Se spune că în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, britanicii se răsfățau cu ce aveau la îndemână. Lipsa banilor și a ingredientelor pentru deserturi complexe, i-au inspirat în a prepara mâncăruri modeste, dar cu gust delicios.
Printre acestea și desertul denumit crumble, care este foarte apreciat astăzi, în toate bucătăriile lumii.
Crumble reprezintă o combinație de fructe înăbușite la cuptor acoperite de un strat crocant de unt amestecat cu făină si zahăr. Aroma îmbietoare a fructelor înăbușite sub textura crocantă de la exterior, fac din crumble un desert cu adevărat divin.
Se savurează simplu, ușor fierbinte, dar este delicios și rece, alături de o cupă din înghețata preferată. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu un desert simplu și delicios.
Crumble cu căpșuni – Ingrediente
- 200 gr unt rece, cu peste 80% grăsime
- 200 gr făină
- 30 gr pesmet
- 30 gr fulgi de ovăz
- 50 gr nuci sau alune măcinate
- 100 gr zahăr
- un praf sare
- 300 gr căpșuni
- 30 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 20 gr unt pentru uns formele de copt
- frunze de mentă pentru decor
Rețeta celui mai simplu desert cu fructe – Mod de preparare
Începe prin a aduce pe masa de lucru 4 boluri de ceramică în care să prepari deliciosul crumble. Unge-le la interior cu unt.