Este un tort elegant, spectaculos și cu gust divin, care va cuceri atât privirea cât și papilele gustative ale celor dragi.
Pregătirea acestui tort este una simplă și nu necesită coacere. Blatul clasic de tort este înlocuit cu pișcoturi de șampanie însiropate în sucul fructelor. Fructele vor fi adăugate în crema de frișcă, amestecată cu o cremă fiartă de ouă.
Un astfel de tort plin de culoare și savoare inspiră veselie și este potrivit pentru momentele speciale din viața ta. În aceeași categorie de deserturi se înscrie și prăjitura fără coacere cu iaurt și fructe de pădure.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea unuia dintre cele mai adorate torturi festive.
Tort Diplomat cu fructe și frișcă – Ingrediente
- 5 ouă întregi
- 200 gr de zahăr
- 1 praf de sare
- 40 gr gelatină granulată sau foi
- 450 gr compot de ananas sau alte fructe
- 30 gr coajă confiată de portocală
- 750 gr frișcă lichidă, îndulcită
- fructe la alegere, proaspete și din compot (ananas, kiwi, mandarine, portocale, căpșuni etc.)
- 12 pișcoturi de șampanie.
Tort Diplomat cu fructe și frișcă – Mod de preparare
Cea mai complexă parte din procesul de preperarea a tortului Diplomat constă în realizarea unei creme de ouă. Aceasta se amestecă cu frișca și fructe, iar rezultatul este unul spectaculos.