Reclamă
rețetă de conserve
CaTineRețete
// 17 septembrie 2024
Compot de struguri. Cea mai simplă metodă de a conserva aroma strugurilor
S-au copt strugurii de toamnă și te gândești să le conservi aroma pentru iarnă, dar nu ai idei de rețete? Nimic mai simplu decât rețeta de compot de struguri pe care ți-o oferim mai jos.
Reclamă
Rețete
// 13 septembrie 2024
Peltea de lămâie. Rețetă simplă de jeleu fin și aromat
Dacă adori aroma lămâilor și gustul lor acrișor, îți recomandăm să încerci și rețeta de peltea de lămâie. Este o rețetă simplă și ușoară de jeleu fin și aromat, pe care îl poți folosi în prepararea deserturilor.
Rețete
// 11 septembrie 2024
Gem de mere aromat și ușor de preparat
Acest gem de mere aromat este o conservă dulce și ușor de preparat, perfectă pentru a aduce o parte din savoarea toamnei pe tot parcursul anului. Rețeta este simplă și ușoară, iar merele se găsesc cu ușurință pe tarabele din piețe sau în magazinele alimentare.
Rețete
// 10 septembrie 2024
Dulceață de gogonele. Rețetă simplă și ușoară
Pentru că este deja sezonul gogonelelor, îți recomandăm să le incluzi în diferite rețete de conserve, dulci sau sărate. Una dintre acestea este rețeta de dulceață de gogonele, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Reclamă
Sănătate
// 3 septembrie 2024
Cele mai sănătoase conserve. Le poți consuma chiar și la dietă
Deși unele conserve sunt delicioase și sănătoase în același timp, e foarte important să verifici și lista de ingrediente. E bine să te asiguri că nu sunt prea procesate sau au adaos excesiv de zahăr și sare. Ai mai jos lista cu cele mai sănătoase conserve pe care le poți consuma chiar și atunci când vrei să slăbești.
Rețete
// 3 septembrie 2024
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos.
Rețete
// 28 august 2024
Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă
Dacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, poți prepara rețeta de prune la borcan fără zahăr. Le poți consuma ca pe compot sau le poți include în rețete de deserturi. Conservarea prunelor la borcan este o metodă tradițională și sănătoasă de a te bucura de gustul fructelor proaspete pe parcursul iernii. Prunele păstrează o mare parte din savoarea și textura lor naturală, oferindu-ți un produs fără adaosuri artificiale sau îndulcitori.
Rețete
// 27 august 2024
Gem de prune la tavă. Rețetă simplă și ușor de preparat
Dacă vrei să prepari gem de prune, dar nu ai timp de amestecat în el, avem pentru tine o rețetă de gem de prune la tavă. Te poți odihni sau te poți ocupa de alte activități în timp ce acesta se prepară.
Rețete
// 12 august 2024
Nectar de prune. Rețetă de băutură pentru deliciul familiei
Dacă vrei să te răsfeți cu aroma prunelor cât mai mult, pe lângă rețetele de gem, dulceață și compot mai poți prepara și rețeta de nectar de prune. Este o băutură delicioasă și nutritivă, ușor de preparat acasă și ideală pentru a fi savurată în orice sezon.
Rețete
// 9 august 2024
Nectar de piersici. O băutură plină de savoare și vitamine
Dacă vrei să te hidratezi în zilele călduroase de vară într-un mod delicios, prepară rețeta de nectar de piersici. Este o băutură răcoritoare, savuroasă și cremoasă, dar și plină de vitamine. Rețeta este simplă de preparat acasă, iar nectarul poate fi savurat în orice moment al anului, dacă fructele sunt corect conservate.
Rețete
// 7 august 2024
Gogoșari în oțet preparați la rece. Rețetă rapidă, fără fierbere
Dacă îți plac gogoșarii murați și ești în căutarea unei rețete care se pregătește rapid, încearcă rețeta de gogoșari în oțet preparați la rece, fără fierbere.
Rețete
// 16 iulie 2024
Dulceață de dovlecei cu lămâie, un adevărat deliciu culinar
Prepară și tu dulceață de dovlecei cu lămâie, care este un adevărat deliciu culinar, transformând un ingredient simplu și adesea subestimat într-un desert rafinat și complex.
Rețete
// 12 iulie 2024
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce le conferă un gust acru, crocant și ușor sărat. Procesul de fermentare la soare este o metodă tradițională și simplă, care nu necesită conservanți sau alte ingrediente artificiale.
