Reclamă

Câtă apă trebuie să bei pe zi, în funcție de greutate și alți factori

Corpul tău conține apă în proporție de 60%. Cu toate acestea, corpul pierde constant apă pe parcursul zilei, prin micțiune sau transpirație, dar și prin alte funcții normale ale organismului cum ar fi respirația. Pentru a evita deshidratarea, află câtă apă trebuie să bei pe zi în funcție de greutate.

Publicat: 30 octombrie 2021, 6:25

Sunt multe opinii destul de diferite despre câtă apă trebuie să bei în timpul unei zile. Experții în sănătate recomandă de obicei opt pahare de apă pe zi. Acest lucru înseamnă aproape 2 litri de apă pe zi. Aceasta se numește regula 8x8 și este destul de ușor de reținut. Cu toate acestea, unii specialiști spun că trebuie să bei apă constant pe tot parcursul zilei, chiar și atunci când nu îți este sete.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câtă apă trebuie să bei pe zi pentru a rămâne hidratată

Ca în majoritatea situațiilor, acest lucru depinde de mai multe variabile și de fiecare persoană în parte. Mai mulți factori, atât interni, dar și externi afectează în cele din urmă cantitatea de apă pe care trebuie să o consumi zilnic.

Ai nevoie să fii hidratată pe tot parcursul zilei în funcție de nevoile tale individuale.

Câtă apă trebuie să bei zilnic depinde de o mulțime de factori și variază de la o persoană la alta. Pentru adulți, recomandarea din partea Academiei Naționale de Științe, Inginerie și Medicină din SUA este de 2,7 litri de apă pe zi pentru femei. Bărbații ar trebui să consume 3,7 litri de apă pe zi.

Aceste cantități se obțin din apă, băuturi precum ceaiuri, sucuri sau alimente. În medie, un om obține 20% apă din alimentele pe care le consumă.

Reclamă

Aportul necesar de lichide este de 40 ml de apă x greutate / zi. De exemplu dacă o persoană are 60 de kilograme, atunci trebuie să consume 2400 ml de apă pe zi.

Un tabel cu consumul zilnic de apă, în funcție de numărul de kilograme
Aportul necesar de lichide este de 40 ml de apă x greutate / zi / CaTine.ro

Cantitatea de apă de care ai nevoie depinde și de:

Reclamă

Zona în care locuiești. Ai nevoie de mai multă apă dacă locuiești într-o zonă caldă, cu multă umiditate sau aer uscat. De asemenea, ai nevoie de mai multă apă dacă locuiești într-o zonă de munte, la o altitudine mai mare.

Dieta ta. Dacă de regulă consumi multă cafea sau alte băuturi care conțin cofeină, s-ar putea să fie nevoie de o cantitate mai mare de apă pentru că vei urina mai des. Specialiștii recomandă să consumi o cantitatea mai mare de apă decât recomandarea generală dacă ai o alimentație bogată în preparate sărate, picante sau foarte dulci. În cazul în care nu consumi prea des fructe și legume proaspete, atunci trebuie din nou să crești cantitatea de apă.

Temperatură sau anotimp. E posibil să ai nevoie de mai multă apă în lunile calde decât în sezonul rece din cauza transpirației excesive.

Mediul tău. Dacă petreci mai mult timp în aer liber, la soare sau la temperaturi ridicate ori în încăperi încălzite excesiv, e posibil să simți nevoia să bei mai multă apă decât de obicei.

Nivelul de activitate. Dacă ești activă în timpul zilei, mergi mult sau stai mult în picioare, vei avea nevoie de mai multă apă decât cineva care lucrează la birou. De asemenea, dacă faci sport sau orice altă activitate mai intensă și aici trebuie să suplimentezi cantitatea de apă.

Sănătate. Dacă te confrunți cu o infecție în organism sau ai episoade febrile, ori dacă pierzi lichide prin vărsături ori diaree, ai nevoie de mai multă apă.

Sarcina sau alăptarea. În ambele cazuri, trebuie să suplimentezi cantitatea de apă pentru a rămâne hidratată.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
Un cuplu de îndrăgostiți care stau unul în brațele celuilalt și se privesc în ochi la apus
Horoscop
4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Nativii care iubesc cu sinceritate
Astrologii spun că există 4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Acești nativi iubesc cu sinceritate și nu își pun niciodată sentimentele pentru partener la îndoială. Ei sunt nativii care te vor face să...
PARTENERI
×