Reclamă

Compot aromat de pere. Rețetă simplă și rapidă

Te poți bucura de prospețimea perelor până toamna târziu când cade prima brumă. Dar te poți bucura de aroma lor și în sezonul rece, preparând această rețetă de compot aromat de pere.

Publicat: 25 august 2022, 7:33

Pe lângă gustul lor delicios și aromă deosebită ai o mulțime de motive pentru a le consuma atât proaspete cât și conservate. Bineînțeles că cele mai multe beneficii le obții consumându-le în starea lor naturală. Dar o parte din proprietățile perelor se mențin și prin prepararea acestora sub formă de gem, dulceață sau compot.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un aspect important în prepararea compoturilor de fructe este acela că gradul de dulceață poate fi potrivit adăugând zahăr după gust. Iar zahărul poate fi înlocuit și cu alți îndulcitori naturali.

Citește și articolul despre beneficiile consumului de pere și de ce recomandă nutriționiștii să le incluzi în dieta ta

Rețeta compotului de pere este una simplă și destul de rapidă. Nu ai de făcut decât să feliezi perele și să le cureți de căsuța semințelor. Apoi le pui la borcan și adaugi cele necesare. Fierbi borcanele în vase cu apă, fără a sta lângă ele ca la rețeta de gem de pere, sau rețeta de dulceață de pere. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea compotului de pere.

Compot aromat de pere – Ingrediente

  • 1 kg de pere nu foarte coapte;
  • 1-2 linguri de zahăr pentru fiecare borcan de 720 ml;
  • sucul de la o lămâie;
  • 1 buc. anason stelat / borcan;
  • opțional, vanilie și scorțișoară.
Reclamă

Rețeta compotului de pere – Mod de preparare

Mai întâi pregătește borcanele și ustensilele ajutătoare. Adună pe masa din bucătărie ingredientele, o sită cu bol de scurgere, un bol mare, o cratiță cu un ștergar de bucătărie și un cuțit de curățat legume și fructe.

Spală borcanele cu apă și detergent, la fel și capacele, Clătește-le bine și lasă-le să se scurgă. Apoi poți steriliza borcanele și capacele. Îți oferim în ajutor și un articol despre metodele de sterilizare a borcanelor.

Reclamă

După ce ai pus borcanele la sterilizat, ocupă-te de pregătirea perelor.

Cum pregătești perele pentru a prepara compot de pere aromat

Spală bine perele și pune-le în sita cu bol de scurgere. Nu este nevoie să le ștergi și nici să fie scurse de tot pentru că le vei pune tot în apă.

Pune apă într-un bol și stoarce sucul de la o lămâie. Ia fiecare pară în parte și tai-o pe jumătate, apoi în sferturi. Îndepărtează cu cuțitul căsuța semințelor și cotorul. Nu îndepărta coaja perelor decât dacă aceasta este deteriorată. Pune bucățile de pere curățate în bolul cu apă și lămâie. Lămâia va ajuta perele să nu oxideze, dar le va intensifica și culoarea.

Lasă borcanele sterilizate să se tempereze, apoi pune în fiecare câte o bucată de anason stelat și una sau două linguri de zahăr. Pune zahăr în funcție de cât de dulci sunt perele, dar și cât de dulce dorești compotul. Dacă dorești compotul foarte aromat poți adăuga și puțină scorțișoară sau vanilie. Adaugă bucățile de pere în borcane și umple borcanele cu apă până la filet.

Închide borcanele ermetic cu capacele și pune-le în cratița la baza căreia pui un ștergar curat. Toarnă apă în vas până la gâtul borcanelor. Pune cratița cu borcane pe flacăra aragazului și fierbe minunatul compot de pere aromat pentru 40 de minute din momentul în care apa atinge punctul de fierbere.

După stingerea focului lasă borcanele în apa fierbinte pentru a se răci lent și a asigura perelor o conservare sigură. La iarnă te poți bucura de gustul perelor din compot și dacă le incluzi într-o rețetă de prăjitură cu pere și nuci.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×