Dulceața din mure este ca o pădure de vară transpusă într-un borcan. Are un parfum bogat, profund, de fructe coapte, ușor sălbatice, cu nuanțe de vin și condimente.
Murele, mai ales cele de pădure sau cele foarte bine coapte, au un gust dulce, dar nu exagerat. În plus au o ușoară astringență plăcută, care echilibrează dulceața zahărului. Textura dulceții este densă, siropoasă, cu fructe întregi care aproape se topesc în gură.
Este o dulceață nobilă, cu o culoare intensă de un mov profund, aproape negru, cu luciri de amethyst în lumina soarelui. În fiecare linguriță regăsești o explozie de aromă, gust de vară, de pădure umedă și de dimineți cu rouă.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a pregăti și tu această dulceață delicioasă.
Dulceață de mure catifelată – Ingrediente
- 1 kg mure (coapte bine, dar ferme)
- 700-800 g zahăr
- sucul de la ½ lămâie
- opțional: ½ păstaie de vanilie sau 1 linguriță de extract natural.
Rețeta dulceții de mure – Mod de preparare
Mai întâi, curăță murele de impurități, spală-le ușor în apă rece, într-o sită largă, apoi lasă-le la scurs complet. Alege doar fructe întregi, fără urme de fermentație sau lovituri.
Pune murele într-un vas larg (ideal de inox sau emailat), în straturi alternând cu zahărul. Lasă totul la rece 4-6 ore sau peste noapte, acoperit, până ce zahărul se topește parțial și fructele lasă sirop. Descoperă care sunt efectele surprinzătoare ale consumului de mure.