Reclamă

Cafeaua ajută la arderea grăsimilor. Care sunt concluziile cercetătorilor

Cofeina este un stimulent prezent în mod natural în boabele de cafea, frunzele de ceai și cacao. Băuturile energizante, gustările din comerț și multe alte mâncăruri conțin și ele adaos de cofeină. Consumul moderat al acestui stimulent poate crește funcțiile cognitive și scăderea în greutate. Deoarece cafeaua ajută la arderea grăsimilor.

Publicat: 31 martie 2021, 10:13
O ceașcă de cafea, alături de niște biscuiți, așezați pe o masă
Rezultatele studiului au demonstrat că la participanții care au consumat cofeină cu 30 de minute înainte de efectuarea antrenamentelui fizic a fost observată o ardere maximă a grăsimilor / Shutterstock

Conform unui studiu publicat în 2019, cofeina poate crește performanța exercițiilor fizice. Cum? Prin amplificarea puterii anaerobice, rezistenței aerobice, a mușchilor și a intensității.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În pofida rezultatelor care demonstrează cum cofeina asistă performanța antrenamentelor fizice, cercetările sunt limitate în privința arderii grăsimilor din partea acesteia.

Cafeaua și arderea grăsimilor

Rezultatele studiului au demonstrat că la participanții care au consumat cofeină cu 30 de minute înainte de efectuarea antrenamentelui fizic a fost observată o ardere maximă a grăsimilor; indiferent de perioada zilei la care era efectuat testul.

Pentru a investiga abilitatea cafelei de a spori capabilitățile de ardere a grăsimilor, oamenii de știință de la Departamentul de Fiziologie al Universității din Granada (Spania) au examinat efectul pe care cofeina îl are asupra reducerii grăsimilor, pe parcursul unui test de antrenament la 15 bărbați activi.

Participanții la experiment aveau în jurul vârstei de 32 de ani. Erau nefumători, cu o condiție de sănătate bună și cu experiență în antrenamentele intense. De asemenea, ei consumau mai puțin de 50 mg de cofeină pe zi.

Reclamă

Potrivit cercetătorilor, consumul unei căni tari de cafea înaintea unui antrenament fizic de intensitate medie, după-amiaza este cea mai bună variantă pentru arderea grăsimilor la nivel maximum.

Limitările studiului

Studiul citat nu a inclus femei și nici oameni cu un stil de viață sedentar. Așa că rezultatele nu pot fi generalizate femeilor sau băbaților care fac parte din alte categorii de vârstă, potrivit Medical News Today.

Reclamă

Oamenii de știință nu au măsurat nici temperatura corpului și nu au luat în considerare orele de somn dormite de participanți înaintea efectuării testului.

O cercetare mai amplă asupra unui grup mai divers de persoane ar ajuta mai bine la elucidarea misterului; în privința cafelei care ar ajuta la arderea grăsimilor.

O femeie cu părul lung și șaten, îmbrăcată cu un maieu alb savurează o cană de cafea în fața unei ferestre luminate de soare
Cafeaua conține o serie de nutrienți utili corpului uman; inclusiv vitamina B-2, niacina (vitamina B-3), magneziu, potasiu, și diferiți compuși fenolici, sau antioxidanți / Shutterstock

Beneficiile, dar și pericolele consumului de cafea

La nivel mondial, experții estimează că oamenii consumă aproximativ 2,25 miliarde de cești de cafea pe zi.

Cafeaua ar putea avea benefici în cazul unor boli precum diabet, boli cardiovasculare, boala Parkinson și bolilor de ficat.

Cafeaua conține o serie de nutrienți utili corpului uman; inclusiv vitamina B-2, niacina (vitamina B-3), magneziu, potasiu, și diferiți compuși fenolici, sau antioxidanți.

Pe lângă beneficii, băutul de cafea este însă asociat, de asemenea, și cu riscuri. Cafeaua ar conduce la o creștere a fracturilor osoase, nu este recomandată în sarcină sau în endometrioză, dar nici persoanelor care suferă de anxietate sau reflux gastric.

Cafeaua conține mulți compuși și există diferite moduri de a o bea. Acest lucru face dificilă determinarea exactă a modului în care cafeaua afectează o persoană, care sunt beneficiile și riscurile băuturii.

Evită depășirea dozei zilnice recomandate și ai grijă la ingredientele pe care le adaugi, precum zahăr, smântână, ori diferite arome; acestea putând fi nesănătoase.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×