Rețete
// 11 iulie 2024
Gem de smochine. Un deliciu pentru micul dejun
Printre rețetele de gem pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de gem de smochine. Te vei bucura de o delicatesă dulce, ideală pentru a fi savurată pe pâine prăjită, clătite sau ca umplutură pentru diverse deserturi.
Rețete
// 3 iulie 2024
Dulceață de smochine fără zahăr. Cum faci un desert delicios din doar 4 ingrediente
Dacă îți plac smochinele și vrei să te bucuri de gustul lor pe tot parcursul anului, le poți conserva la borcan, preparând rețeta de dulceață de smochine fără zahăr. Este o alternativă sănătoasă și delicioasă, potrivită pentru toți cei care doresc să reducă consumul de zahăr din dieta lor.
Rețete
// 1 iulie 2024
Gem de mure negre. Cum să conservi aroma murelor pentru iarnă
Acest gem de mure negre este o conservă tradițională prin care se păstrează gustul verii în fiecare borcan. Gemul nu este doar un mod de a conserva fructele delicioase ale verii, ci și o modalitate de a aduce un strop de bucurie în fiecare zi, fie că este savurat la micul dejun, fie că este folosit pentru a îmbogăți diverse rețete.
Rețete
// 27 mai 2024
Dulceață de cireșe amare, pentru deliciul de la micul dejun
Dacă nu ai încercat încă rețeta de dulceață de cireșe amare, acum este momentul ei, pentru că deja au apărut pe piață toate soiurile de cireșe. Este o dulceață deosebită atât ca gust, cât și ca textură, pentru că este ceva mai consistentă. Pentru a echilibra gustul amărui al cireșelor, vei folosi puțin mai mult zahăr decât la o dulceață clasică.
Rețete
// 10 mai 2024
Compot de rubarbă pentru iarnă. Rețetă ușoară și rapidă
Nu rata sezonul rubarbei fără a o include în cât mai multe rețete de delicii culinare. Una dintre aceste rețete este cea de compot de rubarbă pentru iarnă.
Rețete
// 27 octombrie 2023
Marmeladă de gutui. Rețetă de gem mai dens și consistent
Dacă ai preparat deja compotul, gemul și dulceața de gutui, nu ezita să pregătești și rețeta de marmeladă de gutui. Te va cuceri atât gustul delicios și aromat, cât și textura fină și culoarea deosebită.
Rețete
// 25 octombrie 2023
Compot de gutui. Cel mai simplu mod de consevare pentru iarnă
Fiecare fruct are perioada lui de coacere, dar din păcate, aceasta trece repede. Însă, pentru a ne bucura de savoarea și aroma fructelor și în celelalte sezoane, le putem conserva în borcane sau le putem congela. De data aceasta, avem pentru tine o rețetă de compot de gutui aromat și ușor de preparat.
Rețete
// 19 octombrie 2023
Peltea de gutui. Rețetă de jeleu de gutui, aromat și delicat
Atunci când prepari gem de gutui sau dulceață și îndepărtezi cotoarele de la fructe, nu le arunca. Prepară rețeta de peltea de gutui în care le poți folosi cu succes. Te vor cuceri atât gustul și aroma, cât și textura și culoarea.
Rețete
// 13 octombrie 2023
Dovleac plăcintar ras, la borcan. Rețeta perfectă pentru iarnă
Dacă îți plac deserturile cu dovleac și dorești să le prepari și mai târziu, când nu mai găsești dovleci pe piață, îți oferim o rețetă de dovleac plăcintar ras la borcan, pentru iarnă.
Rețete
// 10 octombrie 2023
Dulceață de struguri Kismis, delicată și parfumată
Este sezonul strugurilor și te bucuri de aroma lor inconfundabilă, dar te gândești cum să îi conservi și pentru mai târziu? Prepară o rețetă de dulceață de struguri Kismis, delicioasă și foarte parfumată.
Rețete
// 25 septembrie 2023
Ardei iuți umpluți cu brânză, conservați la borcan pentru iarnă
Chiar dacă te numeri printre persoanele care nu apreciază gustul foarte picant, merită să prepari rețeta de ardei iuți umpluți cu brânză, conservați la borcan pentru iarnă. Îi poți așeza pe un platou cu aperitive festive, atunci când organizezi mese în familie.
