Pe lângă gustul lor delicios și aromă deosebită ai o mulțime de motive pentru a le consuma atât proaspete cât și conservate. Bineînțeles că cele mai multe beneficii le obții consumându-le în starea lor naturală. Dar o parte din proprietățile perelor se mențin și prin prepararea acestora sub formă de gem, dulceață sau compot.
Un aspect important în prepararea compoturilor de fructe este acela că gradul de dulceață poate fi potrivit adăugând zahăr după gust. Iar zahărul poate fi înlocuit și cu alți îndulcitori naturali.
Citește și articolul despre beneficiile consumului de pere și de ce recomandă nutriționiștii să le incluzi în dieta ta
Rețeta compotului de pere este una simplă și destul de rapidă. Nu ai de făcut decât să feliezi perele și să le cureți de căsuța semințelor. Apoi le pui la borcan și adaugi cele necesare. Fierbi borcanele în vase cu apă, fără a sta lângă ele ca la rețeta de gem de pere, sau rețeta de dulceață de pere. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea compotului de pere.
Compot aromat de pere – Ingrediente
- 1 kg de pere nu foarte coapte;
- 1-2 linguri de zahăr pentru fiecare borcan de 720 ml;
- sucul de la o lămâie;
- 1 buc. anason stelat / borcan;
- opțional, vanilie și scorțișoară.
Rețeta compotului de pere – Mod de preparare
Mai întâi pregătește borcanele și ustensilele ajutătoare. Adună pe masa din bucătărie ingredientele, o sită cu bol de scurgere, un bol mare, o cratiță cu un ștergar de bucătărie și un cuțit de curățat legume și fructe.
Spală borcanele cu apă și detergent, la fel și capacele, Clătește-le bine și lasă-le să se scurgă. Apoi poți steriliza borcanele și capacele. Îți oferim în ajutor și un articol despre metodele de sterilizare a borcanelor.