Reclamă

rețetă de conserve

Gogonele murate în saramură și beneficiile consumului lor
Rețete
// 13 noiembrie 2024

Gogonele murate în saramură și beneficiile consumului lor

Rețeta de gogonele murate în saramură este o delicatesă tradițională, care oferă o explozie de savoare în lunile reci de iarnă. Acestea sunt roșii verzi, recoltate înainte de coacerea completă, care sunt conservate într-o soluție de apă și sare. Procesul de fermentație naturală conferă gogonelelor o textură ușor crocantă și o aromă ușor acrișoară, cu un gust plăcut de saramură.
Reclamă
Mere rase la borcan, pentru deserturile din sezonul rece
Rețete
// 30 octombrie 2024

Mere rase la borcan, pentru deserturile din sezonul rece

Rețeta de mere rase la borcan este o metodă excelentă de a conserva gustul dulce-acrișor al merelor. Acestea pot fi folosite ulterior în prăjituri, tarte, plăcinte sau alte deserturi de casă. Prepararea merelor rase la borcan este simplă și rapidă. Rezultatul este un ingredient versatil care poate fi adăugat în diverse rețete pe tot parcursul anului.
Dulceață de gutui rase, cu gust aromat și textură cremoasă
Rețete
// 4 octombrie 2024

Dulceață de gutui rase, cu gust aromat și textură cremoasă

S-au copt gutuile, vrei să le conservi aroma pentru mai târziu și ești în căutare de rețete savuroase? Încearcă să prepari dulceață de gutui rase, o delicioasă rețetă tradițională românească, specifică toamnei, când gutuile sunt coapte și pline de aromă. Gustul ei dulce-acrișor și textura ușor caramelizată fac ca această dulceață să fie perfectă atât pentru a o servi pe pâine prăjită, cât și ca umplutură pentru diverse prăjituri sau clătite.
Compot de struguri. Cea mai simplă metodă de a conserva aroma strugurilor
Rețete
// 17 septembrie 2024

Compot de struguri. Cea mai simplă metodă de a conserva aroma strugurilor

S-au copt strugurii de toamnă și te gândești să le conservi aroma pentru iarnă, dar nu ai idei de rețete? Nimic mai simplu decât rețeta de compot de struguri pe care ți-o oferim mai jos.
Reclamă
Peltea de lămâie. Rețetă simplă de jeleu fin și aromat
Rețete
// 13 septembrie 2024

Peltea de lămâie. Rețetă simplă de jeleu fin și aromat

Dacă adori aroma lămâilor și gustul lor acrișor, îți recomandăm să încerci și rețeta de peltea de lămâie. Este o rețetă simplă și ușoară de jeleu fin și aromat, pe care îl poți folosi în prepararea deserturilor.
Gem de mere aromat și ușor de preparat
Rețete
// 11 septembrie 2024

Gem de mere aromat și ușor de preparat

Acest gem de mere aromat este o conservă dulce și ușor de preparat, perfectă pentru a aduce o parte din savoarea toamnei pe tot parcursul anului. Rețeta este simplă și ușoară, iar merele se găsesc cu ușurință pe tarabele din piețe sau în magazinele alimentare.
Dulceață de gogonele. Rețetă simplă și ușoară
Rețete
// 10 septembrie 2024

Dulceață de gogonele. Rețetă simplă și ușoară

Pentru că este deja sezonul gogonelelor, îți recomandăm să le incluzi în diferite rețete de conserve, dulci sau sărate. Una dintre acestea este rețeta de dulceață de gogonele, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Cele mai sănătoase conserve. Le poți consuma chiar și la dietă
Sănătate
// 3 septembrie 2024

Cele mai sănătoase conserve. Le poți consuma chiar și la dietă

Deși unele conserve sunt delicioase și sănătoase în același timp, e foarte important să verifici și lista de ingrediente. E bine să te asiguri că nu sunt prea procesate sau au adaos excesiv de zahăr și sare. Ai mai jos lista cu cele mai sănătoase conserve pe care le poți consuma chiar și atunci când vrei să slăbești.
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețete
// 3 septembrie 2024

Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească

Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos.
Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă
Rețete
// 28 august 2024

Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă

Dacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, poți prepara rețeta de prune la borcan fără zahăr. Le poți consuma ca pe compot sau le poți include în rețete de deserturi. Conservarea prunelor la borcan este o metodă tradițională și sănătoasă de a te bucura de gustul fructelor proaspete pe parcursul iernii. Prunele păstrează o mare parte din savoarea și textura lor naturală, oferindu-ți un produs fără adaosuri artificiale sau îndulcitori.
Gem de prune la tavă. Rețetă simplă și ușor de preparat
Rețete
// 27 august 2024

Gem de prune la tavă. Rețetă simplă și ușor de preparat

Dacă vrei să prepari gem de prune, dar nu ai timp de amestecat în el, avem pentru tine o rețetă de gem de prune la tavă. Te poți odihni sau te poți ocupa de alte activități în timp ce acesta se prepară.
Nectar de prune. Rețetă de băutură pentru deliciul familiei
Rețete
// 12 august 2024

Nectar de prune. Rețetă de băutură pentru deliciul familiei

Dacă vrei să te răsfeți cu aroma prunelor cât mai mult, pe lângă rețetele de gem, dulceață și compot mai poți prepara și rețeta de nectar de prune. Este o băutură delicioasă și nutritivă, ușor de preparat acasă și ideală pentru a fi savurată în orice sezon.
Nectar de piersici. O băutură plină de savoare și vitamine
Rețete
// 9 august 2024

Nectar de piersici. O băutură plină de savoare și vitamine

Dacă vrei să te hidratezi în zilele călduroase de vară într-un mod delicios, prepară rețeta de nectar de piersici. Este o băutură răcoritoare, savuroasă și cremoasă, dar și plină de vitamine. Rețeta este simplă de preparat acasă, iar nectarul poate fi savurat în orice moment al anului, dacă fructele sunt corect conservate.
Gogoșari în oțet preparați la rece. Rețetă rapidă, fără fierbere
Rețete
// 7 august 2024

Gogoșari în oțet preparați la rece. Rețetă rapidă, fără fierbere

Dacă îți plac gogoșarii murați și ești în căutarea unei rețete care se pregătește rapid, încearcă rețeta de gogoșari în oțet preparați la rece, fără fierbere.
Dulceață de dovlecei cu lămâie, un adevărat deliciu culinar
Rețete
// 16 iulie 2024

Dulceață de dovlecei cu lămâie, un adevărat deliciu culinar

Prepară și tu dulceață de dovlecei cu lămâie, care este un adevărat deliciu culinar, transformând un ingredient simplu și adesea subestimat într-un desert rafinat și complex.
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Rețete
// 12 iulie 2024

Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă

Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce le conferă un gust acru, crocant și ușor sărat. Procesul de fermentare la soare este o metodă tradițională și simplă, care nu necesită conservanți sau alte ingrediente artificiale.
Gem de smochine. Un deliciu pentru micul dejun
Rețete
// 11 iulie 2024

Gem de smochine. Un deliciu pentru micul dejun

Printre rețetele de gem pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de gem de smochine. Te vei bucura de o delicatesă dulce, ideală pentru a fi savurată pe pâine prăjită, clătite sau ca umplutură pentru diverse deserturi.
Dulceață de smochine fără zahăr. Cum faci un desert delicios din doar 4 ingrediente
Rețete
// 3 iulie 2024

Dulceață de smochine fără zahăr. Cum faci un desert delicios din doar 4 ingrediente

Dacă îți plac smochinele și vrei să te bucuri de gustul lor pe tot parcursul anului, le poți conserva la borcan, preparând rețeta de dulceață de smochine fără zahăr. Este o alternativă sănătoasă și delicioasă, potrivită pentru toți cei care doresc să reducă consumul de zahăr din dieta lor.
Gem de mure negre. Cum să conservi aroma murelor pentru iarnă
Rețete
// 1 iulie 2024

Gem de mure negre. Cum să conservi aroma murelor pentru iarnă

Acest gem de mure negre este o conservă tradițională prin care se păstrează gustul verii în fiecare borcan. Gemul nu este doar un mod de a conserva fructele delicioase ale verii, ci și o modalitate de a aduce un strop de bucurie în fiecare zi, fie că este savurat la micul dejun, fie că este folosit pentru a îmbogăți diverse rețete.
Dulceață de cireșe amare, pentru deliciul de la micul dejun
Rețete
// 27 mai 2024

