Reclamă

Tort Diplomat cu fructe și frișcă

Dacă ești în căutarea unei rețete de tort, simplă, fără coacere, dar care să ofere o armonie de gusturi și culori pe un platou de sărbătoare, rețeta de tort Diplomat cu fructe și frișcă este ideală.

Publicat: 31 decembrie 2021, 6:51 / Actualizat: 15 februarie 2022, 12:08

Este un tort elegant, spectaculos și cu gust divin, care va cuceri atât privirea cât și papilele gustative ale celor dragi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pregătirea acestui tort este una simplă și nu necesită coacere. Blatul clasic de tort este înlocuit cu pișcoturi de șampanie însiropate în sucul fructelor. Fructele vor fi adăugate în crema de frișcă, amestecată cu o cremă fiartă de ouă.

Un astfel de tort plin de culoare și savoare inspiră veselie și este potrivit pentru momentele speciale din viața ta. În aceeași categorie de deserturi se înscrie și prăjitura fără coacere cu iaurt și fructe de pădure.

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea unuia dintre cele mai adorate torturi festive.

Tort Diplomat cu fructe și frișcă – Ingrediente

  • 5 ouă întregi
  • 200 gr de zahăr
  • 1 praf de sare
  • 40 gr gelatină granulată sau foi
  • 450 gr compot de ananas sau alte fructe
  • 30 gr coajă confiată de portocală
  • 750 gr frișcă lichidă, îndulcită
  • fructe la alegere, proaspete și din compot (ananas, kiwi, mandarine, portocale, căpșuni etc.)
  • 12 pișcoturi de șampanie.
Reclamă

Tort Diplomat cu fructe și frișcă – Mod de preparare

Cea mai complexă parte din procesul de preperarea a tortului Diplomat constă în realizarea unei creme de ouă. Aceasta se amestecă cu frișca și fructe, iar rezultatul este unul spectaculos.

Cum prepari crema de ouă

Reclamă

Mai întâi, pune gelatina la hidratat în 100 de mililitri sirop din compotul de ananas. Este necesar să folosești și compot, atât pentru fructe cât și pentru sirop.

Pune ouăle întregi împreună cu zahărul într-o cratiță. Așază cratița deasupra altei cratițe mai mari, în care adaugă apă fierbinte. Asigură-te că apa nu atinge cratița cu ouă și zahăr. Așază cratițele pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Cu un tel în formă de pară, amestecă intens ouăle cu zahărul pentru ca ingredientele să se omogenizeze.

Ai grijă să amesteci continuu crema de ouă. Este important ca aceasta să nu atingă punctul de fierbere, pentru a nu se transforma în omletă. Crema trebuie să fie fierbinte la 80 de grade Celsius și să devină consistentă ca o budincă. Ridică cratița cu cremă din cea cu apă și lasă crema de ouă să se răcorească.

Adaugă gelatina hidratată în crema caldă. Amestecă intens până când gelatina se dizolvă și se încorporează uniform în cremă. Tot în crema de ouă caldă, adaugă și coaja de portocală confiată, dar și fructele scurse din compot și cele proaspete, tăiate în cuburi.

Între timp, bate și frișca lichidă până când capătă consistență. Apoi, încorporează-o ușor în crema de ouă cu fructe.

Cum asamblezi spectaculosul tort Diplomat cu fructe și frișcă

Folosește o formă de tort cu diametrul de 25 cm și inel detașabil. Îmbracă interiorul formei cu folie de prospețime. La baza formei, dar și pe pereții inelului, așază felii de fructe tăiate frumos. Umezește-le cu sirop de la compot pentru a se lipi de folie. Poți opta să îmbrăci tortul de jur împrejur cu pișcoturi.

Întinde deasupra fructelor de la bază 1/3 din cremă. Peste cremă, așază pișcoturi de șampanie, trecute ușor prin sirop de la compot. Întinde a doua parte de cremă și continuă cu pișcoturi, apoi iar cu cremă și iar cu pișcoturi. Pune tortul la rece pentru 5-6 ore, apoi îl poți răsturna pe platou și îndepărta cu grijă folia.

Îți recomandăm să porționezi tortul a doua zi, după ce va sta la frigider câteva ore bune.

Porție de tort Diplomat cu fructe și frișcă pe o farfurie maro
Tortul Diplomat se porționează mai frumos a doua zi / Shutterstock

Din categoria rețetelor de torturi elegante pentru mesele festive îți mai recomandăm și rețeta de tort fără coacere cu ciocolată albă și fructe.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×