Reclamă

5 mituri demontate despre celulită. Cât de des apare la femei

Potrivit specialiștilor, celulita este o afecțiune cu care se confruntă 90% dintre femei. Fiind atât de răspândită, cu siguranță ai auzit o multitudine de informații mai mult sau mai puțin adevărate pe acest subiect. Am făcut o listă cu 5 mituri demontate despre celulită, pe care probabil le-ai crezut a fi adevărate.

Publicat: 24 martie 2021, 7:51 / Actualizat: 26 aprilie 2021, 14:31

O afecțiune foarte frecventă, în rândul femeilor, este celulita. Să începem prin a ne lămuri ce este "pielea cu aspect de coajă de portocală". Ulterior, îți vom prezenta 5 mituri demontate despre celulită. Probabil ai crezut măcar în unul dintre ele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu vorbim despre o problemă medicală, în adevăratul sens al cuvântului. Celulita este acea afecțiune estetică, care este posibil să îți dea și ție bătăi de cap. Cu toate că este foarte frecventă, celulita reușește să îți zdruncine încrederea în sine. Din acest motiv, vrei cu ardoare să scapi de ea și să o ascunzi pe cât posibil.

Celulita înseamnă o acumulare de țesut adipos sub piele, care poate apărea la nivelul coapselor, șoldurilor, feselor, iar uneori și pe abdomen, brațe sau gambe.

Specialiștii afirmă că 90% dintre femei se confruntă cu celulita, potrivit PureWow.com.

Celulita nu discriminează. Afectează femeile de toate formele, dimensiunile, vârstele și rasele. Aproximativ 90 la sută dintre femei au celulită, iar celelalte 10% cred că au.

– Dr. Carolyn Jacob, fondator și director al Chirurgiei Cosmetice și Dermatologiei din Chicago

Această imperfecțiune poate apărea încă de la cele mai fragede vârste, la pubertate, însă devine mai severă odată cu trecerea anilor. Motivul este faptul că pielea își pierde cu timpul elasticitatea. Așadar, capătă acel aspect neplăcut pe care îl denumim popular „coajă de portocală”.

Reclamă

Mituri demontate despre celulită

Celulita nu este nicidecum un motiv de rușine, iar dacă ai de-a face cu ea, categoric, nu ești singura. Acum că am clarificat acest aspect, să vedem și lista cu lucruri neadevărate despre celulită, pe care e posibil să le fi crezut.

1. Ceulita apare doar în cazul persoanelor supraponderale

Reclamă

Există numeroși factori care pot duce la apariția celulitei. Suprinzător, Indicele Masei Corporale nu este unul dintre ei. Poate fi vorba de genă, hormoni, structura pielii sau stil de viață. În cazul femeilor, apariția celulitei este în strânsă legătură cu producerea de estrogen. Așa se explică faptul că odată cu înaintarea în vârstă și celulita devine mai pronunțată.

2. Celulita se poate vindeca prin antrenamentele cardio

Astfel de antrenamente sunt oricând binevenite, pentru un stil de viață sănătos. Alergatul ne ajută să scăpăm de grăsime, dar nu și de celulită. Potrivite pentu netezirea pielii sunt antrenamentele de forță, cu greutăți. Tonifierea musculaturii va reduce celulita, însă nu o va face să dispară complet.

3. Celulita va dispărea odată cu pierderea în greutate.

În teorie, mai puțină grăsime ar însemna mai puțină celulită. Dr. Jacob a demonstrat contrariul acestei afirmații:

Uneori slăbirea pielii care se întâmplă cu pierderea în greutate, poate înrăutăți aspectul celulitei, dacă există o cantitate mare de laxitate.

– Dr. Carolyn Jacob

Din acest motiv, este recomandat ca pierderea în greutate să se facă treptat, prin antrenamente potrivite și o dietă echilibrată.

4. Liposucția este răspunsul

Această procedură de aspirare a grăsimilor poate înrăutăți aspectul celulitei. Cum? Distribuția grăsimii din corp ar putea deveni inegală, iar rezultatul să fie întocmai opusul la ceea ce te aștepți. O astfel de procedură este, totodată, și foarte costisitoare.

5. Celulita se estompează prin folosirea unor creme speciale

Nu există o poțiune magică care să facă celulita să dispară! Indiferent de ce scrie pe etichetă, nu te lăsa păcălită! Nu există un tratament fără prescripție medicală care să te scape definitiv de celulită. Studiile clinice au demonstrate că anumite produse care conțin retinol pot, într-adevăr, să îmbunătățească aspectul pielii.

Potrivit Clinicii Mayo, orice efect al retinolului nu va fi vizibil mai mult de șase luni de la utilizare.

De ce este mai frecventă în rândul femeilor decât al bărbaților

Femeile dezvoltă mult mai frecvent celulită decât băbații. Da, acest lucru este complet adevărat. Cercetătorii au venit și cu explicația.

Bărbații au pielea mai groasă, iar benzile lor de colagen sunt orientate într-un mod încrucișat, eliminând în esență capacitatea lobulilor grași (un grup de celule adipoase) de a se umfla. Dacă unui bărbat i se administrează hormoni estrogeni (ca în unele tratamente pentru cancer), aceștia dezvoltă celulită, dacă există suficientă grăsime.

– Dr. Carolyn Jacob

Mai exact, persoanele de sex masculine au o structură diferită a pielii, inclusiv a straturilor inferioare, fiind astfel prevenită apariția celulitei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O tănără care stă singură pe un pod pentru a ilustra una dintre cele trei zodii care adoră să fie singure
Horoscop
Zodii care adoră să fie singure. Nativii care preferă o viață departe de ceilalți
Astrele dezvăluile mai multe amănunte despre acele zodii care adoră să fie singure. Acești nativi preferă o viață departe de ceilalți, iar de cele mai multe ori sunt secretoși și misterioși. Unele persoane preferă...
2
Harta zodiacului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui...
3
Un candy bar cu mai multe prăjituri pentru a ilustra ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie
Horoscop
Ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie. Nativii care adoră prăjiturile delicioase
Mesele sunt complete doar atunci când te-ai răsfățat și cu un mic desert. Astrologii spun că preferințele pentru prăjituri diferă de la un nativ la altul. Descoperă și tu ce desert ți se potrivește,...
4
Kate Middleton și Prințesa Kate la o fermă de alge
Divertisment
Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport. Ea și Prințul William au mers la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire
Prințesa de Wales s-a alăturat Prințului William pentru o vizită la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire. Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport, dar chiar și așa...
5
Kanye West, acoperit din cap până în picioare, în haine de culoare neagră
Divertisment
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți. Au fost criticați pentru ieșirile lor în excursie, atât în ceea ce privește ținutele, dar și...
PARTENERI
×