Dulceață de cireșe amare, pentru deliciul de la micul dejun

Dacă nu ai încercat încă rețeta de dulceață de cireșe amare, acum este momentul ei, pentru că deja au apărut pe piață toate soiurile de cireșe. Este o dulceață deosebită atât ca gust, cât și ca textură, pentru că este ceva mai consistentă. Pentru a echilibra gustul amărui al cireșelor, vei folosi puțin mai mult zahăr decât la o dulceață clasică.
Compot de rubarbă pentru iarnă. Rețetă ușoară și rapidă
Rețete
// 10 mai 2024

Compot de rubarbă pentru iarnă. Rețetă ușoară și rapidă

Nu rata sezonul rubarbei fără a o include în cât mai multe rețete de delicii culinare. Una dintre aceste rețete este cea de compot de rubarbă pentru iarnă.
Marmeladă de gutui. Rețetă de gem mai dens și consistent
Rețete
// 27 octombrie 2023

Marmeladă de gutui. Rețetă de gem mai dens și consistent

Dacă ai preparat deja compotul, gemul și dulceața de gutui, nu ezita să pregătești și rețeta de marmeladă de gutui. Te va cuceri atât gustul delicios și aromat, cât și textura fină și culoarea deosebită.
Compot de gutui. Cel mai simplu mod de consevare pentru iarnă
Rețete
// 25 octombrie 2023

Compot de gutui. Cel mai simplu mod de consevare pentru iarnă

Fiecare fruct are perioada lui de coacere, dar din păcate, aceasta trece repede. Însă, pentru a ne bucura de savoarea și aroma fructelor și în celelalte sezoane, le putem conserva în borcane sau le putem congela. De data aceasta, avem pentru tine o rețetă de compot de gutui aromat și ușor de preparat.
Peltea de gutui. Rețetă de jeleu de gutui, aromat și delicat
Rețete
// 19 octombrie 2023

Peltea de gutui. Rețetă de jeleu de gutui, aromat și delicat

Atunci când prepari gem de gutui sau dulceață și îndepărtezi cotoarele de la fructe, nu le arunca. Prepară rețeta de peltea de gutui în care le poți folosi cu succes. Te vor cuceri atât gustul și aroma, cât și textura și culoarea.
Dovleac plăcintar ras, la borcan. Rețeta perfectă pentru iarnă
Rețete
// 13 octombrie 2023

Dovleac plăcintar ras, la borcan. Rețeta perfectă pentru iarnă

Dacă îți plac deserturile cu dovleac și dorești să le prepari și mai târziu, când nu mai găsești dovleci pe piață, îți oferim o rețetă de dovleac plăcintar ras la borcan, pentru iarnă.
Dulceață de struguri Kismis, delicată și parfumată
Rețete
// 10 octombrie 2023

Dulceață de struguri Kismis, delicată și parfumată

Este sezonul strugurilor și te bucuri de aroma lor inconfundabilă, dar te gândești cum să îi conservi și pentru mai târziu? Prepară o rețetă de dulceață de struguri Kismis, delicioasă și foarte parfumată.
Ardei iuți umpluți cu brânză, conservați la borcan pentru iarnă
Rețete
// 25 septembrie 2023

Ardei iuți umpluți cu brânză, conservați la borcan pentru iarnă

Chiar dacă te numeri printre persoanele care nu apreciază gustul foarte picant, merită să prepari rețeta de ardei iuți umpluți cu brânză, conservați la borcan pentru iarnă. Îi poți așeza pe un platou cu aperitive festive, atunci când organizezi mese în familie.
Zacuscă cu morcovi și mere verzi, cu gust dulce-acrișor
Rețete
// 19 septembrie 2023

Zacuscă cu morcovi și mere verzi, cu gust dulce-acrișor

Dacă vrei să ieși puțin din tiparul rețetelor clasice de zacuscă, prepară pentru mai târziu și rețeta de zacuscă cu morcovi și mere verzi. Te va cuceri gustul ei dulce-acrișor și va fi, cu siguranță, preferata copiilor.
Nectar de pere. Un mod delicios de a conserva aroma fructelor
Rețete
// 13 septembrie 2023

Nectar de pere. Un mod delicios de a conserva aroma fructelor

Dacă îți plac perele și dorești să te delectezi cu aroma lor și mai târziu, le poți conserva în mai multe moduri, toate simple și rapide. Poți prepara gem, dulceață, compot, dar și nectar de pere.
Aperitiv cu vinete și ardei capia. Rețeta perfectă pentru iarnă
Rețete
// 1 septembrie 2023

