Reclamă

Compot de caise jumătăți. Rețetă simplă, fără conservanți

De pe rafturile din cămară nu ar trebui să-ți lipsească deliciosul compot de caise jumătăți. Te vei răsfăța cu gustul și aroma lui la mesele de mic dejun din sezonul rece și nu numai.

Publicat: 8 iulie 2022, 8:00 / Actualizat: 1 august 2022, 18:14

Compotul de caise este unul dintre cele mai apreciate compoturi de fructe. Este aromat, este frumos colorat și poate fi savurat la mic dejun, dar și inclus în rețete e prăjituri și torturi. Fructele din compot pot fi folosite la diferite creme cu frișcă sau cu mascarpone. Pot fi folosite și pentru jeleuri cu care decorezi prăjiturile. Iar cu siropul de la compot poți însiropa blaturile de tort sau de prăjituri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel mai bun exemplu pentru o rețetă de desert cu caise este rețeta de tort diplomat. Fructele vor fi incluse în cremă iar în sirop poți trampa pișcoturile. Dacă te-am convins să prepari compot din caise, îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.

Compot din caise – Ingrediente

  • 2 kg de caise cântărite fără sâmburi
  • 2 litri de apă
  • 400-500 gr de zahăr
  • 1 baton de scorțișoară
  • 1 păstaie de vanilie
Reclamă

Rețetă de compot de caise jumătăți – Mod de preparare

Înainte de a te ocupa de prepararea compotului, pregătește borcanele în care îl vei conserva. Spală bine borcanele cu apă și detergent, la fel și capacele. Clătește-le la fel de bine și lasă-le la scurs. Apoi sterilizează atât borcanele cât și capacele.

Îți oferim și câteva metode pentru sterilizarea sticlelor și borcanelor!

După ce ai terminat cu pregătirea borcanelor poți pregăti caisele. Optează pentru caise mai mici, mai ferme, sănătoase și frumos colorate. Spală caisele bine în apă rece și pune-le să se scurgă într-o sită. După ce s-au scurs, sparge caisele în jumătăți și îndepărtează sâmburii. Dacă nu se sparg caisele ușor, folosește un cuțit de legume și taie caisele în jumătăți. Nu arunca sâmburii. Spargi coaja acestora mai târziu, pui sâmburii la uscat și îl păstrezi pentru a-i include în deserturi, sau chiar la o rețetă de gem de caise.

După ce ai terminat cu desfăcutul caiselor în jumătăți așază o oală cu apa pe flacăra aragazului. Adaugă zahărul, păstaia de vanilie și batonul de scorțișoară. Aceste arome sunt opționale, dar vor desăvârși gustul minunat al compotului. Amestecă cu o spatulă până când zahărul se topește. Când zahărul s-a dizolvat complet, scufundă în sirop câte 20-25 de jumătăți de caise. Lasă-le să se opărească în sirop, timp de 10-15 secunde, întorcându-le ușor cu o spumieră. Apoi le transferi în alt vas și continui în același mod cu următoarele jumătăți de caise. Repetă procedeul, până ce se termină de opărit toate caisele.

Reclamă

Cum conservi compotul de caise

Pune imediat caisele opărite în borcanele sterilizate, așezate într-o tavă metalică. Astfel eviți spargerea borcanelor la contactul cu lichidul fierbinte. Înlătură spuma de la siropul și toarnă-l fierbinte peste caisele din borcane. Închide ermetic borcanele cu capacele aferente.

Vezi mai multe imagini cu deliciosul compot de caise jumătăți în GALERIA FOTO!

Borcane cu cățiompot de caise jumăt
Borcanele se închid ermetic cu capacele din dotare imediat după umplerea lor cu compot / Profimedia Images

Acoperă cu o pătură borcanele cu compot. Lasă-le acolo să se răcească lent, asigurând astfel o conservare sigură compotului de caise.

Și dacă adori gustul, aroma și culoarea caiselor și dorești să te bucuri de acestea și mai târziu, îți oferim și o rețetă de dulceață de caise din caietul bunicii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×