
Rețete
Prăjitură spornică cu căpșuni. Rețetă simplă și ușoară de desert cu fructe
Dacă te ispitesc căpșunile parfumate care au apărut în piață, nu ezita să le incluzi în cât mai multe rețete de desert. Sunt gustoase, aromate și înnobilează aspectul preparatelor dulci. Îți oferim o rețetă...
4
Aishwarya Rai, elegantă și machiată la Festivalul de Film de la Cannes 2022
Divertisment
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor pe covorul roșu, iar vedeta a primit aplauze pentru look-ul impresionant. Apariția sa la premiera filmului...
5
Două pahare și o sticlă cu socată, alături de o lămâie feliată și flori de soc
Rețete
Socată. Băutură răcoritoare tradițională românească
Luna mai este luna florilor, iar florile de soc se numără printre ele, fiind considerate unele dintre cele mai aromate. Nu ezita să profiți de proprietățile acestora, incluzându-le și în preparatele culinare. Începe cu...
PARTENERI
×