Reclamă

Tiramisu clasic. Rețeta celui mai simplu și îndrăgit tort

Dacă dorești să-i impresionezi pe cei dragi cu un desert delicios, avem pentru tine rețeta celui mai simplu și îndrăgit tort: Tiramisu clasic.

Publicat: 8 martie 2021, 14:25 / Actualizat: 18 martie 2022, 13:24

Rețeta tortului Tiramisu este inspirată din bucătăria italiană, și este apreciată în toate bucătăriile lumii. Gustul aromat al tortului pe bază de pișcoturi este adorat de toți iubitorii de dulce.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dar nu doar gustul este cel apreciat ci și aspectul și, mai ales, simplitatea preparării. Face parte din categoria torturilor rapide, fără coacere și foarte gustoase.

Este un tort delicat, răcoritor, foarte aromat și foarte ușor de preparat. Nu necesită cuptor și nici ingrediente multe.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi celor dragi acest simplu și spectaculos tort.

Tiramisu clasic – Ingrediente

Din ingrediente puține, la îndemâna oricui, fără costuri mari, puteți pregăti un desert demn de orice ocazie specială.

Reclamă

Pentru baza tortului:

  • 400 gr pișcoturi Savoiardi
  • 250 ml cafea fiartă și îndulcită

Pentru cremă:

Reclamă
  • 6 gălbenușuri
  • 200 gr zahăr pudră
  • 500 gr mascarpone
  • 40 ml vin Marsala
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 20 gr pudră de cacao pentru decor

Rețetă de Tiramisu clasic – Mod de preparare

Modul de preparare al acestui tort este unul rapid și simplu, perfect și pentru un începător. Nu trebuie decât să pregătiți o cafea clasică, la filtru sau espressor și o cremă rapidă de gălbenușuri cu mascarpone.

Cum se prepară siropul de cafea pentru pișcoturi

Pentru a prepara cafeaua, nu este o rețetă standard. Fiecare o prepară după propriul gust, mai slabă sau mai tare. de asemeni, o îndulcește după propriul gust.

Însă, dacă există cineva care nu consumă cafea și dorește să pregătească o cafea clasică, la 300 ml de apă se adaugă două lingurtițe rase de cafea și o linguriță de zahăr.

Se fierbe cafeaua și se lasă la răcit.

Cum se prepară crema pentru Tiramisu clasic

Dacă dorim să respectăm rețeta clasică italiană, crema se prepară la rece din gălbenușuri crude. Se separă gălbenușurile de albușuri și se pun în bolul mixerului. Se adaugă puțină sare cu rol de intensificare a gustului și zahărul. Se mixează gălbenușurile cu zahărul până se deschid bine la culoare și se transformă într-o compoziție spumoasă.

Separat, se mixează mascarponele, scurs de lichid, pentru a căpăta cremozitate. Apoi se încorporează, treptat, mascarponele în crema de gălbenușuri. Se adaugă vinul Marsala, se omogenizează crema și se dă la rece pentru aproximativ o oră.

Cum procedăm dacă nu agreăm gălbenușurile crude în cremă

Punem un vas cu apă la fiert. Deasupra lui, așa încât să intre 3/4 în el, punem un alt vas cu gălbenușurile, sarea și zahărul. Amestecăm bine gălbenușurile cu zahărul pe baia de aburi până își dublează volumul. Amestecăm energic cu mixerul la treaptă superioară. Astfel gălbenușurile vor fi gătite și nu mai avem probleme. le lăsăm să se tempereze bine înainte de a le amesteca cu mascarponele.

Cum asamblăm deliciosul tort Tiramisu clasic

După ce s-a răcit cafeaua și crema s-a odihnit la rece, asamblăm tortul.

Ingrediente pentru Tort Tiramisu
Pregătirea ingredientelor înainte de asamblarea Tortului Tiramisu / Profimedia Images

Trecem pișcoturile pentru o fracțiune de secundă prin cafea și așezăm un rând din ele pe platou. Cu ajutorul unui posh cu dui le decorăm cu cremă. peste cremă așezăm un alt rând de pișcoturi însiropate în cafea și din nou cremă. repetăm procedeul până terminăm pișcoturile.

Asamblarea tortului Tiramisu clasic
Asamblarea tortului Tiramisu din straturi succesive de pișcoturi cu cremă / Profimedia Images

Avem grijă ca ultimul strat să fie din cremă. Peste cremă presărăm un strat generos de cacao.

Tort Tiramisu pudrat cu cacao
Peste ultimul strat de cremă se presară cacao din belșug / Profimedia Images

Lăsăm minunatul tort de pișcoturi la rece pentru cel puțin 2 ore înainte de a-l secționa, să se așeze frumos straturile.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×