Se mai găsește și sub denumirea de Zabaione și este un desert foarte cunoscut și adorat din bucătăria italiană. Se prepară din gălbenușuri de ouă, zahăr și vin dulce, Masala. Consistența desertului este una ușor lichidă, spumoasă și delicată. Se servește în boluri speciale sau în pahare și cupe de înghețată. Este delicios cu fructe proaspete, cu pișcoturi de șampanie sau cu un tip de biscuiți italienești speciali, denumiți Baicoli.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu acest minunat desert.
Rețeta Zabaione – Ingrediente
- 6 gălbenușuri de ouă
- 150 gr zahăr
- 1 linguriță coajă de lămâie răzuită fin
- 1/4 linguriță pudră de scorțișoară
- 2 picături extract de vanilie
- 150 ml vin Marsala
Pentru servit:
- fructe de pădure
- fulgi de migdale
- frișcă
- biscuiți sau pișcoturi
Desert Zabaglione – mod de preparare
Pregătește două cratițe de inox cu baza dublă, de mărimi diferite. Alege cratițele astfel încât una să poată intra în cealaltă, dar nu până la bază. Sunt necesare pentru fierberea cremei pe baie de aburi.
Pune în cratița mică gălbenușurile cu zahărul. Adaugă coaja de lămâie, scorțișoara și extractul de vanilie. Nu-i nimic dacă nu ai extract de vanilie, poți folosi esență, dar de calitate. Amestecă ingredientele cu un tel, apoi adaugă vinul Marsala și omogenizează bine compoziția.