Piersicile, ca și caisele și nectarinele, sunt fructele adorate ale verii. Sunt gustoase, sunt cărnoase și pline de vitamine, minerale și nutrienți. Este păcat să lași vara să treacă fără să profiți de gustul și beneficiile acestor fructe. Le poți consuma proaspete pentru aportul zilnic de vitamine, dar le poți include și în diverse preparate culinare. Poți începe prin a le servi la micul dejun sub formă de smoothie cu iaurt, sau în salate de fructe. Le poți include și în diferite rețete de deserturi precum tartele, budincile, blaturile de prăjituri sau creme.
Iar după ce te-ai răsfățat cu piersici proaspete sau deserturi cu piersici poți conserva piersicile și pentru sezonul rece. Poți prepara gem de piersici, dulceață, compot, sirop, nectar, gem sau dulceață. Îți oferim mai jos una dintre rețetele enumerate, cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Dulceață de piersici preparată după rețeta bunicii – Ingrediente
- 2 kg piersici cântărite fără sâmburi;
- 1500 gr de zahăr;
- 200 ml apă;
- sucul de la o lămâie mare.
Rețetă de piersici făcute dulceață – Mod de preparare
Primul pas în prepararea dulceții constă în alegerea piersicilor. Optează pentru piersici coapte, dar mai ferme. Pe cele moi le poți prepara sub formă de gem, sau de nectar. Întrucât piersicile vor trece printr-un proces termic, dacă au miezul moale se vor transforma în piure.
După ce ai ales piersicile spală-le bine în apă rece pentru a îndepărta toate impuritățile din puful lor. Poți adăuga în apă și puțin bicarbonat de sodiu pentru siguranța îndepărtării impurităților. Apoi le clătești foarte bine și le lași la scurs.
Cât timp piersicile stau la scurs poți pregăti siropul pentru dulceață.
Pune apa într-o cratiță cu bază dublă și adaugă zahărul. Așază cratița pe flacăra aragazului și fierbe siropul amestecând constant cu o spatulă. După topirea zahărului lasă siropul să fiarbă reducând flacăra aragazului la intensitate minimă. Fierbe siropul pentru 12-15 minute.