Reclamă

Obiceiuri care te ajută să reduci grăsimea de pe picioare. Ce poți face acasă pentru silueta ta

Procesul de slăbire nu este niciodată unul ușor. Acesta presupune multă muncă, răbdare, dar mai ales disciplină. Atunci când începi o dietă pleci la drum sperând că vei pierde în greutate un anumit număr de kilograme pe care îl stabilești de la început. Totuși, de multe ori este dificil să slăbești într-o singură zonă a corpului. Însă specialiștii spun că există anumite obiceiuri și exerciții fizice care te pot ajuta să reduci grăsimea de pe picioare.

Publicat: 7 octombrie 2022, 7:00

Dacă și tu te confrunți cu un surplus de grăsime în jurul coapselor, atunci este momentul să iei atitudine. Din fericire există anumite obiceiuri simple care pot da rezultate într-un timp relativ scurt. Grăsimea din partea inferioară a corpului apare de cele mai multe ori fără să fie remarcată. Specialiștii spun că 100 de calorii consumate suplimentar zilnic poate duce la acumularea a zece kilograme la sfârșit de an.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri care te ajută să reduci grăsimea de pe picioare

În cele mai multe cazuri kilogramele în plus se depun pe șolduri, fese sau coapse. Însă de multe ori se poate întâmpla ca acestea să ajungă inclusiv în zona abdominală. Uite câteva sfaturi utile despre cum poți reduce grăsimea viscerală.

Când vine vorba de subțierea picioarelor și tonifierea acestora, specialiștii spun că există câteva trucuri simple. Integrate în viața ta, aceste obiceiuri pot deveni parte a unei rutine. Pe lângă antrenamentele fizice, specialiștii recomandă o dietă echilibrată și un stil de viață cât mai activ.

Arde mai multe calorii decât consumi

Primul lucru pe care îl poți face pentru a avea picioare mai subțiri este aceea de a arde mai multe calorii. Atunci când îți prepari mesele încearcă să nu adaugi calorii în plus. Numărul de calorii consumate trebuie să fie întotdeauna mai mic decât numărul de calorii arse.

Reclamă

Consumarea mai puținor calorii este cel mai rapid mod de a pierde în greutate. Însă grăsimea nu poate fi redusă doar într-o anumită zonă. Dacă ai observat țesut adipos în jurul coapselor tale, atunci poți începe prin a adăuga mai multe legume în dieta ta. Specialiștii recomandă ca din numărul total de calorii pe care obișnuiești să-l consumi să scazi cel puțin 200.

În felul acesta vei reduce caloriile consumate și te vei afla în deficit caloric. În același timp încearcă să înglobezi cât mai multe sesiuni de mers pe jos.

Orice tip de mișcare fizică te va ajuta să-ți îmbunătățești rata metabolică și să arzi mai multe calorii.

Reclamă

Bea un pahar de apă între mese

Hidratarea este esențială când vine vorba de pierderea în greutate. Aceasta nu ar trebui niciodată subestimată în procesul de slăbire. Un pahar de apă înainte de masă te va ajuta să-ți reduci pofta de mâncare. Totodată, un pahar de apă după masă te va ajuta să te simți plină pentru mai mult timp. Apa ajută inclusiv la îmbunătățirea digestiei, lucru care te va ajuta să scapi de kilogramele nedorite. Află mai multe despre câți litri de apă sunt recomandați zilnic.

Specialiștii spun că este necesar un minimum de doi litri, însă volumul de apă variază în funcție de mai multe criterii pe care trebuie să le iei în considerare. În ultimă instanță este important să te hidratezi înainte și după masă.

Mergi pe jos după fiecare masă

Mersul pe jos poate face o diferență reală când vine vorba de frumusețea picioarelor tale. Drumețiile pe dealuri sau în aer liber te pot ajuta să-ți sculptezi mușchii de pe picioare. În plus, drumețiile ajută la îmbunătățirea posturii, dar și la repararea articulațiilor. Atunci când pleci într-o drumeție este important să te asiguri că ai un echipament corespunzător pentru a nu te răni.

Specialiștii recomandă ca la început să alegi un traseu ușor, pentru începători, iar pe parcurs să crești gradul de dificultate. În timp musculatura picioarelor se va dezvolta, iar drumețiile vor deveni mult mai ușoare pentru tine.

Fă mai multe drumeții în natură

Pe lista de obiceiuri care te ajută să reduci grasimea de pe picioare se află mersul pe jos. Nu este nicio surpriză că acest obicei simplu poate face minuni asupra siluetei tale. Specialiștii recomandă cel puțin zece minute de mers pe jos după fiecare masă, mai ales dacă ai avut parte de una copioasă. Pentru a te motiva mai mult poți începe prin a-ți seta un număr minim de pași pe care să-i faci zilnic.

În felul acesta îți poți urmări activitate și poți crește nivelul de dificultate al traseelor pe care alegi să le faci. Zece minute de mers pe jos după fiecare masă pot face o schimbare vizibilă asupra siluetei tale, spun specialiștii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×