Compotul reprezintă cel mai simplu mod de a conserva fructele, dar și cel mai versatil. Compotul nu are neapărat o rețetă clasică pentru că se poate prepara după propriul gust. Poți pune cantitatea de zahăr care știi că îți este pe plac.
De asemenea, poți prepara compot din mai puține fructe adăugate în borcan și mai multă apă sau invers.
Compoturile pot fi consumate la micul dejun sau atunci când simți nevoia să te hidratezi. Mai pot fi incluse și în rețete de prăjituri sau torturi. Fructele pot fi adăugate în blaturi sau chiar transformate în creme, iar siropul poate fi folosit la tramparea blaturilor.
Descoperă aici o rețetă de ruladă diplomat cu fructe din compot sau fructe proaspete, unde poți include și fructele din compotul de gutui. Mai jos, îți oferim rețeta detaliată a compotului.
Compot de gutui – Ingrediente
- 2 kg gutui coapte
- 3 litri de apă
- zahăr după gust
- batoane de scorțișoară
- anason stelat
- cuișoare
- suc de lămâie.
Rețeta compotului de gutui – Mod de preparare
Primul pas pe care îl faci pentru prepararea compotului este pregătirea gutuilor, pe care le speli bine cu buretele de vase, folosind partea abrazivă a acestuia. Le clătești foarte bine, apoi le lași în sită, la scurs.
În timp ce se scurg gutuile, pregătește borcanele. Acestea necesită spălare și sterilizare, înainte de folosire. Le poți steriliza folosind una dintre metodele prezentate în acest articol.