Reclamă

Înghețată de banane și căpșuni, preparată în casă

Pentru că se anunță zile călduroase și cum piața abundă de căpșuni parfumate, îți oferim cea mai simplă rețetă de înghețată de banane și căpșuni, preparată în casă. Cu doar câteva ingrediente și într-un timp, relativ scurt, poți pregăti desertul cel mai îndrăgit, atât de cei mari, cât și de cei mici.

Publicat: 12 mai 2021, 12:21 / Actualizat: 14 iunie 2022, 18:24

Pentru că înghețata este desertul cel mai îndrăgit, în sezonul cald, este mult mai sănătoasă preparată în casă. O poți prepara la aparatul special pentru înghețată, dacă dispui de el. Însă cea mai rapidă metodă este metoda clasică, la congelator.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aroma căpșunilor în combinație cu aroma bananelor dau un gust absolut delicios înghețatei. Iar sucul de lămâie adăugat, îi înnobilează gustul la maxim. O altă rețetă de înghețată simplă și gustoasă este rețeta de înghețată cu iaurt și fructe.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța pe cei dragi cu cea mai simplă și delicioasă înghețată.

Înghețată de banane și căpșuni – Ingrediente

  • 500 gr banane bine coapte
  • 500 gr căpșuni
  • sucul de la o lămâie
  • 150 gr frișcă naturală, îndulcită
  • opțional, 1 linguriță de cacao

Înghețată de banane și căpșuni – Mod de preparare

Reclamă

Primul pas este acela de a spăla bine căpșunile, fără a le curăța de codițe și frunze. Codițele și funzele vor proteja căpșunile să nu intre apa în ele. Lasă-le într-o sită la scurs și abia după aceea îndepărtezi codițele și frunzele. Îndepărtează partea albă și pune căpșunile într-o pungă de plastic, sau într-o caserolă cu capac. Dă-le la congelator pentru cel puțin o oră.

Al doilea pas constă în pregătirea bananelor. Alege banane bine coapte, dar nu înnegrite. Taie-le rondele și stropește-le imediat cu zeamă de lămâie. Acest pas ajută bananele să nu oxideze, dar le conferă și o aromă mai plăcută. Pune-le și pe acestea într-o pungă și dă-le la congelator pentru o oră.

Între timp, mixează frișca naturală până devine fermă. Pune-o într-o caserolă cu capac, la frigider.

Reclamă

Cum asamblezi delicioasa înghețată cu banane și căpșuni

Ideal ar fi să ai dispozitive speciale de asamblat înghețata pe băț, spre deliciul celor mici. Însă, în lipsa acestora, înghețata se asamblează în caserole de plastic cu capac.

Scoate bananele și căpșunile de la congelator și procesează-le rapid cu ajutorul blenderului. Când obții o pastă omogenă, adaugă și puțină frișcă, pentru un plus de cremozitate. Pune compoziția în paharele speciale, înfige spatulele de lemn și dă paharele la congelator pentru 10 minute, atât cât să înghețe spatulele.

Înghețată cupahare speciale cu spatule de lemn banane și căpșuni în
Înghețata de banane cu căpșuni va fi mai apetisantă în pahare speciale cu spatule de lemn / Shutterstock

Apoi se poate scoate înghețata din pahare și servi cu mare poftă.

Dacă optezi pentru caserole, poți porționa delicioasa înghețată de banane și căpșuni cu lingurile speciale, în forme sferice. pentru un plus de gust și culoare, poți asambla înghețata separat de banane și separat de căpșuni. Poți adăuga în cea de banane, doar într-o parte și puțină cacao.

Înghețată de banane și căpșuni cu frișcă și cacao, gata de servit
Înghețata de banane cu căpșuni poate fi asortată și cu cacao și frișcă / Shutterstock

Dacă te numeri printre iubitorii deserturilor cu ciocolată, îți oferim rețeta celui mai bun tort cu cremă de ciocolată și aromă de rom.

Spor la preparat înghețată de banane și căpșuni și poftă bună la savurat!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×