Reclamă

Dulceață de cireșe amare, pentru deliciul de la micul dejun

Dacă nu ai încercat încă rețeta de dulceață de cireșe amare, acum este momentul ei, pentru că deja au apărut pe piață toate soiurile de cireșe. Este o dulceață deosebită atât ca gust, cât și ca textură, pentru că este ceva mai consistentă. Pentru a echilibra gustul amărui al cireșelor, vei folosi puțin mai mult zahăr decât la o dulceață clasică.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 27 mai 2024, 7:15

Cireșele amare sunt considerate superalimente, de către specialiștii în nutriție pentru că sunt bogate în nutrienți. Au un conținut ridicat de vitaminele B1, B2, B6, vitaminele A, C, E si PP. Mai găsim și minerale si oligoelemente precum fier, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, cupru, zinc sau cobalt. În plus, cireșele sunt, de asemenea, o sursă bună de triptofan, serotonină și melatonină.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă aceste proprietăți te-au convins să introduci cireșele amare în alimentația ta, începe cu rețeta de dulceață pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Dulceață de cireșe amare – Ingrediente

  • 1 kg cireșe amare
  • 1 kg zahăr
  • sucul de la o lămâie
  • 200 ml apă.
Reclamă

Rețeta dulceții din cireșe amare – Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea cireșelor, etapa cea mai meticuloasă, care necesită mai mult timp și mai multă atenție.

Spală bine cireșele, lasă-le să se scurgă foarte bine și îndepărtează-le sâmburii.

Este recomandat să le cântărești după ce ai scos sâmburii pentru a avea exact 1 kg de fructe. După ce ai pregătit toate cireșele, poți prepara siropul.

Pasul de înlăturare a sâmburilor de la cireșe cu un dispozitiv special
Sâmburii cireșelor se pot înlătura cu un dispozitiv special sau cu o agrafă / Shutterstock
Reclamă

Cum prepari siropul pentru dulceață de cireșe amare

Într-o cratiță mai mare și cu baza dublă, adaugă zahărul și apa. Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Amestecă cu o spatulă până când zahărul se dizolvă complet. Apoi, lasă siropul să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, până când începe să se îngroașe ușor.

Adaugă cireșele în siropul fierbinte și amestecă bine să se acopere toate cu sirop. Redu intensitatea focului la minim și lasă dulceața să fiarbă pentru aproximativ 30-40 de minute sau până când cireșele devin translucide și siropul are o consistență mai groasă. Înlătură spuma care se formează la suprafața dulceții și amestecă din când în când, pe parcursul fierberii.

Între timp, ocupă-te de sterilizarea borcanelor în care vei pune dulceața. Descoperă aici mai multe metode pentru sterilizarea sticlelor și borcanelor.

Cu aproximativ 5 minute înainte de a opri focul, adaugă sucul de lămâie proaspăt stors. Acest lucru va ajuta la menținerea culorii frumoase a dulceții și va adăuga o notă de prospețime.

Dulceață de cireșe amare în cratiță cu lingură
Dulceața de cireșe amare este mai consistentă și mai gustoasă / Shutterstock

Pentru a verifica dacă delicioasa dulceață de cireșe amare este gata, poți face un test simplu. Pune o picătură de sirop pe o farfurie rece. Dacă picătura își păstrează forma și nu se împrăștie, dulceața este gata.

Toarnă dulceața fierbinte în borcanele sterilizate, umplându-le până la filet. Închide bine capacele și acoperă borcanele cu o pătură.

După ce borcanele s-au răcit complet, depozitează-le în cămară. Poți păstra dulceața timp de 2-3 ani.

Dulceața de cireșe amare este perfectă pentru a fi savurată la micul dejun pe felii de pâine prăjite. Clătitele umplute cu o astfel de dulceață, cu siguranță vor bucura papilele gustative ale celor dragi.

Dacă mai dorești să prepari și alte feluri de dulceață, îți mai recomandăm și rețeta de dulceață de trandafiri preparată după o rețetă veche.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Zodiile intră într-o perioadă intensă din toate punctele de vedere. Citește horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024 și vezi ce rezervă astrele pentru fiecare nativ în parte. Este momentul ca nativii să...
2
O femeie care se privește în oglindă și se îmbrățișează în timp ce își spune o afirmație puternică
Horoscop
Încearcă să spui această afirmație timp de 21 de zile și vezi ce se întâmplă. Care este cel mai nou trend în manifestare
Încearcă să spui această afirmație timp de 21 de zile și vezi ce se întâmplă, așa sună cel mai recent îndemn al experților în manifestare. Trendul a devenit viral în mediul online și nu...
3
Eiza Gonzalez ia masa alături de noul ei iubit
Divertisment
Eiza Gonzalez are un nou iubit. Cine este bărbatul care a ajuns la inima superbei actrițe
Eiza Gonzalez are un nou iubit. Actrița a fost fotografiată în Notting Hill alături de bărbatul care se pare că i-a câștigat inima frumoasei actrițe. Partenerul ei actual este modelul Guy Binns. Vedeta de...
4
Pietrele zodicale aranjate pe un calendar al zodiilor pentru a ilustra puterea acestora
Horoscop
Cum poți să folosești puterea pietrelor zodiacale în favoarea ta. Sfaturi simple și utile
Semnele zodiacale pot avea un impact major asupra noastră. Descoperă cum poți să folosești puterea pietrelor zodiacale în favoarea ta. Aceste sfaturi te vor ajuta să manifești în Univers tot ceea ce îți dorești....
5
Porție de ciorbă de dovlecei cu borș în bol
Rețete
Ciorbă de dovlecei cu borș, delicioasă și răcoroasă
Această ciorbă de dovlecei cu borș este delicioasă și răcoritoare, perfectă pentru zilele de vară, având un gust acrișor plăcut datorită borșului. Rețeta este ușoară și rapidă, iar ingredientele sunt dintre cele comune preparatelor...
PARTENERI
×