Pentru că înghețata este desertul cel mai îndrăgit, în sezonul cald, este mult mai sănătoasă preparată în casă. O poți prepara la aparatul special pentru înghețată, dacă dispui de el. Însă cea mai rapidă metodă este metoda clasică, la congelator.
Aroma căpșunilor în combinație cu aroma bananelor dau un gust absolut delicios înghețatei. Iar sucul de lămâie adăugat, îi înnobilează gustul la maxim. O altă rețetă de înghețată simplă și gustoasă este rețeta de înghețată cu iaurt și fructe.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța pe cei dragi cu cea mai simplă și delicioasă înghețată.
Înghețată de banane și căpșuni – Ingrediente
- 500 gr banane bine coapte
- 500 gr căpșuni
- sucul de la o lămâie
- 150 gr frișcă naturală, îndulcită
- opțional, 1 linguriță de cacao
Înghețată de banane și căpșuni – Mod de preparare
Primul pas este acela de a spăla bine căpșunile, fără a le curăța de codițe și frunze. Codițele și funzele vor proteja căpșunile să nu intre apa în ele. Lasă-le într-o sită la scurs și abia după aceea îndepărtezi codițele și frunzele. Îndepărtează partea albă și pune căpșunile într-o pungă de plastic, sau într-o caserolă cu capac. Dă-le la congelator pentru cel puțin o oră.
Al doilea pas constă în pregătirea bananelor. Alege banane bine coapte, dar nu înnegrite. Taie-le rondele și stropește-le imediat cu zeamă de lămâie. Acest pas ajută bananele să nu oxideze, dar le conferă și o aromă mai plăcută. Pune-le și pe acestea într-o pungă și dă-le la congelator pentru o oră.
Între timp, mixează frișca naturală până devine fermă. Pune-o într-o caserolă cu capac, la frigider.