Reclamă

Prăjitura cu găuri și jeleu de cireșe – Poke Cake

Dacă dorești să-ți surprinzi familia cu un desert ușor de preparat, foarte aromat și cu gust fructat, prăjitura cu găuri și jeleu de cireșe îndeplinește toate condițiile.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 27 februarie 2023, 6:59

Rețeta este inspirată din bucătăria americană și este cunoscută și drept ”Poke Cake”. Desertul poartă această denumire pentru că are la bază un blat de pandișpan, care se găurește din loc în loc cu o scobitoare după răcire. Blatul se va glazura cu un jeleu de fructe, care va pătrunde prin găurile formate, oferind prăjiturii un aspect spectaculos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta nu se termină aici, ci mai garnisim blatul găurit și cu o cremă simplă de brânză. Aici te poți abate de la rețeta clasică și poți opta și pentru un strat de frișcă sau o altă cremă de prăjituri preferată. De exemplu, poți prepara o cremă de mascarpone cu nucă de cocos.

Urmărește mai jos rețeta completă a prăjiturii pentru a o prepara și tu și a-i cuceri pe cei dragi cu gustul și aspectul acesteia.

Prăjitura cu găuri și jeleu de cireșe – Ingrediente

Împarte de la început lista de ingrediente în funcție de elementele ce compun rețeta. Ai nevoie de ingrediente pentru blatul prăjiturii, pentru jeleul de cireșe și pentru crema de brânză și decor.

Reclamă

Pentru blatul prăjiturii:

  • 2 ouă de mărime medie
  • 200 gr de zahăr
  • 125 ml de ulei
  • 100 ml de lapte
  • coaja răzuită de la 1/2 lămâie
  • 200 gr de făină
  • 5 gr de praf de cop
  • 1 praf de sare.

Pentru jeleu de cireșe

  • 275 gr dulceață de cireșe
  • 10 gr de amidon
  • 40 ml de apă rece.
Reclamă

Pentru crema de brânză:

  • 200 ml de smântână pentru frișcă
  • 250 gr de mascarpone
  • 150 gr de zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • cireșe confiate pentru decor.

Prăjitura cu găuri și jeleu de cireșe – Mod de preparare

Începe cu pregătirea compoziției pentru blat. Adună pe masa de lucru toate ingredientele necesare și ustensilele de lucru. Apoi, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cum prepari blatul pentru prăjitură

Sparge cele două ouă într-un bol și adaugă un praf de sare peste ele, coaja de lămâie răzuită fin, dar și zahărul. Cu ajutorul mixerului sau al telului, amestecă bine ingredientele până când obții o compoziție spumoasă, iar granulele de zahăr nu se mai simt.

Adaugă uleiul în fir subțire, în timp ce amesteci în continuare. Apoi adaugă laptele, procedând ca și cu uleiul. Amestecă făina cu praful de copt și trece amestecul prin sită, deasupra compoziției. Încorporează acest amestec în compoziție, încet, cu ajutorul unei spatule.

Pune hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile aproximative de 20/30 cm. Întinde aluatul pentru blatul prăjiturii în tavă și nivelează-l uniform la suprafață. Coace blatul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Apoi, lasă-l să se răcească bine și înțeapă-l cu o scobitoare din loc în loc sau cu o țepușă pentru frigărui.

Femeie găurind cu o scobitoare blatul pentru prăjitură
După răcire, blatul se găurește din loc în loc cu o scobitoare pentru a pătrunde jeleul în găuri / Profimedia Images

Cum prepari jeleul pentru prăjitura cu găuri și jeleu de cireșe

Pune dulceața de cireșe la încălzit. Când siropul începe să devină mai cursiv, trece dulceața prin blender, apoi printr-o sită pentru a o transforma într-un jeleu.

Amestecă amidonul cu apa rece, apoi cu dulceața trecută prin sită. Pune acest amestec la fiert și lasă-l 2-3 minute, să se hidrateze bine amidonul. Lasă jeleul de cireșe să se tempereze timp de 10 minute, apoi întinde-l deasupra prăjiturii. Lovește tava ușor de masă pentru ca jeleul să pătrundă bine în toate găurile din blatul prăjiturii. Descoperă și rețeta pentru dulceață de cireșe fără zahăr.

Cum prepari crema de brânză

Pune smântâna pentru frișcă în bolul mixerului și amestec-o, până când începe să capete consistență. Adaugă zahărul pudră și continuă amestecarea, doar până când acesta este încorporat în frișcă. Apoi, adaugă mascarponele și un praf de sare și continuă să amesteci până când crema capătă fermitate.

Întinde crema de brânză deasupra blatului și pune delicioasa prăjitura cu găuri și jeleu de cireșe la rece pentru cel puțin o oră înainte de a o porțoiona.

Prăjitura cu găuri și jeleu de cireșe decorată cu cremă de brânză
Crema de brânză pentru prăjitură se prepară la rece cu smântână pentru frișcă și brânză / Shutterstock

Decorează fiecare porție de prăjitură cu cireșe confiate. Poți înlocui jeleul de cireșe cu un jeleu de căpșuni sau de zmeură. Descoperă aici și rețeta pentru jeleul de zmeură.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×