Reclamă

Dulceață de nuci verzi. Descoperă rețeta unui preparat rafinat

Dacă dorești să prepari cea mai rafinată rețetă de dulceață, cu care să îi impresionezi pe cei dragi, rețeta de dulceață de nuci verzi este ideală. Chiar dacă necesită mai multă răbdare și meticulozitate, rezultatul final merită din plin efortul.

Publicat: 18 august 2021, 7:47 / Actualizat: 24 mai 2022, 14:46

În cazul în care optezi să prepari dulceața de nuci verzi după rețeta tradițională, ca pe vremea bunicii, ai nevoie și de puțin var. Nucile verzi, după curățare, necesită un timp de conservare în apă cu var pentru a elimina gustul amar, dar și pentru a nu oxida. Însă, în lipsa varului poți folosi sare de lămâie sau chiar zeamă de lămâie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu celor dragi cea mai rafinată rețetă de dulceață.

Dulceață de nuci verzi – Ingrediente

Ca la orice rețetă de dulceață, lista de ingrediente este scurtă, însă la dulceața de nuci verzi mai sunt necesare și câteva ingrediente pregătitoare.

Ingrediente pentru conservarea nucilor:

  • 1 l apă
  • 2 linguri de var pudră
  • 10 gr de alaun
  • 1-2 perechi de mănuși
Reclamă

Ingrediente pentru dulceața propriu-zisă:

  • 1 kg de nuci verzi
  • 1 kg de zahăr
  • 800 ml de apă
  • 1 lămâie bio
  • 3-4 cuișoare

Rețeta Dulceață de nuci verzi – Mod de preparare

Reclamă

La lista de ingrediente folosite la dulceață, nu uita să adaugi și mănușile chirurgicale, pentru a nu risca să-ți colorezi mâinile.

Cum procedezi pentru a conserva nucile în apă cu var

Apa de var este necesară pentru ca nucile să-și păstreze forma intactă în timpul fierberii și a nu se sfărâma. Varul nu influențează gustul nucilor și nu are nici efecte negative. Apa de var se folosește și la alte rețete de dulceață precum cea de prune, de caise sau de piersici.

Cu ajutorul unui cuțit mic cu lamă subțire și neapărat cu mănuși în mâini, curăță nucile de coaja verde până ajungi la pelicula albă. Pune nucile curățate în apă rece cât să fie bine acoperite. Lasă-le în apă rece 48 de ore, timp in care le schimbă apa de 2-3 ori pe zi.

După trecerea celor 48 de ore, pregătește apa de var. Dizolvă varul în apă rece și lasă-l așa aproximativ 6-8 ore. În acest timp, mai amestecă apa cu var de 2-3 ori, apoi strecoară amestecul printr-un tifon curat. Pune nucile în apa de var și lasă-le acolo aproximativ 12 ore, amestecându-le periodic. Apoi scurge-le și clătește-le bine în multe ape reci.

Dizolvă 10 gr de alaun (sare cubică) în 4 litri de apă și fierbe nucile în această soluție pentru neutralizarea varului. Scurge-le, clătește-le bine cu apă rece și străpunge-le din loc în loc cu o scobitoare.

Cum prepari rețeta de dulceață de nuci verzi

Pune apa cu zahărul fiert, într-o cratiță cu bază dublă. Amestecă până se topește zahărul și lasă siropul să fiarbă până se reduce și trece testul picăturii. Citește despre testul picăturii în rețeta de dulceață de caise.

Adaugă nucile scurse în sirop și lasă-le la fiert 15 minute, înlăturând spuma care se formează. Stinge focul, acoperă cratița cu un tifon și las-o așa până când se răcește dulceața complet.

Pune-o din nou la fiert și adauă 3-4 cuișoare pentru ca preparatul să capete o aromă deosebită. Adaugă și sucul de la o lămâie și lasă dulceața să fiarbă încă 15 minute. Între timp, sterilizezează borcanele, apoi umple-le cu dulceața fierbinte de nuci.

Închide bine capacele și acoperă borcanele cu pături. Lasă-le acolo până când se răcesc, apoi etichetează-le și depozitează-le în cămară.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii se vor simți preferați de astre în perioada următoare. Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024 vine cu previziuni neașteptate. Există o zodie care are noroc atât la bani, cât și în...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie mov și stă pe unpat de flori de liliac
Horoscop
Zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Nativul care are de luat decizii importante
Astrologii au dezvăluit care este zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Acest nativ va avea de luat multe decizii importante și va fi pus în situații dificile. Se anunță...
3
Liza Minnelli, dusă acasă în scaun cu rotile
Divertisment
Primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni
Au apărut primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni. Liza a fost surprinsă într-o ieșire publică rară...
4
Hartă astrală cu toate zodiile
Horoscop
Ce spun elementele semnului zodiacal despre tine. Personalitatea în funcție de zodie
Dacă te întrebi de ce simți și te manifești într-un anumit mod, e bine să știi că elementele semnului zodiacal în care te-ai născut au o influență certă. Află ce spun elementele semnului zodiacal...
5
O femeie frumoasă care stă în fața lunii și poartă o umbrelă galbenă pe umăr pentru a ilustra zodia nefericită a lunii aprilie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024 se va confrunta cu multe probleme. Acesta nativ va avea de luat decizii importante, iar viața s-ar putea să-l surprindă în perioada ce urmează. Este o lună plină...
PARTENERI
×