Reclamă

Ce e indicat să știi când folosești placa de îndreptat. Sfaturi ca să nu-ți arzi părul

În timp ce multe femei se luptă să găsească instrumentul perfect pentru a face totul, placa se apropie cel mai mult de cerințe. Nu numai că îți poate oferi un păr elegant, dar, cu puțină dexteritare, poți realiza și bucle superbe. Ce e indicat să știi când folosești placa de îndreptat.

Publicat: 14 octombrie 2022, 8:05

Una dintre cele mai populare discuții despre păr se referă la faptul că, dacă ai părul drept, vrei bucle și dacă ai părul creț, vrei să-l ai îndreptat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce e indicat să știi când folosești placa de îndreptat

Mai întâi, trebuie să găsești placa de îndreptat perfectă care să facă ceea ce vrei. E important să te asiguri că nu trebuie să treci de mai multe ori peste șuvițele de păr. Astfel crești și mai mult probabilitatea de deteriorare, scrie Byrdie. Acest lucru te poate ajuta să economisești și timp.

Majoritatea plăcilor de păr ar trebui folosite doar pe părul uscat. Unii oameni fac greșeala de a le folosi pe părul ud. Hairstylistul David Lopez a spus pentru Self: „Sunetul ăla sfârâit? Acesta este apa care fierbe și părul ți se prăjește”. Prin urmare, trebuie să folosești placa de păr pe părul uscat, altfel încât să nu îți strici părul.

Dacă utilizezi o temperatură mai scăzută, placa s-ar putea să nu îți ofere aspectul mătăsos și elegant pe care îl vrei. Dar când ridici temperatura, există întotdeauna riscul să-ți arzi pielea și părul.

Ce ar trebui să faci dacă îți arzi părul cu placa de îndreptat din greșeală

Reclamă

Deci, ai fost puțin neglijentă sau ai avut o placă de îndreptat defectă, iar acum ți-a ars părul. Miroase îngrozitor și arată oribil. Lucrul bun este că e doar păr și va crește din nou, dar ce faci între timp?

Deși primul tău gând ar putea fi să tai secțiunea arsă, ar trebui să aștepți înainte de a lua decizii. Potrivit stilistei Amanda Epstein, primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să-ți suni stilistul. El sau ea va putea să te tundă sau să controleze daunele, astfel încât părul ars să nu fie atât de evident.

De asemenea, poți opta pentru un șampon și ulei de întărire a firelor de păr. Acesta te va ajuta să-ți refaci părul. Dacă încă nu ești mulțumită de starea părului tău, la salon ar trebui să-ți poată oferi un tratament mai intens sau o nouă coafură.

Reclamă

Sfaturi pentru a evita arderea părului cu placa

Dacă ești fan al părului drept sau ondulat, ar trebui să cumperi o placă de păr de calitate. Investește în instrumente care au temperatură digitală pe care o poți regla. Cu încălzitoare interne personalizate și controlul temperaturii, poți proteja părul scăzând temperatura. Controlul temperaturii este una dintre cele mai bune măsuri de precauție pe care le poți lua împotriva arderii părului.

Cele mai multe plăci de îndreptat se încălzesc la diferite temperaturi, astfel încât să poți alege o setare care funcționează cel mai bine pentru tipul și textura părului tău.

Potempa sugerează să cumperi o placă de îndreptat ceramică pentru părul fin până la normal și titan pentru părul creț.

Odată ce ai o placă de păr bună și cunoaști temperatura potrivită, este, de asemenea, important să aplici un protector termic înainte de folosire.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×