Reclamă

Beneficii ale masajului corporal cu ulei de măsline

Istoria uleiului de măsline datează din timpurile neolitice. Acesta a fost considerat cel mai mare dar al lui Dumnezeu pentru omenire de către grecii antici. Ei îl foloseau ca medicament pentru tratarea diferitelor afecțiuni medicale. Avantajele lui sunt cunoscute și în zilele noastre așa că, află și tu lista cu beneficii ale masajului corporal cu ulei de măsline.

Publicat: 11 noiembrie 2022, 8:45

Uleiul de măsline a fost folosit, de asemenea, ca ulei esențial pentru tratarea diferitelor boli și afecțiuni ale pielii. Măslinii sunt nativi din bazinul mediteranean și s-au răspândit ulterior în restul lumii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Uleiul este obținut prin presarea măslinelor întregi și este utilizat în prezent pentru gătit și în industria farmaceutică și cosmetică.

Fiind bogat în antioxidanți și acizi grași esențiali este excelent pentru consum. El ocupă un loc important în diagrama dietei cu tensiune arterială ridicată. Este, de asemenea, unul dintre cele mai bune uleiuri care sunt folosite pentru masajul corporal de către profesioniști.

Uleiul de măsline extravirgin este, fără îndoială, cea mai sănătoasă sursă de grăsime. Este o sursă bogată de grăsimi mononesaturate, acid oleic, acizi grași omega 6, acizi grași omega 3, vitamina E, vitamina K și antioxidanți. Uleiul de măsline extravirgin este de cea mai bună calitate și este extras prin prima presare a măslinelor.

Beneficii ale masajului corporal cu ulei de măsline

Beneficiile uleiului de măsline sunt numeroase. Un masaj hrănitor cu ulei de măsline ajută la ameliorarea durerilor musculare și a articulațiilor încordate. Compușii antiinflamatori puternici prezenți în ulei calmează durerile de artrită, recuperează țesuturile inflamate și protejează pielea împotriva infecțiilor.

Reclamă

Ameliorează durerea și inflamația

Acesta este unul dintre cele mai bune beneficii ale uleiului de măsline pentru organism. Încordarea excesivă poate duce adesea la încordarea și inflamarea mușchilor și articulațiilor. Deși instinctul este de a ajunge la analgezice fără prescripție medicală, corpul are nevoie de un masaj corporal hrănitor și intens.

Masarea corpului cu ulei de măsline extravirgin cald ajută la ameliorarea durerilor musculare, spasmelor, entorselor și articulațiilor inflamate. În plus, ajută și la ameliorarea durerii cauzate de artrită și gută. Masajul funcționează și mai bine atunci când este combinat cu exerciții de yoga pentru spate și picioare.

Reclamă

Ameliorează stresul

Viața este plină de presiune și tensiune, fie că e vorba de locul de muncă sau de cel din viața personală. Toate acestea te împing adesea în pragul unei căderi. Cu tote acestea, poți trece peste momente de tensiune cu un masaj corporal relaxant cu ulei de măsline, care ajută la calmarea nervilor, la creșterea circulației sângelui în întregul corp, la îmbunătățirea nivelului de energie și la furnizarea de hrană generală a corpului. Un masaj corporal revitalizant cu ulei de măsline funcționează la fel de bine ca tehnicile relaxante de Tai Chi și meditația.

Reduce celulita

Sgur și ție îți place să porți fuste scurte, dar suprafața neuniformă a pielii și celulita de pe șolduri, coapse și zona superioară a picioarelor te face adesea să te simți inconfortabilă. Masarea regulată a corpului cu ulei de măsline este o soluție naturală la întrebarea cum să reduci grăsimea. Uleiul de măsline te poate ajuta să scapi de celulită și să îți etalezi picioarele fără rețineri. Amestecă uleiul de măsline cu cafea măcinată sau fă un amestec dintr-o cană ulei de măsline și 250 ml apă și masează zonele cu probleme ale pielii cu acest amestec. Lasă-l să acționeze 30 de minute și clătește cu apă călduță. Fă un duș cald și masează zonele afectate de celulită cu o perie cu peri tari înainte de a face masajul cu ulei de măsline.

Hidratează pielea uscată

Proprietățile uimitoare de hidratare ale uleiului de măsline îl fac un ingredient comun în pachetul de îngrijire pentru pielea uscată. Masajul corporal cu ulei de măsline oferă o hrănire intensă pielii și pătrunde în straturile interioare pentru a o menține hidratată. Uleiul de măsline este bogat în antioxidanți și acizi grași care ajută la hidratarea și hrănirea pielii. Antioxidanții ajută la reducerea uscăciunii, a pielii crăpate, a mâncărimii și la calmarea iritațiilor și a infecțiilor microbiene ale pielii. Creează o barieră de protecție pe suprafața pielii care previne pierderea suplimentară a umidității. În plus, antioxidanții păstrează, de asemenea, elasticitatea pielii și vindecă nuanța neuniformă și decolorarea pielii. Beneficiile de frumusețe ale uleiului de măsline includ, de asemenea o piele strălucitoare, suplă și cu aspect mai tânăr.

Reduce vergeturile

Vergeturile sunt o problemă urâtă și sâcâitoare, care este mai frecventă în rândul femeilor, deoarece pielea lor este mai moale și mai delicată în comparație cu cea a bărbaților. Vergeturile pot fi cauzate de creșterea sau scăderea bruscă a greutății sau de sarcină. Masarea uleiului de măsline ușor cald pe zonele afectate este un remediu eficient pentru îndepărtarea vergeturilor, care dă rezultate rapide. În timp ce masezi pielea, asigură-te că uleiul este complet absorbit în pori. Masajul cu ulei de măsline îmbunătățește circulația sângelui și hidratează, netezește pielea, făcând-o astfel moale și suplă, ceea ce ajută la reducerea vergeturilor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×