Reclamă

Mascarpone cu nucă de cocos. Crema perfectă pentru deserturi greu de egalat

Mascarpone este o cremă de brânză de origine italiană. Aceasta se obține din lapte de vacă și are o textură fină, fără bulgări de brânză sau granulații. Aroma ei este ușor dulce. Gustul bogat de unt o face perfectă pentru mai multe creme necesare deserturilor pe care le prepari acasă. Nu ezita să prepari mascarpone cu nucă de cocos dacă ai nevoie de o cremă pentru un desert.

Publicat: 18 martie 2022, 6:34 / Actualizat: 18 martie 2022, 13:25

Numele de mascarpone provine de la dialectul lombard ascherpa, care înseamnă "smântână". Crema de brânză mascarpone este de fapt o smântână coagulată, scrie allrecipes.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După ce a trecut prin procesul de denaturare, zerul este îndepărtat fără presare din brânză. Crema mascarpone se poate obține cu ajutorul acidului tartric, cu acid citric sau chiar cu suc de lămâie. Culoarea cremei mascarpone este ușor gălbuie și este tratinabilă. Procentul de grăsime este foarte ridicat, cuprins între 60% și 75%.

Textura acestei creme de brânză este foarte netedă, matăsoasă, fără bulgări sau alte granule. Aroma acestui preparat atât de îndrăgit și folosim în bucătăriile din întreaga lume trebuie să fie lăptoasă și ușor dulce. Dacă te întrebi de unde provine gustul bogat, de unt, îți spune că acest fapt se datorează conținutului ridicat de grăsime din unt.

Mascarpone este ingredientul principal pentru celebra rețetă de tiramisu. Uneori, crema de mascarpone este folosită în loc de unt sau de parmezan pentru a îngroșa diverse sosuri de paste.

Desert la pahar, cu cremă mascarpone și biscuiți
Mascarpone este o cremă de brânză de origine italiană / Shutterstock
Reclamă

Mascarpone cu nucă de cocos

Dacă ai nevoie pentru un desert de o cremă, atunci poți o poți prepara pe aceasta. Este o rețetă simplă, ideală pentru orice fel de torturi sau prăjituri. Doar 10 minute trebuie să stea această compoziție de mascarpone la frigider, înainte de a o adăuga în orice fel de desert.

Mascarpone cu nucă de cocos este o cremă delicată, aromată, care se prepară foarte rapid. Dacă ai nevoie de umplutură pentru un desert, atunci află că se poate utiliza și în preparate dulci la pahar sau pentru a face o prăjitură cu pișcoturi ori amaretti.

Indiferent de alegerea pe care o faci, gustul acestei compoziții este inegalabil și cu siguranță îi va surprinde în mod plăcut pe cei dragi sau pe invitați.

Reclamă

Mascarpone cu nucă de cocos – Ingrediente

  • 250 g mascarpone
  • 450 ml smântână pentru frișcă (35 % grăsime)
  • 120 g zahăr pudră
  • vanilie
  • 100 g nucă de cocos deshidratată.

Mascarpone cu nucă de cocos – Mod de preparare

Pune crema de mascarpone într-un bol cu pereții înalți. Adaugă mai apoi smântâna pentru frișcă, zahărul pudră și vanilia. Mixează bine până când ingredientele se omogenizează și crema capătă consistență.

Trebuie să știi de la început că ai nevoie de răbdare pentru a obține textura de care ai nevoie pentru desertul tău.

Adaugă mai apoi nuca de cocos deshidratată și amestecă din nou până la omogenizare. După acest ultim pas, crema este gata. Aceasta se păstrează la rece până în momentul în care o folosești în desertul tău.

Din lista de ingrediente de mai sus vei obține aproximativ 920 de grame de cremă delicioasă cu care poți umple un blat de tort tăiat în trei, cu dimensiuni de 24-26 cm.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×