Aperitiv cu vinete și ardei capia. Rețeta perfectă pentru iarnă

Atunci când îți propui să coci vinete și ardei pentru zacuscă, coace cantitate mai mare și prepară și rețeta de aperitiv cu vinete și ardei capia pentru iarnă. Vei avea o cămară mai bogată, dar cu gusturi diferite în borcane.
Dulceață de prune. Rețetă veche, de la bunica
Rețete
// 28 august 2023

Dulceață de prune. Rețetă veche, de la bunica

Dacă ți-ai propus să prepari gem și compot de prune pentru iarnă, mai trece pe listă și rețeta de dulceață de prune. Este o rețetă veche, așa cum o prepara bunica, în care prunele rămân întregi pe tot parcursul păstrării.
Sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi
Rețete
// 25 august 2023

Sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi

Dacă dorești să conservi roșiile în cât mai multe moduri, trece pe lista de preparat și o rețetă de sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Te vei bucura de gustul sosului folosindu-l la rețetele de paste și pizza, la rețetele de chiftele sau perișoare în sos și la multe alte rețete de mâncăruri.
Rețeta de ajvar sârbesc. Pastă de ardei copți cu vinete 
Rețete
// 23 august 2023

Rețeta de ajvar sârbesc. Pastă de ardei copți cu vinete 

Dacă adori combinația de vinete cu ardei copți în rețetele de zacuscă, vei adora și rețeta de ajvar sârbesc. Este o rețetă de pastă preparată din ardei copți, amestecați cu vinete coapte.
Marmeladă de prune. O rețetă așa cum o prepara bunica
Rețete
// 21 august 2023

Marmeladă de prune. O rețetă așa cum o prepara bunica

Dacă obișnuiești să prepari gem de prune pentru răsfățul de la micul dejun, încearcă și rețeta de marmeladă de prune. Este tot un fel de gem, dar cu textură mai fină și mult mai densă.
Sos de dovlecei cu ardei copți, pentru iarnă
Rețete
// 15 august 2023

Sos de dovlecei cu ardei copți, pentru iarnă

Dacă vrei să te bucuri de gustul dovleceilor de grădină și în sezonul rece, nu ezita să-i conservi sub diferite moduri. Una dintre rețetele de conserve pe care ți-o oferim mai jos este cea de sos de dovlecei cu ardei copți pentru iarnă.
Castraveți murați felii, cu ceapă și usturoi
Rețete
// 1 august 2023

Castraveți murați felii, cu ceapă și usturoi

Ce poate fi mai bun lângă o friptură și o garnitură decât o salată de murături? Pentru că este deja sezonul castraveților de grădină, îți oferim o rețetă de castraveți murați felii, cu ceapă și usturoi.
Motive pentru care e recomandat să mănânci pește conservat. Ce beneficii aduce organismului
Sănătate
// 30 iulie 2023

Motive pentru care e recomandat să mănânci pește conservat. Ce beneficii aduce organismului

Nutriționiștii au dezvăluit câteva motive pentru care e recomandat să mănânci pește conservat. Peștele la conservă este extrem de versatil și poate fi inclus cu ușurință într-o mulțime de preparate. Descoperă și tu beneficiile pe care ți le poate aduce organismului.
Nectar de caise. Rețetă de sirop concentrat de caise, natural
Rețete
// 18 iulie 2023

Nectar de caise. Rețetă de sirop concentrat de caise, natural

Dacă obișnuiești să consumi diferite băuturi din fructe, află că le poți prepara și acasă. Sunt mult mai gustoase și sănătoase. Pentru a te convinge, încearcă rețeta de nectar de caise. Îl poți savura chiar la tine acasă, în zilele toride de vară.
Compot de vișine. Perfect pentru gustări, dar și pentru prăjituri
Rețete
// 14 iulie 2023

Compot de vișine. Perfect pentru gustări, dar și pentru prăjituri

Nu rata sezonul vișinelor fără a pregăti pentru iarna câteva borcane cu compot de vișine, perfect pentru gustări și deserturi.
Gem de caise, fără zahăr. Rețetă de gem dietetic
Rețete
// 12 iulie 2023

