Este o rețetă de fursecuri italienești din migdale măcinate fin și lichior Amaretto, foarte fragede și aromate. Fursecurile pot fi savurate simple, dar pot fi incluse și în diverse rețete de prăjituri și torturi. Pot fi sfărâmate cu ușurință și presărate deasupra cremelor, pentru un decor crunchy. Dar mai pot înlocui cu succes și blaturile prăjiturilor, precum pișcoturile sau biscuiții clasici. Pot fi incluse în rețetele de tort Tiramisu, în special în cele asamblate la cupe sau pahare.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu aceste minunate fursecuri din făină de migdale și lichior.
Fursecuri Amaretti – Ingrediente
- 300 gr de zahăr pudră
- 3 albuşuri de ouă medii
- 30 ml lichior Amaretto
- 300 gr făină de migdale
- 1 vârf de linguriță cu sare.
Fursecuri Amaretti – Mod de preparare
Înainte de a da start procesului de preparare a aluatului pentru fursecuri, asigură-te că ai pe masa de lucru toate ingredientele necesare. Pune albușurile în bolul mixerului și lasă-le 10-12 minute la temperatura camerei. Se vor mixa mult mai bine dacă nu sunt foarte reci. Presară și puțină sare peste ele.
Dacă te întrebi ce poți face din cele trei gălbenușuri rămase, îți oferim o rețetă de desert fin din bucătăria italiană, numit Zabaglione. Desertul se prepară din gălbenușuri de ouă cu zahăr și vin dulce, Masala. Consistența desertului este una ușor fluidă, spumoasă și delicată. Se servește în boluri speciale sau în pahare și cupe de înghețată. Poți adăuga în acest desert și o parte din fursecurile Amaretti, la baza cupelor.
Cum prepari aluatul pentru fursecurile italientești
După ce albușurile s-au relaxat la temperatura camerei, poți introduce mixerul în ele. Procesează-le până când capătă consistență de bezea cristalină și spumoasă.