Reclamă

Tiramisu clasic. Rețeta celui mai simplu și îndrăgit tort

Dacă dorești să-i impresionezi pe cei dragi cu un desert delicios, avem pentru tine rețeta celui mai simplu și îndrăgit tort: Tiramisu clasic.

Publicat: 8 martie 2021, 14:25 / Actualizat: 18 martie 2022, 13:24

Rețeta tortului Tiramisu este inspirată din bucătăria italiană, și este apreciată în toate bucătăriile lumii. Gustul aromat al tortului pe bază de pișcoturi este adorat de toți iubitorii de dulce.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dar nu doar gustul este cel apreciat ci și aspectul și, mai ales, simplitatea preparării. Face parte din categoria torturilor rapide, fără coacere și foarte gustoase.

Este un tort delicat, răcoritor, foarte aromat și foarte ușor de preparat. Nu necesită cuptor și nici ingrediente multe.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi celor dragi acest simplu și spectaculos tort.

Tiramisu clasic – Ingrediente

Din ingrediente puține, la îndemâna oricui, fără costuri mari, puteți pregăti un desert demn de orice ocazie specială.

Reclamă

Pentru baza tortului:

  • 400 gr pișcoturi Savoiardi
  • 250 ml cafea fiartă și îndulcită

Pentru cremă:

Reclamă
  • 6 gălbenușuri
  • 200 gr zahăr pudră
  • 500 gr mascarpone
  • 40 ml vin Marsala
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 20 gr pudră de cacao pentru decor

Rețetă de Tiramisu clasic – Mod de preparare

Modul de preparare al acestui tort este unul rapid și simplu, perfect și pentru un începător. Nu trebuie decât să pregătiți o cafea clasică, la filtru sau espressor și o cremă rapidă de gălbenușuri cu mascarpone.

Cum se prepară siropul de cafea pentru pișcoturi

Pentru a prepara cafeaua, nu este o rețetă standard. Fiecare o prepară după propriul gust, mai slabă sau mai tare. de asemeni, o îndulcește după propriul gust.

Însă, dacă există cineva care nu consumă cafea și dorește să pregătească o cafea clasică, la 300 ml de apă se adaugă două lingurtițe rase de cafea și o linguriță de zahăr.

Se fierbe cafeaua și se lasă la răcit.

Cum se prepară crema pentru Tiramisu clasic

Dacă dorim să respectăm rețeta clasică italiană, crema se prepară la rece din gălbenușuri crude. Se separă gălbenușurile de albușuri și se pun în bolul mixerului. Se adaugă puțină sare cu rol de intensificare a gustului și zahărul. Se mixează gălbenușurile cu zahărul până se deschid bine la culoare și se transformă într-o compoziție spumoasă.

Separat, se mixează mascarponele, scurs de lichid, pentru a căpăta cremozitate. Apoi se încorporează, treptat, mascarponele în crema de gălbenușuri. Se adaugă vinul Marsala, se omogenizează crema și se dă la rece pentru aproximativ o oră.

Cum procedăm dacă nu agreăm gălbenușurile crude în cremă

Punem un vas cu apă la fiert. Deasupra lui, așa încât să intre 3/4 în el, punem un alt vas cu gălbenușurile, sarea și zahărul. Amestecăm bine gălbenușurile cu zahărul pe baia de aburi până își dublează volumul. Amestecăm energic cu mixerul la treaptă superioară. Astfel gălbenușurile vor fi gătite și nu mai avem probleme. le lăsăm să se tempereze bine înainte de a le amesteca cu mascarponele.

Cum asamblăm deliciosul tort Tiramisu clasic

După ce s-a răcit cafeaua și crema s-a odihnit la rece, asamblăm tortul.

Ingrediente pentru Tort Tiramisu
Pregătirea ingredientelor înainte de asamblarea Tortului Tiramisu / Profimedia Images

Trecem pișcoturile pentru o fracțiune de secundă prin cafea și așezăm un rând din ele pe platou. Cu ajutorul unui posh cu dui le decorăm cu cremă. peste cremă așezăm un alt rând de pișcoturi însiropate în cafea și din nou cremă. repetăm procedeul până terminăm pișcoturile.

Asamblarea tortului Tiramisu clasic
Asamblarea tortului Tiramisu din straturi succesive de pișcoturi cu cremă / Profimedia Images

Avem grijă ca ultimul strat să fie din cremă. Peste cremă presărăm un strat generos de cacao.

Tort Tiramisu pudrat cu cacao
Peste ultimul strat de cremă se presară cacao din belșug / Profimedia Images

Lăsăm minunatul tort de pișcoturi la rece pentru cel puțin 2 ore înainte de a-l secționa, să se așeze frumos straturile.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care arată cum se îngrijeste corect o plantă de aloe vera
Timp liber
Cum se îngrijește corect Aloe Vera, una dintre cele mai iubite plante de interior
Te întrebi cum se îngrijește corect planta de Aloe Vera? Mai jos găsești câteva sfaturi utile de la specialiști. Aceasta este una dintre cele mai iubite plante de interior și poate fi integrată cu...
2
Două mâini de femeie care curăță faianța de la baie cu ajutorul mănușilor și a soluțiilor de curățare
Timp liber
Cu ce poți curăța faianța de calcar și pete. Sfaturi de la specialiștii în curățenie
Există o mulțime de metode prin care poți reda frumusețea băii tale. Descoperă și tu cu ce poți curăța faianța de calcar și pete. Acesta sfaturi de la specialiștii în curățenie te vor ajuta...
3
Demi Moore, cu câinele în brațe, la un eveniment
Divertisment
Demi Moore a împlinit recent 62 de ani, dar arată ca o adolescentă în costum de baie. Actrița și-a aniversat câinele cu o serie de poze sexy
Demi Moore a împlinit recent 62 de ani, dar arată ca o adolescentă în costum de baie. Actrița și-a aniversat câinele cu o serie de poze sexy, iar fanii au remarcat imediat corpul ei...
4
O farfurie pe care se află mai multe bucăți de plăcintă cu mere
Timp liber
Ingredientul secret din plăcinta cu mere. Cum aduci în casă gustul copilăriei
Vremea rece de afară ne îndeamnă să petrecem mai mult timp în casă. Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu gustul copilăriei, atunci poți să pregătești una dintre cele mai îndrăgite rețete de...
5
O femeie frumoasă care ține în brațe o minge colorată ce simbolizează planeta Venus, care aduce schimbări cu intrarea sa în Capricorn
Horoscop
Venus în Capricorn aduce vești bune pentru zodii. 3 nativi manifestă abundența
Venus în Capricorn aduce vești bune pentru zodii. Trei nativi din zodiac manifestă abundența în viața lor. Această perioadă pare să fie de bun augur pentru cei mai mulți nativi din zodiac. Se schimbă...
PARTENERI
×