Reclamă

Dulceață de piersici preparată după rețeta bunicii

Dacă adori piersicile și vrei să te bucuri de gustul lor și mai târziu, îți oferim o rețetă de dulceață de piersici preparată după rețeta bunicii. Este gustoasă, aromată și are o culoare ce-ți va încânta privirea.

Publicat: 26 iulie 2022, 7:49 / Actualizat: 1 august 2022, 18:15

Piersicile, ca și caisele și nectarinele, sunt fructele adorate ale verii. Sunt gustoase, sunt cărnoase și pline de vitamine, minerale și nutrienți. Este păcat să lași vara să treacă fără să profiți de gustul și beneficiile acestor fructe. Le poți consuma proaspete pentru aportul zilnic de vitamine, dar le poți include și în diverse preparate culinare. Poți începe prin a le servi la micul dejun sub formă de smoothie cu iaurt, sau în salate de fructe. Le poți include și în diferite rețete de deserturi precum tartele, budincile, blaturile de prăjituri sau creme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iar după ce te-ai răsfățat cu piersici proaspete sau deserturi cu piersici poți conserva piersicile și pentru sezonul rece. Poți prepara gem de piersici, dulceață, compot, sirop, nectar, gem sau dulceață. Îți oferim mai jos una dintre rețetele enumerate, cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Dulceață de piersici preparată după rețeta bunicii – Ingrediente

  • 2 kg piersici cântărite fără sâmburi;
  • 1500 gr de zahăr;
  • 200 ml apă;
  • sucul de la o lămâie mare.

Rețetă de piersici făcute dulceață – Mod de preparare

Primul pas în prepararea dulceții constă în alegerea piersicilor. Optează pentru piersici coapte, dar mai ferme. Pe cele moi le poți prepara sub formă de gem, sau de nectar. Întrucât piersicile vor trece printr-un proces termic, dacă au miezul moale se vor transforma în piure.

Reclamă

După ce ai ales piersicile spală-le bine în apă rece pentru a îndepărta toate impuritățile din puful lor. Poți adăuga în apă și puțin bicarbonat de sodiu pentru siguranța îndepărtării impurităților. Apoi le clătești foarte bine și le lași la scurs.

Cât timp piersicile stau la scurs poți pregăti siropul pentru dulceață.

Pune apa într-o cratiță cu bază dublă și adaugă zahărul. Așază cratița pe flacăra aragazului și fierbe siropul amestecând constant cu o spatulă. După topirea zahărului lasă siropul să fiarbă reducând flacăra aragazului la intensitate minimă. Fierbe siropul pentru 12-15 minute.

Reclamă

Cum pregătești fructele pentru dulceața de piersici

Cu un cuțit special pentru legume taie piersicile în două părți, pe lungime. Îndepărtează sâmburele cu vârful cuțitului și curăță zona unde acesta a stat. Este posibil să mai rămână acolo mici bucăți din sâmbure. Taie fiecare jumătate de piersică în fâșii de 6-8 mm, apoi fiecare fâșie în cuburi mai mici. Stoarce sucul de la o lămâie și stropește imediat cuburile de piersici pentru a nu oxida.

Adaugă cuburile de piersici în siropul care fierbe și și amestecă-le ușor cu acesta. Lasă piersicile să fiarbă în sirop până când se formează spumă la suprafață. Îndepărtează această spumă, stinge flacăra aragazului și acoperă cratița cu un tifon. Lasă dulceața să se răcească mai întâi la temperatura camerei, apoi transferă cratița în frigider. O lași acolo timp de 12 ore sau chiar 24 de ore. Cuburile de piersici se vor confia în siropul rece.

A doua zi pune din nou cratița pe flacăra aragazului și mai fierbe delicioasa dulceață de piersici pentru maximum 15 minute.

Vezi mai multe imagini cu dulceața din piersici în GALERIA FOTO!

Cratiță cu piersici făcute dulceață
Dulceața de piersici se fierbe în două etape / Profimedia Images

Pune dulceața fierbinte în borcane curate și sterilizate. Închide ermetic borcanele cu capacele din dotare și acoperă-le cu o pătură groasă. Lasă-le acolo până când se răcesc complet. Etichetează-le frumos cu data preparării și transferă-le pe raftul din cămară.

Te vei răsfăța cu gustul dulceții de piersici la mesele de la micul dejun în sezonul rece. Dacă dorești să prepari și un desert cu piersici, îți oferim o rețetă de prăjitură cu mac și piersici.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×