Rețete
// 19 septembrie 2023
Zacuscă cu morcovi și mere verzi, cu gust dulce-acrișor
Dacă vrei să ieși puțin din tiparul rețetelor clasice de zacuscă, prepară pentru mai târziu și rețeta de zacuscă cu morcovi și mere verzi. Te va cuceri gustul ei dulce-acrișor și va fi, cu siguranță, preferata copiilor.
Rețete
// 13 septembrie 2023
Nectar de pere. Un mod delicios de a conserva aroma fructelor
Dacă îți plac perele și dorești să te delectezi cu aroma lor și mai târziu, le poți conserva în mai multe moduri, toate simple și rapide. Poți prepara gem, dulceață, compot, dar și nectar de pere.
Rețete
// 1 septembrie 2023
Aperitiv cu vinete și ardei capia. Rețeta perfectă pentru iarnă
Atunci când îți propui să coci vinete și ardei pentru zacuscă, coace cantitate mai mare și prepară și rețeta de aperitiv cu vinete și ardei capia pentru iarnă. Vei avea o cămară mai bogată, dar cu gusturi diferite în borcane.
Rețete
// 28 august 2023
Dulceață de prune. Rețetă veche, de la bunica
Dacă ți-ai propus să prepari gem și compot de prune pentru iarnă, mai trece pe listă și rețeta de dulceață de prune. Este o rețetă veche, așa cum o prepara bunica, în care prunele rămân întregi pe tot parcursul păstrării.
Rețete
// 25 august 2023
Sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi
Dacă dorești să conservi roșiile în cât mai multe moduri, trece pe lista de preparat și o rețetă de sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Te vei bucura de gustul sosului folosindu-l la rețetele de paste și pizza, la rețetele de chiftele sau perișoare în sos și la multe alte rețete de mâncăruri.
Rețete
// 23 august 2023
Rețeta de ajvar sârbesc. Pastă de ardei copți cu vinete
Dacă adori combinația de vinete cu ardei copți în rețetele de zacuscă, vei adora și rețeta de ajvar sârbesc. Este o rețetă de pastă preparată din ardei copți, amestecați cu vinete coapte.
Rețete
// 21 august 2023
Marmeladă de prune. O rețetă așa cum o prepara bunica
Dacă obișnuiești să prepari gem de prune pentru răsfățul de la micul dejun, încearcă și rețeta de marmeladă de prune. Este tot un fel de gem, dar cu textură mai fină și mult mai densă.
Rețete
// 15 august 2023
Sos de dovlecei cu ardei copți, pentru iarnă
Dacă vrei să te bucuri de gustul dovleceilor de grădină și în sezonul rece, nu ezita să-i conservi sub diferite moduri. Una dintre rețetele de conserve pe care ți-o oferim mai jos este cea de sos de dovlecei cu ardei copți pentru iarnă.
Rețete
// 1 august 2023
Castraveți murați felii, cu ceapă și usturoi
Ce poate fi mai bun lângă o friptură și o garnitură decât o salată de murături? Pentru că este deja sezonul castraveților de grădină, îți oferim o rețetă de castraveți murați felii, cu ceapă și usturoi.
Sănătate
// 30 iulie 2023
Motive pentru care e recomandat să mănânci pește conservat. Ce beneficii aduce organismului
Nutriționiștii au dezvăluit câteva motive pentru care e recomandat să mănânci pește conservat. Peștele la conservă este extrem de versatil și poate fi inclus cu ușurință într-o mulțime de preparate. Descoperă și tu beneficiile pe care ți le poate aduce organismului.
Rețete
// 18 iulie 2023
Nectar de caise. Rețetă de sirop concentrat de caise, natural
Dacă obișnuiești să consumi diferite băuturi din fructe, află că le poți prepara și acasă. Sunt mult mai gustoase și sănătoase. Pentru a te convinge, încearcă rețeta de nectar de caise. Îl poți savura chiar la tine acasă, în zilele toride de vară.
Rețete
// 14 iulie 2023
Compot de vișine. Perfect pentru gustări, dar și pentru prăjituri
Nu rata sezonul vișinelor fără a pregăti pentru iarna câteva borcane cu compot de vișine, perfect pentru gustări și deserturi.
Rețete
// 12 iulie 2023
Gem de caise, fără zahăr. Rețetă de gem dietetic
Pentru un mod de viață mai sănătos, excluderea zahărului din preparatele culinare este prioritară. Există o mulțime de alte ingrediente care pot suplini zahărul. Îți oferim în acest scop o rețetă de gem de caise fără zahăr, mai sănătos și la fel de gustos.
