Reclamă

Alimente care ajută la reducerea stresului. Ce recomandă nutriționiștii să inlcuzi în dieta ta

Stresul este o problemă tot mai des întâlnită în rândul oamenilor. Acesta poate să apară din diferite motive, iar de multe ori poate sta la baza apariției altor boli de sănătate. Este important să încercăm să-l menținem cât mai scăzut, iar în acest sens vine în ajutor alimentația. Specialiștii susțin că există anumite alimente care ajută la reducerea stresului. Îți oferim o listă cu principalele produse pe care le poți adăuga în dieta ta zilnică.

Publicat: 4 noiembrie 2022, 7:36

Există o mulțime de metode prin care poți gestiona stresul din situațiile tensionate. Meditația, exercițiile fizice, exercițiile de respirație, dar și alimentația, te pot ajuta să vezi rezultate vizibile atunci când te confrunți cu un moment mai tensionat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente care ajută la reducerea stresului

Studiile arată că apariția stresului poate duce la nevoi mult mai intense ale organismului. În situațiile stresante corpul tău are nevoie de mai multă vitamina B, vitamina C, seleniu și magneziu. Nutrienții de calitate se găsesc, de cele mai multe ori, chiar în alimentele pe care le consumăm zilnic.

În timp ce suplimentele alimentare pot face și ele o diferență, specialiștii recomandă să îți iei nutrienții necesari direct din alimente. Dacă îți dorești să combați stresul, îți venim în ajutor cu câteva propuneri delicioase.

Cicolata neagră

Ciocolată neagră poate fi inclusă în dieta ta dacă îți dorești să reduci nivelul de stres. Ciocolata neagră este bogată în antioxidanți și poate ajuta la reducerea stresului prin scăderea nivelului hormonilor de stres din organism.

Reclamă

Pentru ca aceasta să aibă un efect cât mai benefic asupra organismului, specialiști spun că trebuie să te asigur că aceasta nu conțin zahăr adăugat. Este important să alegi ciocolată neagră de înaltă calitate pentru a te bucura în totalitate de beneficiile acesteia.

Cerealele integrale

Conform punicației Every Day Health, carbohidrații sunt o sursă excelentă de a crește nivelul de serotonină din organism. Serotonina ajută la îmbunătățirea stării de spirit și la reducerea stresului. Atunci când nivelul de serotonină este crescut te poți concentra mai ușor, iar nivelul de stres scade semnificativ. Carbohidrații au această proprietate de a crește rapid nivelul de serotonină.

Reclamă

Este important să alegi sursele potrivite de carbohidrați. Carbohidrații rafinați care se găsesc în produsele de tip fast-food nu sunt recomandați de nutriționiști. Uite aici o listă cu surse sănătoase de carbohidrați.

Avocado

Avocado se află pe lista de alimente care pot reduce stresul datorită faptului că este bogat în acizi grași omega-3. Acești acizi sunt esențiali pentru a reduce stresul și stările de anxietate. În plus, studiile au arătat că acizii grași omega-3 ajută în procesul de învățare, dar și în cel de concentrare.

Avocado poate fi inclus într-o mulțime de rețete delicioase, cel mai adesea fiind folosit pentru pregătirea micului dejun. Totodată, fructele de avocado sunt bogate în fibre și antioxidanți. Află mai multe despre beneficiile alimentelor bogate în fibre. Vezi cum te ajută acestea și ce influență au asupra organismului.

Peștele

Peștele ajută la reducerea stresului și îmbunătățește sănătatea inimii. Peștele este bogat în acizi grași omega-3. Specialiștii recomandă în special consumul de somon, hering și sardine. Aceste tipuri de pești sunt printre cele mai benefice pentru organism. Unii nutriționiști vorbesc despre beneficiile uleiului de pește.

Studiile arată că acesta poate fi benefic pentru organism, în special dacă ai o dietă lipsită complet de acizi grași omega-3. Totuși, înainte de a lua un astfel de produs este esențial să porți o discuție cu medicul tău specialist. Încearcă în schimb să incluzi în dieta ta cât mai multe preparate cu pește. Îți oferim și un ghid despre cel mai sănătos pește pentru familia ta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×