Gem de caise, fără zahăr. Rețetă de gem dietetic

Pentru un mod de viață mai sănătos, excluderea zahărului din preparatele culinare este prioritară. Există o mulțime de alte ingrediente care pot suplini zahărul. Îți oferim în acest scop o rețetă de gem de caise fără zahăr, mai sănătos și la fel de gustos.
Jeleu de zmeură. Gem de zmeură fără semințe, perfect pentru prăjituri
Rețete
// 9 iunie 2023

Jeleu de zmeură. Gem de zmeură fără semințe, perfect pentru prăjituri

Dacă îți plac deserturile cu glazură din jeleuri de fructe, află că poți conserva aceste jeleuri și pentru sezonul rece. Îți oferim în acest scop o rețetă de jeleu de zmeură, simplu și foarte ușor de preparat. Tot ce ai de făcut pentru a te bucura mai târziu de un astfel de jeleu este să prepari o rețetă de gem clasic, dar să-i îndepărtezi semințele. Jeleul astfel preparat va fi depozitat în borcane și păstrat în cămară 3-4 ani de zile.
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Rețete
// 16 mai 2023

Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură

Dacă dorești o rețetă rapidă și sigură pentru gemuri și dulcețuri de fructe, poți apela la zahărul gelifiant. Îți oferim mai jos o rețetă de gem de căpșuni cu zahăr gelifiant.
Dulceață de trandafiri preparată după o rețetă veche. Iese aromată ca pe vremuri
Rețete
// 12 mai 2023

Dulceață de trandafiri preparată după o rețetă veche. Iese aromată ca pe vremuri

Dacă adori parfumul trandafirilor de grădină, te poți bucura de el și conservându-l la borcan într-o dulceață delicioasă. Prepară o dulceață de trandafiri după rețeta veche, care iese aromată ca pe vremuri.
Dulceață de căpșuni fără zahăr, gustoasă și mai sănătoasă
Rețete
// 8 mai 2023

Dulceață de căpșuni fără zahăr, gustoasă și mai sănătoasă

Îți place dulceața, dar te abții să te răsfeți cu gustul ei din cauza conținutului ridicat de zahăr. Află că există rețete de dulceață și fără ados zahăr. Îți venim în ajutor cu o rețetă de dulceață de căpșuni fără zahăr, gustoasă și mai sănătoasă.
Sirop de păpădie. Rețetă naturală, simplă și ușor de preparat
Rețete
// 4 mai 2023

Sirop de păpădie. Rețetă naturală, simplă și ușor de preparat

Pentru că este sezonul florilor de păpădie, își oferim o rețetă naturală de sirop de păpădie, simplă și ușor de preparat.
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem dulce-acrișor pentru răsfățul de la micul dejun
Rețete
// 24 aprilie 2023

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem dulce-acrișor pentru răsfățul de la micul dejun

Dacă îți place rubarba, nu rata sezonul ei fără a prepara un delicios gem de rubarbă aromat. Te vei bucura de gustul lui atât la micul dejun, cât și în diferite deserturi.
Dulceață de ceapă roșie la borcan, pentru iarnă
Rețete
// 7 noiembrie 2022

Dulceață de ceapă roșie la borcan, pentru iarnă

Dacă te întrebi cu ce ai putea să-ți mai surprinzi prietenii și familia în materie culinară, avem pentru tine o rețetă de dulceață de ceapă roșie la borcan, pentru iarnă.
Dulceață de gutui tăiate în cuburi. Rețetă foarte aromată
Rețete
// 24 octombrie 2022

Dulceață de gutui tăiate în cuburi. Rețetă foarte aromată

Este sezonul gutuilor, dar va trece și perioada acestuia și, cu siguranță, îți va fi dor de gustul și aroma lor. Dar te poți bucura și mai târziu de aroma acestor fructe, conservându-le la borcan pentru iarnă. Îți recomandăm să testezi o rețetă de dulceață de gutui tăiate în cuburi, gustoasă și aromată.
Gem de dovleac plăcintar cu merișoare
Rețete
// 13 octombrie 2022

Gem de dovleac plăcintar cu merișoare

Dacă adori aroma dovleacului plăcintar, o poți conserva la borcan și pentru sezonul rece, preparând un delicios gem de dovleac plăcintar cu merișoare. Combinația celor două ingrediente te va încânta atât ca gust, cât și ca armonie de culori.
×