Reclamă

Alimente care pot ajuta la reducerea celulitei. Află cum să scapi de aspectul nedorit al cojii de portocală de pe corp

Celulita, chiar și cuvântul sună a ceva negativ. Dacă te încadrezi printre persoanele care au acele gropițe nedorite de grăsime corporală în locuri precum șoldurile, coapsele și/sau fesele, ești în locul potrivit. Aceste buzunare de grăsime par să evidențieze și mai mult prezența kilogramelor în plus și nu credem că îți place. Ai mai jos o listă cu alimente care pot ajuta la reducerea celulitei.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 15 iulie 2023, 7:07

Toată lumea are grăsime sau „țesut adipos”, care reprezintă aproximativ 10-25% din greutatea corporală totală. Cantitatea totală de țesut adipos din organism variază în mod natural în funcție de sex, vârstă, genetică și alți factori. Celulita, pe de altă parte, nu este de fapt grasă. Este răspunsul fiziologic normal la depozitarea grăsimii care apare atunci când fibrele de colagen ce leagă grăsimea de piele se întind, se descompun sau se trag. Acest lucru le permite celulelor adipoase sau „adipocitelor” să se extindă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente care pot ajuta la reducerea celulitei

Industria de cosmetice este plină de suplimente, loțiuni și alte creme pentru piele care pretind că reduc sau tratează celulita. Din păcate, ele vin cu dovezi minime pentru eficacitatea lor. Aceste produse ar putea strânge temporar stratul exterior al pielii, dar nu fac nimic pentru a rezolva problema de bază.

În schimb, concentrarea asupra comportamentelor sănătoase, cum ar fi gestionarea greutății, alimentația sănătoasă, hidratarea și activitatea fizică adecvată pare să ofere mai mult sprijin în controlul prezenței celulitei pe termen lung.

O strategie câștigătoare pentru minimizarea celulitei este să determini prin ce modalități poți pierde grăsimea corporală și crește masa musculară. Greutatea suplimentară poate face celulita mai vizibilă. Acest lucru înseamnă probabil concentrarea pe crearea unui deficit de calorii.

Poți apela la porții controlate, o cantitate mai mică de uleiuri adăugate sau zaharuri în dieta ta. De asemenea, aest lucru s-ar putea traduce prin îmbunătățirea rutinei de exerciții pentru a include o zi suplimentară de activitate cardio sau antrenament de rezistență.

Reclamă

Ai mai jos o listă de alimente populare pentru rolul lor în eventuala reducere a celulitei.

Afine

Consumul de fructe, inclusiv afine și legume este asociat cu o greutate corporală mai mică. O recenzie din Jurnalul European de Nutriție se stabilește, de asemenea, o legătură convingătoare între consumul de fructe și legume și riscul redus de boli cronice precum hipertensiunea arterială.

Reclamă

Linte

Lintea și alte „leguminoase” (semințe comestibile de leguminoase), cum ar fi fasolea neagră, năutul sau fasolea, sunt surse excelente de fibre. De asemenea, s-a descoperit că ele creează o scădere în greutate pentru persoanele care le consumă în mod regulat.

Pere

Perele sunt printre cele mai bogate fructe în fibre. Venind cu aproximativ 6 grame de fibre per fruct mediu, probabil că te vei simți mulțumită cu mai puțin dacă acest aliment ajunge pe masă la gustare, compensând porțiile mai mari în altă parte. Ia în considerare să le incluzi într-o salată, să le consumi cu unt de arahide sau să le amesteci în următorul terci de ovăz.

Kale

Consumatorii obișnuiți de legume verzi cu frunze închise, cum ar fi varza verde, precum și legumele de culoare portocalie intensă sau galbenă au valori ale grăsimii viscerale mai mici decât neconsumatorii s-a constatat într-un studiu din 2014 publicat în Jurnalul Academiei de Nutriție și Dietetică.

Avocado

Deși avocado este mai bogat în calorii decât majoritatea altor produse, ele pot ajuta la stimularea pierderii în greutate. Femeile care consumă în mod regulat fructe și legume, inclusiv avocado, au înregistrat o scădere în greutate mai mare pe o perioadă de patru ani decât cele care nu au consumat aceste alimente, potrivit unui articol din revista Nutrients.

Ciuperci

Ciupercile sunt carnea celor care adoptă o dietă vegetariană. Inducând o aromă bogată și savuroasă în orice fel de preparat, ciupercile ajung și în feluri de mâncare cu carne, unde sunt amestecate cu pui sau carne de vită pentru a extinde atât aroma, cât și nutriția. Acesta este un truc simplu pentru a reduce caloriile următorului burger sau sos bolognese. Chiar și ele se pot încadra în limitele de calorii dorite.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×