La exterior, are o crustă ușor crocantă, iar interiorul rămâne moale și aerat. Rubarba își păstrează nota acrișoară chiar și după coacere, ceea ce o face un desert foarte echilibrat.
Nu este grețos, ci plin de prospețime. Zahărul pudră de deasupra aduce o notă delicată care completează perfect contrastul dulce-acrișor.
Este o prăjitură de primăvară-vară, extrem de apreciată pentru prospețimea și echilibrul dintre dulce și acru.
Se servește ca atare, pudrată cu zahăr, sau alături de o lingură de smântână fermentată ori iaurt grecesc.
Tot din aceeași categorie de deserturi îți mai recomandăm și rețeta de galette cu rubarbă și căpșuni, iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al prăjiturii cu aluat turnat și rubarbă.
Prăjitură turnată cu rubarbă – Ingrediente
Pentru prepararea acestei delicioase prăjituri, ai nevoie de ingrediente simple pentru aluatul turnat și de alte ingrediente, tot simple și puține pentru umplutură și decor. Descoperă mai jos care sunt acestea.
Pentru blat în tavă de aprox. 25×30 cm:
- 4 ouă mari
- 150 g zahăr
- 100 ml ulei
- 150 ml lapte
- 1 linguriță extract de vanilie
- 250 g făină
- 1 plic praf de copt (10 g)
- un praf de sare.