Reclamă

Dulceață de pepene galben cu ghimbir

Dacă adori gustul delicios de pepene galben, nu ezita să-l conservi pentru mai târziu într-o foarte gustoasă și aromată dulceață de pepene galben cu ghimbir. Pe lângă savoare și aromă, vei obține și o culoare minunată specifică toamnei ruginii.

Publicat: 31 august 2021, 7:13 / Actualizat: 1 august 2022, 18:18

Pepenele galben, denumit și cantalup, are o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului, chiar și după conservare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Printre multitudinea de vitamine pe care le conține, pepenele galben este fructul cu cel mai mare conținut de vitamina A.

Nu ezita să consumi pepene galben în stare proaspătă, pentru a beneficia din plin de aceste vitamine. În plus, îl poți conserva pentru mai târziu sub formă de compot sau dulceață. Va fi un adevărat răsfăț culinar pentru mic dejunuriledin sezonul rece.

Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu una dintre cele mai aromate și frumos colorate rețete de dulceață.

Dulceață de pepene galben cu ghimbir – Ingrediente

  • 1 kg de pepene galben, curățat
  • 500 gr de zahăr
  • 100 gr de ghimbir proaspăt
  • sucul și coaja de la o lămâie bio
Reclamă

Dulceață de pepene galben cu ghimbir – Mod de preparare

Important pentru reușita perfectă a dulceții de pepene galben este alegerea tipului de pepene.

Există două tipuri de pepene galben pe piață: pepenele cremos și cel zemos. Pepenele cremos este cel cu gust asemănător cu gustul bananei. Al doilea tip de pepene galben, cel zemos, are gustul asemănător cu al ananasului. Pe acesta trebuie să-l alegi pentru rețeta de dulceață de pepene galben cu ghimbir. Este zemos, însă cuburile din pulpa de pepene își păstrează forma intactă atât în timpul tratamentului termic cât și după. Dacă alegi pepenele cremos, acesta se va sfărâma pe parcurs și vei obține gem de pepene, nu dulceață.

Reclamă

Cum se prepară dulceața de pepene galben cu ghimbir

Începe prin a tăia pepenele în felii, apoi îndepărtează cu o lingură partea care conține semințe.

Următorul pas este să elimini coaja cu ajutorul unui cuțit cu lamă subțire. Taie feliile de pepene galben în cuburi micuțe și pune-le într-un vas încăpător. Curăță ghimbirul și toacă-l mărunt sau dă-l pe răzătoare. Adaugă ghimbirul peste cuburile de pepene galben.

Adaugă și sucul de la o lămâie, după ce i-ai răzuit coaja fin. Pune coaja de lămâie deoparte și las-o la uscat până când o vei folosi la dulceață.

Amestecă toate ingredientele din vas cu zahărul și acoperă vasul cu o folie de prospețime. Pune-l la frigider pentru 48 de ore. În acest timp, mai amestecă din când în când ingredientele, pentru a se topi zahărul și a se forma sirop.

Colaj de poze cu pașii de pregătire pepene galben pentru dulceață
Pepenele galben se amestecă cu ghimbirul și zahărul înainte de a fi transformat în dulceață / Shutterstock

După acest interval de timp, scurge siropul și pune-l la fiert, până trece testul picăturii. După ce siropul a devenit consistent și a trecut testul, adaugă cuburile de pepene galben, amestecate cu ghimbir.

Fierbe dulceața de pepene galben pentru 15-20 de minute. Nu uita să îndepărtezi spuma care se formează deasupra. În timp ce fierbi delicioasa dulceață de pepene galben cu ghimbir, pune borcanele la sterilizat.

Pune dulceața fierbinte în borcanele fierbinți și închide bine capacele. Pune borcanele cu dulceață în cuptorul cald și lasă-le acolo până când se răcesc. Etichetează-le frumos și așază-le pe raftul din cămară.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×