Cireșele amare sunt considerate superalimente, de către specialiștii în nutriție pentru că sunt bogate în nutrienți. Au un conținut ridicat de vitaminele B1, B2, B6, vitaminele A, C, E si PP. Mai găsim și minerale si oligoelemente precum fier, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, cupru, zinc sau cobalt. În plus, cireșele sunt, de asemenea, o sursă bună de triptofan, serotonină și melatonină.
Dacă aceste proprietăți te-au convins să introduci cireșele amare în alimentația ta, începe cu rețeta de dulceață pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Dulceață de cireșe amare – Ingrediente
- 1 kg cireșe amare
- 1 kg zahăr
- sucul de la o lămâie
- 200 ml apă.
Rețeta dulceții din cireșe amare – Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea cireșelor, etapa cea mai meticuloasă, care necesită mai mult timp și mai multă atenție.
Spală bine cireșele, lasă-le să se scurgă foarte bine și îndepărtează-le sâmburii.
Este recomandat să le cântărești după ce ai scos sâmburii pentru a avea exact 1 kg de fructe. După ce ai pregătit toate cireșele, poți prepara siropul.