Reclamă

Câtă apă trebuie să bei pe zi, în funcție de greutate și alți factori

Corpul tău conține apă în proporție de 60%. Cu toate acestea, corpul pierde constant apă pe parcursul zilei, prin micțiune sau transpirație, dar și prin alte funcții normale ale organismului cum ar fi respirația. Pentru a evita deshidratarea, află câtă apă trebuie să bei pe zi în funcție de greutate.

Publicat: 30 octombrie 2021, 6:25

Sunt multe opinii destul de diferite despre câtă apă trebuie să bei în timpul unei zile. Experții în sănătate recomandă de obicei opt pahare de apă pe zi. Acest lucru înseamnă aproape 2 litri de apă pe zi. Aceasta se numește regula 8x8 și este destul de ușor de reținut. Cu toate acestea, unii specialiști spun că trebuie să bei apă constant pe tot parcursul zilei, chiar și atunci când nu îți este sete.

Câtă apă trebuie să bei pe zi pentru a rămâne hidratată

Ca în majoritatea situațiilor, acest lucru depinde de mai multe variabile și de fiecare persoană în parte. Mai mulți factori, atât interni, dar și externi afectează în cele din urmă cantitatea de apă pe care trebuie să o consumi zilnic.

Ai nevoie să fii hidratată pe tot parcursul zilei în funcție de nevoile tale individuale.

Câtă apă trebuie să bei zilnic depinde de o mulțime de factori și variază de la o persoană la alta. Pentru adulți, recomandarea din partea Academiei Naționale de Științe, Inginerie și Medicină din SUA este de 2,7 litri de apă pe zi pentru femei. Bărbații ar trebui să consume 3,7 litri de apă pe zi.

Aceste cantități se obțin din apă, băuturi precum ceaiuri, sucuri sau alimente. În medie, un om obține 20% apă din alimentele pe care le consumă.

Reclamă
Reclamă

Aportul necesar de lichide este de 40 ml de apă x greutate / zi. De exemplu dacă o persoană are 60 de kilograme, atunci trebuie să consume 2400 ml de apă pe zi.

Un tabel cu consumul zilnic de apă, în funcție de numărul de kilograme
Aportul necesar de lichide este de 40 ml de apă x greutate / zi / CaTine.ro

Cantitatea de apă de care ai nevoie depinde și de:

Zona în care locuiești. Ai nevoie de mai multă apă dacă locuiești într-o zonă caldă, cu multă umiditate sau aer uscat. De asemenea, ai nevoie de mai multă apă dacă locuiești într-o zonă de munte, la o altitudine mai mare.

Dieta ta. Dacă de regulă consumi multă cafea sau alte băuturi care conțin cofeină, s-ar putea să fie nevoie de o cantitate mai mare de apă pentru că vei urina mai des. Specialiștii recomandă să consumi o cantitatea mai mare de apă decât recomandarea generală dacă ai o alimentație bogată în preparate sărate, picante sau foarte dulci. În cazul în care nu consumi prea des fructe și legume proaspete, atunci trebuie din nou să crești cantitatea de apă.

Temperatură sau anotimp. E posibil să ai nevoie de mai multă apă în lunile calde decât în sezonul rece din cauza transpirației excesive.

Mediul tău. Dacă petreci mai mult timp în aer liber, la soare sau la temperaturi ridicate ori în încăperi încălzite excesiv, e posibil să simți nevoia să bei mai multă apă decât de obicei.

Nivelul de activitate. Dacă ești activă în timpul zilei, mergi mult sau stai mult în picioare, vei avea nevoie de mai multă apă decât cineva care lucrează la birou. De asemenea, dacă faci sport sau orice altă activitate mai intensă și aici trebuie să suplimentezi cantitatea de apă.

Sănătate. Dacă te confrunți cu o infecție în organism sau ai episoade febrile, ori dacă pierzi lichide prin vărsături ori diaree, ai nevoie de mai multă apă.

Sarcina sau alăptarea. În ambele cazuri, trebuie să suplimentezi cantitatea de apă pentru a rămâne hidratată.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Regina Letizia, într-o haină cafenie și cu o bandană portocalie pe cap
Divertisment
Regina Letizia a Spaniei a purtat o rochie portocalie într-o vizită de stat. În ce ținută s-a întâlnit cu Regina Victoria a Suediei
Regina Letizia a Spaniei a purtat o rochie portocalie într-o vizită de stat în Suedia. Aceasta a călătorit alături de soțul ei, Regele Felipe al VI-lea. Mamă a doi copii, Regina Spaniei i-a uimit...
2
Ben Affleck alături de Jennifer Lopez pe covorul roșu la premiera filmului The Last Duel de la festivalul de film de la Veneția
Divertisment
Ben Affleck a oferit un interviu sincer. Ce spune actorul despre relația sa cu Jennifer Lopez
Ben Affleck a oferit un interviu sincer în care a vorbit despre relația sa cu Jennifer Lopez, dar și despre începuturile în cariera sa de la Hollywood. Actorul în vârstă de 49 de ani...
3
Alec Baldwin, în timpul interviului de la ABC, cu ochii în lacrimi
Divertisment
Alec Baldwin a vorbit despre sprijinul soției după incidentul de pe platourile de filmare de la Rust: „Mi-a dat un motiv să trăiesc”
„Viața noastră de familia este singuar de care îmi pasă”, i-a scris Alec Baldwin soției sale, Hilaria Baldwin, într-un mesaj emoționant pe Instagram postat după difuzarea interviului cu George Stephanopoulos. Alec Baldwin a vorbit...
4
Meghan Markle într-o bluză neagră în cadrul unui interviu după ce a câștigat procesul împotriva The Mail on Sunday
Divertisment
Meghan Markle a câștigat procesul împotriva unei reviste din Marea Britanie. Ce declarații a făcut Ducesa de Sussex
Meghan Markle a câștigat procesul împotriva unei reviste din Marea Britanie. Publicația The Mail on Sunday a fost acuzată că ar fi publicat fragmente dintr-o scrisoare pe care Ducesa de Sussex i-ar fi trimis-o...
5
Selena Gomez, într-o rochie galbenă, cu decolteu îndrăzneț, la American Music Awards 2019
Divertisment
Selena Gomez s-a supărat pe un utilizator de TikTok. Glumele care au deranjat-o pe artistă
Selena Gomez s-a supărat pe un utilizator de TikTok. Artista interacționează rar cu utilizatorii care îi dau feedback negativ pe rețelele sociale. Cu toate acestea, după ce un utilizator TikTok a glumit despre starea...
PARTENERI
×