Poți servi gemul de rubarbă pe felii de pâine tartinate cu unt, ca pe oricare alt sortiment de gem. Îl poți folosi și la rețete de prăjituri. O tartă umplută cu un astfel de gem cucerește negreșit pe oricine adoră gustul dulce. La fel și o prăjitură cu jeleu de rubarbă sau cu cremă de rubarbă.
Rubarba este o plantă de primăvară cu tulpini lungi și frunze mari, colorate în nuanțe roșiatice. Comestibile sunt doar tulpinile, pentru că frunzele conțin toxine și concentrații mari de acid oxalic. Tulpinile sunt foarte cărnoase și au gust acrișor și ușor acid. Au proprietăți benefice pentru organism, deoarece conțin cantități însemnate de antioxidanți, dar și de vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului.
Descoperă aici și alte beneficii ale rubarbei pentru sănătatea organismului, iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru gemul din tulpinile de rubarbă.
Gem de rubarbă aromat – Ingrediente
- 1 kg tulpini de rubarbă curățate
- 750 gr de zahăr
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1 păstaie de vanilie.
Rețeta gemului de rubarbă – Mod de preparare
Ca pentru oricare altă rețetă de gem, este necesar să ai pregătite de la început atât ingredientele, cât și vasele și ustensilele pe care le folosești, dar și borcanele.
Ai nevoie de o cratiță încăpătoare, de preferință din inox și cu baza stratificată. Mai ai nevoie de un curățător de legume, un cuțit și un tocător de lemn.
Borcanele le poți pregăti și în timp ce fierbe gemul.