Reclamă

Ciambella cu cireșe și cocos. Rețetă de prăjitură din bucătăria italiană

Te-au ademenit cireșele din piață sau din livadă și dorești să le incluzi într-un desert savuros? Îți oferim o rețetă de prăjitură din bucătăria italiană denumită Ciambella cu cireșe și cocos.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 31 mai 2023, 6:13 / Actualizat: 16 ianuarie 2024, 14:59

Ciambella este un desert italian extrem de gustos si aromat preparat în formă cilindrică cu interior decupat. Este acea formă de guguluf pe care o folosim și noi, dar cu marginile netede, fără onduleuri sau diferite forme. E o formă inelară simplă. Simple sunt și ingredientele din care se prepară, ca și cele pentru un chec clasic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cireșele adăugate în compoziția prăjiturii oferă acesteia un plus de gust și de aspect spectaculos. Puteți prepara prăjitura și cu alte fructe proaspete de sezon. De asemenea o poți prepara și cu fructe uscate. Este delicioasă în oricare dintre variantele menționate mai sus. Iar nuca de cocos îi oferă o aromă deosebită și o textură nisipoasă. Urmărește în continuare rețeta detaliată pentru a o prepara și tu și a-i surprinde pe cei dragi cu un desert delicios.

Ciambella cu cireșe și cocos – Ingrediente

  • 4 ouă de mărime medie;
  • 100 gr zahăr;
  • 160 gr fulgi de cocos;
  • 40 gr amidon sau făină;
  • 10 gr zahăr vanilat;
  • 1 plic praf de copt;
  • 150 gr cireșe fără sâmburi;
  • 1 praf de sare.

Rețetă de desert italian cu cireșe – Mod de preparare

Mai întâi pregătește cireșele pe care le speli și le îndepărtezi sâmburii. Pune cireșele într-o sită să se scurgă din siropul care se formează în urma extragerii sâmburilor.

Reclamă

Apoi pregătește o formă de copt inelară cu interiorul decupa și diametrul de 22-24 cm. Unge bine interiorul formei de copt cu unt sau cu ulei și presară făină. Apoi separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Presară un praf de sare peste albușuri. Sarea are rolul de a ajuta albușurile să se transforme într-o bezea perfectă.

Descoperă și o rețetă de prăjitură cu cireșe și cremă de brânză cu vanilie.

Cum prepari ciambella cu cireșe și cocos

Reclamă

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Introdu mixerul în albușurile presărate cu sare și amestecă-le bine până când devin spumoase și cristaline. Adaugă treptat zahărul și zahărul vanilat în timp ce amesteci intens pentru omogenizare. Apoi adaugă gălbenușurile și amestecă ușor pentru a menține compoziția aerată.

Într-un bol amestecă făina sau amidonul cu praful de copt. Trece acest amestec printr-o sită deasupra compoziției de mai sus. Încorporează-l ușor folosind o spatulă. Nu mai folosi mixerul de la acest pas pentru a nu afecta textura compoziției. La final, adaugă în compoziție și fulgii de cocos și încorporează-i cu spatula, folosind mișcări circulare, de jos în sus. Astfel te asiguri că înglobezi mai mult aer în compoziție și îi vei asigura o dezvoltare uniformă în timpul coacerii.

Toarnă compoziția în forma de copt pregătită și înfige cireșele din loc în loc în interiorul acesteia.

Prăjitură cu cocos și cireșe în forma de copt
Cireșele fără sâmburi se înfig din loc în loc în compoziție / Shutterstock

Introdu forma de copt în cuptor și coace prăjitura ciambella cu cireșe și cocos pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius.

Las-o să se răcească mai întâi în forma de copt, apoi transfer-o pe platou și porționeaz-o. Răsfață-i pe cei dragi cu o porție generoasă de prăjitură, în timp ce stați la povești.

Porție de Ciambella cu cireșe și cocos decorată cu frunze de mentă
Textura prăjiturii este ușor sfărâmicioasă de la nuca de cocos / Shutterstock

Iar dacă îți plac deserturile cu cireșe îți mai recomandăm să prepari și rețeta de prăjitură cu cireșe și iaurt.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×