Reclamă

Fursecuri cu fulgi de ovăz și banane. Rețetă simplă și delicioasă

Pentru că o zi bună începe cu o gustare delicioasă, îți propunem să încerci o rețetă de fursecuri cu fulgi de ovăz și banane, simple și delicioase. Sunt ideale servite dimineața la mic dejun, alături de un ceai bun.

Publicat: 6 mai 2021, 17:21 / Actualizat: 21 decembrie 2021, 18:00

Pot fi luate și la pachet și pot fi depozitate la loc răcoros, pentru mai multe zile, în recipiente închise ermetic. Tot pentru deliciul de la mic dejun, o porție dintr-un chec cu banane și nuci, este mai mult decât ideală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fursecurile se prepară foarte ușor și nu necesită ingrediente multe. Pot fi așezate frumos în recipiente de sticlă, decorate cu etichete speciale și dăruite celor dragi. Nu ezita să încerci și tu rețeta acestor fursecuri delicioase, din ingrediente sănătoase!

Fursecuri cu fulgi de ovăz și banane – Ingrediente

  • 300 gr banane coapte, decojite
  • 125 gr fulgi de ovăz
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 50 gr stafide
  • 50 gr ciocolată amăruie
  • 1 vârf de linguriță cu sare

Fursecuri cu fulgi de ovăz și banane – Mod de preparare

Începe prin a hidrata stafidele în puțină apă caldă, pentru 10 minute. Între timp, curăță bananele, apoi pune-le într-un bol și pasează-le cu o furculiță. le pasezi ușor, fără a le transforma în piure. Este indicat să mai rămână și bucățele de banane care se vor simți plăcut la gust, după coacere.

Reclamă

Peste bananele strivite adaugă fulgii de ovăz, ciocolata amăruie tocată în mici bucățele și stafidele bine scurse. Adaugă și un praf de sare, pentru a intensifica gustul ingredientelor. Amestecă ușor ingredientele, doar cât să se dispună uniform în compoziție.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetează cea mai mare tavă de cuptor cu hârtie de copt. Ia cu lingura din compoziția pentru fursecuri cu fulgi de ovăz și banane. Pune compoziția în palmă și modeleaz-o sub formă sferică. Aplatizeaz-o ușor și dă-i formă de fursec. Așază-l în tava tapetată cu hârtie de copt. Procedează în același mod până se termină compoziția. Lasă o mică distanță între fursecuri, pentru a avea loc să se dezvolte în timpul tratamentului termic.

Mai puteți încerca și o rețetă de biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz.

Reclamă

Pune tava în cuptorul încălzit pe sertarul din mijloc și coace fursecurile pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius.

Fursecurile cu fulgi den tava tapetată cu hârtie de copt, la mici distante
Fursecuri cu fulgi de ovăz și banane în tava tapetată cu hârtie de copt / Shutterstock

După coacere, lasă fursecurile să se tempereze 5-6 minute în tavă, apoi le poți transfera pe un grătar de răcire.

După coacere fursecurile cu fulgi de ovăz și banane se așază pe un grătar de răcire
Fursecuri cu fulgi de ovăz și banane pe un grătar de răcire / Shutterstock

Depozitează-le, după răcire, în recipiente de sticlă închise ermetic. Se pot păstra la loc răcoros, dar nu în frigider, pentru 6-7 zile.

Fursecuri cu fulgi de ovăz și banane se păstrează la rece, în recipiente de sticlă
Fursecuri cu fulgi de ovăz și banane într-un recipient de sticlă / Shutterstock

De ce este recomandat să consumăm fulgi de ovăz la mic dejun

Fulgii de ovăz reprezintă o adevărată sursă de substanțe nutritive, necesare în lupta cu problemele de sănătate. Au un conținut ridicat de fibre dietetice și minerale, dar și vitamine precum  vitaminele B1, B5 și E, acidul folic, magneziul, fosforul, cuprul, fierul și zincul.

Consumul regulat de fulgi de ovăz poate proteja inima de afecțiunile cardiovasculare, contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge, stimulează imunitatea în fața infecțiilor și virușilor și contribuie la o digestie bună, combătând constipația.

Așadar, nu ezitați să consumați fulgi de ovăz și să preparați din aceștia fursecuri pentru mic dejun.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×