Reclamă

Dulceață de cireșe amare, pentru deliciul de la micul dejun

Dacă nu ai încercat încă rețeta de dulceață de cireșe amare, acum este momentul ei, pentru că deja au apărut pe piață toate soiurile de cireșe. Este o dulceață deosebită atât ca gust, cât și ca textură, pentru că este ceva mai consistentă. Pentru a echilibra gustul amărui al cireșelor, vei folosi puțin mai mult zahăr decât la o dulceață clasică.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 27 mai 2024, 7:15

Cireșele amare sunt considerate superalimente, de către specialiștii în nutriție pentru că sunt bogate în nutrienți. Au un conținut ridicat de vitaminele B1, B2, B6, vitaminele A, C, E si PP. Mai găsim și minerale si oligoelemente precum fier, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, cupru, zinc sau cobalt. În plus, cireșele sunt, de asemenea, o sursă bună de triptofan, serotonină și melatonină.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă aceste proprietăți te-au convins să introduci cireșele amare în alimentația ta, începe cu rețeta de dulceață pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Dulceață de cireșe amare – Ingrediente

  • 1 kg cireșe amare
  • 1 kg zahăr
  • sucul de la o lămâie
  • 200 ml apă.
Reclamă

Rețeta dulceții din cireșe amare – Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea cireșelor, etapa cea mai meticuloasă, care necesită mai mult timp și mai multă atenție.

Spală bine cireșele, lasă-le să se scurgă foarte bine și îndepărtează-le sâmburii.

Este recomandat să le cântărești după ce ai scos sâmburii pentru a avea exact 1 kg de fructe. După ce ai pregătit toate cireșele, poți prepara siropul.

Pasul de înlăturare a sâmburilor de la cireșe cu un dispozitiv special
Sâmburii cireșelor se pot înlătura cu un dispozitiv special sau cu o agrafă / Shutterstock
Reclamă

Cum prepari siropul pentru dulceață de cireșe amare

Într-o cratiță mai mare și cu baza dublă, adaugă zahărul și apa. Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Amestecă cu o spatulă până când zahărul se dizolvă complet. Apoi, lasă siropul să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, până când începe să se îngroașe ușor.

Adaugă cireșele în siropul fierbinte și amestecă bine să se acopere toate cu sirop. Redu intensitatea focului la minim și lasă dulceața să fiarbă pentru aproximativ 30-40 de minute sau până când cireșele devin translucide și siropul are o consistență mai groasă. Înlătură spuma care se formează la suprafața dulceții și amestecă din când în când, pe parcursul fierberii.

Între timp, ocupă-te de sterilizarea borcanelor în care vei pune dulceața. Descoperă aici mai multe metode pentru sterilizarea sticlelor și borcanelor.

Cu aproximativ 5 minute înainte de a opri focul, adaugă sucul de lămâie proaspăt stors. Acest lucru va ajuta la menținerea culorii frumoase a dulceții și va adăuga o notă de prospețime.

Dulceață de cireșe amare în cratiță cu lingură
Dulceața de cireșe amare este mai consistentă și mai gustoasă / Shutterstock

Pentru a verifica dacă delicioasa dulceață de cireșe amare este gata, poți face un test simplu. Pune o picătură de sirop pe o farfurie rece. Dacă picătura își păstrează forma și nu se împrăștie, dulceața este gata.

Toarnă dulceața fierbinte în borcanele sterilizate, umplându-le până la filet. Închide bine capacele și acoperă borcanele cu o pătură.

După ce borcanele s-au răcit complet, depozitează-le în cămară. Poți păstra dulceața timp de 2-3 ani.

Dulceața de cireșe amare este perfectă pentru a fi savurată la micul dejun pe felii de pâine prăjite. Clătitele umplute cu o astfel de dulceață, cu siguranță vor bucura papilele gustative ale celor dragi.

Dacă mai dorești să prepari și alte feluri de dulceață, îți mai recomandăm și rețeta de dulceață de trandafiri preparată după o rețetă veche.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×