Reclamă

Tiramisu clasic. Rețeta celui mai simplu și îndrăgit tort

Dacă dorești să-i impresionezi pe cei dragi cu un desert delicios, avem pentru tine rețeta celui mai simplu și îndrăgit tort: Tiramisu clasic.

Publicat: 8 martie 2021, 14:25 / Actualizat: 18 martie 2022, 13:24

Rețeta tortului Tiramisu este inspirată din bucătăria italiană, și este apreciată în toate bucătăriile lumii. Gustul aromat al tortului pe bază de pișcoturi este adorat de toți iubitorii de dulce.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dar nu doar gustul este cel apreciat ci și aspectul și, mai ales, simplitatea preparării. Face parte din categoria torturilor rapide, fără coacere și foarte gustoase.

Este un tort delicat, răcoritor, foarte aromat și foarte ușor de preparat. Nu necesită cuptor și nici ingrediente multe.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi celor dragi acest simplu și spectaculos tort.

Tiramisu clasic – Ingrediente

Din ingrediente puține, la îndemâna oricui, fără costuri mari, puteți pregăti un desert demn de orice ocazie specială.

Reclamă

Pentru baza tortului:

  • 400 gr pișcoturi Savoiardi
  • 250 ml cafea fiartă și îndulcită

Pentru cremă:

Reclamă
  • 6 gălbenușuri
  • 200 gr zahăr pudră
  • 500 gr mascarpone
  • 40 ml vin Marsala
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 20 gr pudră de cacao pentru decor

Rețetă de Tiramisu clasic – Mod de preparare

Modul de preparare al acestui tort este unul rapid și simplu, perfect și pentru un începător. Nu trebuie decât să pregătiți o cafea clasică, la filtru sau espressor și o cremă rapidă de gălbenușuri cu mascarpone.

Cum se prepară siropul de cafea pentru pișcoturi

Pentru a prepara cafeaua, nu este o rețetă standard. Fiecare o prepară după propriul gust, mai slabă sau mai tare. de asemeni, o îndulcește după propriul gust.

Însă, dacă există cineva care nu consumă cafea și dorește să pregătească o cafea clasică, la 300 ml de apă se adaugă două lingurtițe rase de cafea și o linguriță de zahăr.

Se fierbe cafeaua și se lasă la răcit.

Cum se prepară crema pentru Tiramisu clasic

Dacă dorim să respectăm rețeta clasică italiană, crema se prepară la rece din gălbenușuri crude. Se separă gălbenușurile de albușuri și se pun în bolul mixerului. Se adaugă puțină sare cu rol de intensificare a gustului și zahărul. Se mixează gălbenușurile cu zahărul până se deschid bine la culoare și se transformă într-o compoziție spumoasă.

Separat, se mixează mascarponele, scurs de lichid, pentru a căpăta cremozitate. Apoi se încorporează, treptat, mascarponele în crema de gălbenușuri. Se adaugă vinul Marsala, se omogenizează crema și se dă la rece pentru aproximativ o oră.

Cum procedăm dacă nu agreăm gălbenușurile crude în cremă

Punem un vas cu apă la fiert. Deasupra lui, așa încât să intre 3/4 în el, punem un alt vas cu gălbenușurile, sarea și zahărul. Amestecăm bine gălbenușurile cu zahărul pe baia de aburi până își dublează volumul. Amestecăm energic cu mixerul la treaptă superioară. Astfel gălbenușurile vor fi gătite și nu mai avem probleme. le lăsăm să se tempereze bine înainte de a le amesteca cu mascarponele.

Cum asamblăm deliciosul tort Tiramisu clasic

După ce s-a răcit cafeaua și crema s-a odihnit la rece, asamblăm tortul.

Ingrediente pentru Tort Tiramisu
Pregătirea ingredientelor înainte de asamblarea Tortului Tiramisu / Profimedia Images

Trecem pișcoturile pentru o fracțiune de secundă prin cafea și așezăm un rând din ele pe platou. Cu ajutorul unui posh cu dui le decorăm cu cremă. peste cremă așezăm un alt rând de pișcoturi însiropate în cafea și din nou cremă. repetăm procedeul până terminăm pișcoturile.

Asamblarea tortului Tiramisu clasic
Asamblarea tortului Tiramisu din straturi succesive de pișcoturi cu cremă / Profimedia Images

Avem grijă ca ultimul strat să fie din cremă. Peste cremă presărăm un strat generos de cacao.

Tort Tiramisu pudrat cu cacao
Peste ultimul strat de cremă se presară cacao din belșug / Profimedia Images

Lăsăm minunatul tort de pișcoturi la rece pentru cel puțin 2 ore înainte de a-l secționa, să se așeze frumos straturile.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×