Reclamă

Compot de caise jumătăți. Rețetă simplă, fără conservanți

De pe rafturile din cămară nu ar trebui să-ți lipsească deliciosul compot de caise jumătăți. Te vei răsfăța cu gustul și aroma lui la mesele de mic dejun din sezonul rece și nu numai.

Publicat: 8 iulie 2022, 8:00 / Actualizat: 1 august 2022, 18:14

Compotul de caise este unul dintre cele mai apreciate compoturi de fructe. Este aromat, este frumos colorat și poate fi savurat la mic dejun, dar și inclus în rețete e prăjituri și torturi. Fructele din compot pot fi folosite la diferite creme cu frișcă sau cu mascarpone. Pot fi folosite și pentru jeleuri cu care decorezi prăjiturile. Iar cu siropul de la compot poți însiropa blaturile de tort sau de prăjituri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel mai bun exemplu pentru o rețetă de desert cu caise este rețeta de tort diplomat. Fructele vor fi incluse în cremă iar în sirop poți trampa pișcoturile. Dacă te-am convins să prepari compot din caise, îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.

Compot din caise – Ingrediente

  • 2 kg de caise cântărite fără sâmburi
  • 2 litri de apă
  • 400-500 gr de zahăr
  • 1 baton de scorțișoară
  • 1 păstaie de vanilie
Reclamă

Rețetă de compot de caise jumătăți – Mod de preparare

Înainte de a te ocupa de prepararea compotului, pregătește borcanele în care îl vei conserva. Spală bine borcanele cu apă și detergent, la fel și capacele. Clătește-le la fel de bine și lasă-le la scurs. Apoi sterilizează atât borcanele cât și capacele.

Îți oferim și câteva metode pentru sterilizarea sticlelor și borcanelor!

După ce ai terminat cu pregătirea borcanelor poți pregăti caisele. Optează pentru caise mai mici, mai ferme, sănătoase și frumos colorate. Spală caisele bine în apă rece și pune-le să se scurgă într-o sită. După ce s-au scurs, sparge caisele în jumătăți și îndepărtează sâmburii. Dacă nu se sparg caisele ușor, folosește un cuțit de legume și taie caisele în jumătăți. Nu arunca sâmburii. Spargi coaja acestora mai târziu, pui sâmburii la uscat și îl păstrezi pentru a-i include în deserturi, sau chiar la o rețetă de gem de caise.

După ce ai terminat cu desfăcutul caiselor în jumătăți așază o oală cu apa pe flacăra aragazului. Adaugă zahărul, păstaia de vanilie și batonul de scorțișoară. Aceste arome sunt opționale, dar vor desăvârși gustul minunat al compotului. Amestecă cu o spatulă până când zahărul se topește. Când zahărul s-a dizolvat complet, scufundă în sirop câte 20-25 de jumătăți de caise. Lasă-le să se opărească în sirop, timp de 10-15 secunde, întorcându-le ușor cu o spumieră. Apoi le transferi în alt vas și continui în același mod cu următoarele jumătăți de caise. Repetă procedeul, până ce se termină de opărit toate caisele.

Reclamă

Cum conservi compotul de caise

Pune imediat caisele opărite în borcanele sterilizate, așezate într-o tavă metalică. Astfel eviți spargerea borcanelor la contactul cu lichidul fierbinte. Înlătură spuma de la siropul și toarnă-l fierbinte peste caisele din borcane. Închide ermetic borcanele cu capacele aferente.

Vezi mai multe imagini cu deliciosul compot de caise jumătăți în GALERIA FOTO!

Borcane cu cățiompot de caise jumăt
Borcanele se închid ermetic cu capacele din dotare imediat după umplerea lor cu compot / Profimedia Images

Acoperă cu o pătură borcanele cu compot. Lasă-le acolo să se răcească lent, asigurând astfel o conservare sigură compotului de caise.

Și dacă adori gustul, aroma și culoarea caiselor și dorești să te bucuri de acestea și mai târziu, îți oferim și o rețetă de dulceață de caise din caietul bunicii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
3
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
O femeie care stă la plajă sub umbrelă
Sănătate
Care sunt orele de plajă indicate. Sfaturi și recomandări pentru un bronz frumos și sănătos
Când vine vara, mulți oameni adoră să-și petreacă zilele bucurându-se de soare la plajă. Cu toate acestea, este important să știi că expunerea excesivă la soare poate fi dăunătoare. Află care sunt orele de...
PARTENERI
×