Rețete
// 9 iunie 2023
Jeleu de zmeură. Gem de zmeură fără semințe, perfect pentru prăjituri
Dacă îți plac deserturile cu glazură din jeleuri de fructe, află că poți conserva aceste jeleuri și pentru sezonul rece. Îți oferim în acest scop o rețetă de jeleu de zmeură, simplu și foarte ușor de preparat. Tot ce ai de făcut pentru a te bucura mai târziu de un astfel de jeleu este să prepari o rețetă de gem clasic, dar să-i îndepărtezi semințele. Jeleul astfel preparat va fi depozitat în borcane și păstrat în cămară 3-4 ani de zile.
Rețete
// 16 mai 2023
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Dacă dorești o rețetă rapidă și sigură pentru gemuri și dulcețuri de fructe, poți apela la zahărul gelifiant. Îți oferim mai jos o rețetă de gem de căpșuni cu zahăr gelifiant.
Rețete
// 12 mai 2023
Dulceață de trandafiri preparată după o rețetă veche. Iese aromată ca pe vremuri
Dacă adori parfumul trandafirilor de grădină, te poți bucura de el și conservându-l la borcan într-o dulceață delicioasă. Prepară o dulceață de trandafiri după rețeta veche, care iese aromată ca pe vremuri.
Rețete
// 8 mai 2023
Dulceață de căpșuni fără zahăr, gustoasă și mai sănătoasă
Îți place dulceața, dar te abții să te răsfeți cu gustul ei din cauza conținutului ridicat de zahăr. Află că există rețete de dulceață și fără ados zahăr. Îți venim în ajutor cu o rețetă de dulceață de căpșuni fără zahăr, gustoasă și mai sănătoasă.
Rețete
// 4 mai 2023
Sirop de păpădie. Rețetă naturală, simplă și ușor de preparat
Pentru că este sezonul florilor de păpădie, își oferim o rețetă naturală de sirop de păpădie, simplă și ușor de preparat.
Rețete
// 24 aprilie 2023
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem dulce-acrișor pentru răsfățul de la micul dejun
Dacă îți place rubarba, nu rata sezonul ei fără a prepara un delicios gem de rubarbă aromat. Te vei bucura de gustul lui atât la micul dejun, cât și în diferite deserturi.
Rețete
// 7 noiembrie 2022
Dulceață de ceapă roșie la borcan, pentru iarnă
Dacă te întrebi cu ce ai putea să-ți mai surprinzi prietenii și familia în materie culinară, avem pentru tine o rețetă de dulceață de ceapă roșie la borcan, pentru iarnă.
Rețete
// 24 octombrie 2022
Dulceață de gutui tăiate în cuburi. Rețetă foarte aromată
Este sezonul gutuilor, dar va trece și perioada acestuia și, cu siguranță, îți va fi dor de gustul și aroma lor. Dar te poți bucura și mai târziu de aroma acestor fructe, conservându-le la borcan pentru iarnă. Îți recomandăm să testezi o rețetă de dulceață de gutui tăiate în cuburi, gustoasă și aromată.
Rețete
// 13 octombrie 2022
Gem de dovleac plăcintar cu merișoare
Dacă adori aroma dovleacului plăcintar, o poți conserva la borcan și pentru sezonul rece, preparând un delicios gem de dovleac plăcintar cu merișoare. Combinația celor două ingrediente te va încânta atât ca gust, cât și ca armonie de culori.
Rețete
// 28 septembrie 2022
Gem de struguri. Rețeta celui mai gustos și rafinat gem
Îți plac strugurii, dar ești mâhnită că va trece rapid și sezonul lor și încă nu te-ai bucurat pe deplin de ei? Nu-i nimic, le poți conserva aroma și gustul delicios, preparând o rețetă de gem de struguri.
Rețete
// 7 septembrie 2022
Dulceață de dovlecei cu lămâie și anason stelat
Dacă te întrebi ce poți să mai prepari din dovlecei, încearcă și rețeta de dulceață de dovlecei cu lămâie și anason stelat. Vei fi impresionată de gustul și aroma deosebită, dar și de culoarea acesteia.
Rețete
// 5 septembrie 2022
Zarzavat pentru ciorbe, conservat pentru iarnă
Ciorbele de vară sunt foarte gustoase pentru că poți adăuga în ele toate zarzavaturile din grădină. Dacă vrei ca și iarna să obții același delicios gust, nu ezita să prepari câteva borcane cu zarzavat pentru ciorbe.