Reclamă

5 mituri demontate despre celulită. Cât de des apare la femei

Potrivit specialiștilor, celulita este o afecțiune cu care se confruntă 90% dintre femei. Fiind atât de răspândită, cu siguranță ai auzit o multitudine de informații mai mult sau mai puțin adevărate pe acest subiect. Am făcut o listă cu 5 mituri demontate despre celulită, pe care probabil le-ai crezut a fi adevărate.

Publicat: 24 martie 2021, 7:51 / Actualizat: 26 aprilie 2021, 14:31

O afecțiune foarte frecventă, în rândul femeilor, este celulita. Să începem prin a ne lămuri ce este "pielea cu aspect de coajă de portocală". Ulterior, îți vom prezenta 5 mituri demontate despre celulită. Probabil ai crezut măcar în unul dintre ele.

Nu vorbim despre o problemă medicală, în adevăratul sens al cuvântului. Celulita este acea afecțiune estetică, care este posibil să îți dea și ție bătăi de cap. Cu toate că este foarte frecventă, celulita reușește să îți zdruncine încrederea în sine. Din acest motiv, vrei cu ardoare să scapi de ea și să o ascunzi pe cât posibil.

Celulita înseamnă o acumulare de țesut adipos sub piele, care poate apărea la nivelul coapselor, șoldurilor, feselor, iar uneori și pe abdomen, brațe sau gambe.

Specialiștii afirmă că 90% dintre femei se confruntă cu celulita, potrivit PureWow.com.

Celulita nu discriminează. Afectează femeile de toate formele, dimensiunile, vârstele și rasele. Aproximativ 90 la sută dintre femei au celulită, iar celelalte 10% cred că au.

– Dr. Carolyn Jacob, fondator și director al Chirurgiei Cosmetice și Dermatologiei din Chicago

Această imperfecțiune poate apărea încă de la cele mai fragede vârste, la pubertate, însă devine mai severă odată cu trecerea anilor. Motivul este faptul că pielea își pierde cu timpul elasticitatea. Așadar, capătă acel aspect neplăcut pe care îl denumim popular „coajă de portocală”.

Reclamă

Mituri demontate despre celulită

Celulita nu este nicidecum un motiv de rușine, iar dacă ai de-a face cu ea, categoric, nu ești singura. Acum că am clarificat acest aspect, să vedem și lista cu lucruri neadevărate despre celulită, pe care e posibil să le fi crezut.

1. Ceulita apare doar în cazul persoanelor supraponderale

Reclamă

Există numeroși factori care pot duce la apariția celulitei. Suprinzător, Indicele Masei Corporale nu este unul dintre ei. Poate fi vorba de genă, hormoni, structura pielii sau stil de viață. În cazul femeilor, apariția celulitei este în strânsă legătură cu producerea de estrogen. Așa se explică faptul că odată cu înaintarea în vârstă și celulita devine mai pronunțată.

2. Celulita se poate vindeca prin antrenamentele cardio

Astfel de antrenamente sunt oricând binevenite, pentru un stil de viață sănătos. Alergatul ne ajută să scăpăm de grăsime, dar nu și de celulită. Potrivite pentu netezirea pielii sunt antrenamentele de forță, cu greutăți. Tonifierea musculaturii va reduce celulita, însă nu o va face să dispară complet.

3. Celulita va dispărea odată cu pierderea în greutate.

În teorie, mai puțină grăsime ar însemna mai puțină celulită. Dr. Jacob a demonstrat contrariul acestei afirmații:

Uneori slăbirea pielii care se întâmplă cu pierderea în greutate, poate înrăutăți aspectul celulitei, dacă există o cantitate mare de laxitate.

– Dr. Carolyn Jacob

Din acest motiv, este recomandat ca pierderea în greutate să se facă treptat, prin antrenamente potrivite și o dietă echilibrată.

4. Liposucția este răspunsul

Această procedură de aspirare a grăsimilor poate înrăutăți aspectul celulitei. Cum? Distribuția grăsimii din corp ar putea deveni inegală, iar rezultatul să fie întocmai opusul la ceea ce te aștepți. O astfel de procedură este, totodată, și foarte costisitoare.

5. Celulita se estompează prin folosirea unor creme speciale

Nu există o poțiune magică care să facă celulita să dispară! Indiferent de ce scrie pe etichetă, nu te lăsa păcălită! Nu există un tratament fără prescripție medicală care să te scape definitiv de celulită. Studiile clinice au demonstrate că anumite produse care conțin retinol pot, într-adevăr, să îmbunătățească aspectul pielii.

Potrivit Clinicii Mayo, orice efect al retinolului nu va fi vizibil mai mult de șase luni de la utilizare.

De ce este mai frecventă în rândul femeilor decât al bărbaților

Femeile dezvoltă mult mai frecvent celulită decât băbații. Da, acest lucru este complet adevărat. Cercetătorii au venit și cu explicația.

Bărbații au pielea mai groasă, iar benzile lor de colagen sunt orientate într-un mod încrucișat, eliminând în esență capacitatea lobulilor grași (un grup de celule adipoase) de a se umfla. Dacă unui bărbat i se administrează hormoni estrogeni (ca în unele tratamente pentru cancer), aceștia dezvoltă celulită, dacă există suficientă grăsime.

– Dr. Carolyn Jacob

Mai exact, persoanele de sex masculine au o structură diferită a pielii, inclusiv a straturilor inferioare, fiind astfel prevenită apariția celulitei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
Un cuplu de iubiți care se îmbrățișează pentru a ilustra una din cele trei zodii care se îndrăgostesc pe data de 3 octombrie 2022
Horoscop
Zodii norocoase în dragoste pe data de 3 octombrie 2022. Nativii care își găsesc sufletul pereche
Astrele spun că există trei zodii cu adevărat norocoase în dragoste pe data de 3 octombrie 2022. Acești nativi au șansa să-și găsească sufletul pereche și să înceapă o frumoasă poveste de iubire. Întreaga...
3
Mercur retrograd pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Ce înseamna acest aspect pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Pe final de lună septembrie și început de lună octombrie, nativii zodiacului vor avea parte de trăiri intense, spun astrele. Anul acesta au fost anunțate patru...
4
Fată frumoasă îmbrăcată în negru înconjurată de fum roz
Horoscop
Lecții karmice pentru fiecare zodie. Ce semne îți transmit astrele
Experiențele anilor anteriori vin ca lecții karmice pentru fiecare zodie. Acestea trebuie rezolvate, rescrise și regândite pentru ca viitorul să sune cu adevărat bine. Există nativi cu mai multe învățături primite decât alții? Acest...
5
Bella Hadid a purtat o rochie unică la săptămâna modei de la Paris
Divertisment
Bella Hadid a purtat o rochie unică la Săptămâna Modei de la Paris. Ținuta a fost concepută cu doar câteva momente înainte de a defila pe podium
Bella Hadid a purtat o rochie unică la Săptămâna Modei de la Paris. Modelul a asistat la o premieră în istoria modei. Ținuta ei a fost concepută cu doar câteva momente înainte de a...
PARTENERI
×