Reclamă

Fursecuri Amaretti. Fursecuri italienești din migdale măcinate

Dacă obișnuiești să servești dimineața ceva dulce, alături de un ceai aromat sau de cafea, îți oferim o rețetă de fursecuri Amaretti, pe care o poți prepara într-un timp scurt.

Publicat: 23 februarie 2022, 6:25

Este o rețetă de fursecuri italienești din migdale măcinate fin și lichior Amaretto, foarte fragede și aromate. Fursecurile pot fi savurate simple, dar pot fi incluse și în diverse rețete de prăjituri și torturi. Pot fi sfărâmate cu ușurință și presărate deasupra cremelor, pentru un decor crunchy. Dar mai pot înlocui cu succes și blaturile prăjiturilor, precum pișcoturile sau biscuiții clasici. Pot fi incluse în rețetele de tort Tiramisu, în special în cele asamblate la cupe sau pahare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu aceste minunate fursecuri din făină de migdale și lichior.

Fursecuri Amaretti – Ingrediente

  • 300 gr de zahăr pudră
  • 3 albuşuri de ouă medii
  • 30 ml lichior Amaretto
  • 300 gr făină de migdale
  • 1 vârf de linguriță cu sare.

Fursecuri Amaretti – Mod de preparare

Înainte de a da start procesului de preparare a aluatului pentru fursecuri, asigură-te că ai pe masa de lucru toate ingredientele necesare. Pune albușurile în bolul mixerului și lasă-le 10-12 minute la temperatura camerei. Se vor mixa mult mai bine dacă nu sunt foarte reci. Presară și puțină sare peste ele.

Reclamă

Dacă te întrebi ce poți face din cele trei gălbenușuri rămase, îți oferim o rețetă de desert fin din bucătăria italiană, numit Zabaglione. Desertul se prepară din  gălbenușuri de ouă cu zahăr și vin dulce, Masala. Consistența desertului este una ușor fluidă, spumoasă  și delicată. Se servește în boluri speciale sau în pahare și cupe de înghețată. Poți adăuga în acest desert și o parte din fursecurile Amaretti, la baza cupelor.

Cum prepari aluatul pentru fursecurile italientești

După ce albușurile s-au relaxat la temperatura camerei, poți introduce mixerul în ele. Procesează-le până când capătă consistență de bezea cristalină și spumoasă.

Reclamă

În alt bol, amestecă făina de migdale cu zahărul pudră. Adaugă și lichiorul Amaretto, apoi încorporează treptat bezeaua de albușuri. Amestecă ingredientele pentru fursecuri Amaretti cu o spatulă, pentru a se menține compoziția aerată.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și așază hârtie de copt în tava cuptorului. Ia un săculeț pentru decorat torturi și prăjituri și, fără a-i atașa dui la capăt, așază-l într-un pahar cu pereți înalți. Întoarce-i marginile peste lateralele paharului. Cu o lingură, pune în interiorul săculețului aluatul pentru fursecuri. Formează pe hârtia de copt mici grămăjoare din aluat, la distanța de 2 centrimetri unele față de altele.

Coace fursecurile Amaretti în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius, pentru 12-15 minute. Lasă-le să se răcească în tavă, apoi le poți transfera pe platouri de servire.

Vezi mai multe imagini cu fursecurile în GALERIA FOTO!

Fursecuri Amaretti coapte pe o planșetă verde
După coacere, fursecurile vor fi fragede și sfărâmicioase / Shutterstock

Poți depozita fursecurile în recipiente de sticlă cu capac, la loc răcoros și ferit de lumină. Cămara este cel mai sigur loc pentru depozitarea lor. Le poți păstra până la 3 săptămâni, închise ermetic în recipiente dedicate.

Dacă te-am convins să prepari aceste minunate fursecuri Amaretti, îți oferim și o rețetă de tiramisu cu amaretti la pahar. Este perfectă pentru momentele când se anunță familia sau prietenii în vizită.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×