Reclamă

Câtă apă trebuie să bei pe zi, în funcție de greutate și alți factori

Corpul tău conține apă în proporție de 60%. Cu toate acestea, corpul pierde constant apă pe parcursul zilei, prin micțiune sau transpirație, dar și prin alte funcții normale ale organismului cum ar fi respirația. Pentru a evita deshidratarea, află câtă apă trebuie să bei pe zi în funcție de greutate.

Publicat: 30 octombrie 2021, 6:25

Sunt multe opinii destul de diferite despre câtă apă trebuie să bei în timpul unei zile. Experții în sănătate recomandă de obicei opt pahare de apă pe zi. Acest lucru înseamnă aproape 2 litri de apă pe zi. Aceasta se numește regula 8x8 și este destul de ușor de reținut. Cu toate acestea, unii specialiști spun că trebuie să bei apă constant pe tot parcursul zilei, chiar și atunci când nu îți este sete.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câtă apă trebuie să bei pe zi pentru a rămâne hidratată

Ca în majoritatea situațiilor, acest lucru depinde de mai multe variabile și de fiecare persoană în parte. Mai mulți factori, atât interni, dar și externi afectează în cele din urmă cantitatea de apă pe care trebuie să o consumi zilnic.

Ai nevoie să fii hidratată pe tot parcursul zilei în funcție de nevoile tale individuale.

Câtă apă trebuie să bei zilnic depinde de o mulțime de factori și variază de la o persoană la alta. Pentru adulți, recomandarea din partea Academiei Naționale de Științe, Inginerie și Medicină din SUA este de 2,7 litri de apă pe zi pentru femei. Bărbații ar trebui să consume 3,7 litri de apă pe zi.

Aceste cantități se obțin din apă, băuturi precum ceaiuri, sucuri sau alimente. În medie, un om obține 20% apă din alimentele pe care le consumă.

Reclamă

Aportul necesar de lichide este de 40 ml de apă x greutate / zi. De exemplu dacă o persoană are 60 de kilograme, atunci trebuie să consume 2400 ml de apă pe zi.

Un tabel cu consumul zilnic de apă, în funcție de numărul de kilograme
Aportul necesar de lichide este de 40 ml de apă x greutate / zi / CaTine.ro

Cantitatea de apă de care ai nevoie depinde și de:

Reclamă

Zona în care locuiești. Ai nevoie de mai multă apă dacă locuiești într-o zonă caldă, cu multă umiditate sau aer uscat. De asemenea, ai nevoie de mai multă apă dacă locuiești într-o zonă de munte, la o altitudine mai mare.

Dieta ta. Dacă de regulă consumi multă cafea sau alte băuturi care conțin cofeină, s-ar putea să fie nevoie de o cantitate mai mare de apă pentru că vei urina mai des. Specialiștii recomandă să consumi o cantitatea mai mare de apă decât recomandarea generală dacă ai o alimentație bogată în preparate sărate, picante sau foarte dulci. În cazul în care nu consumi prea des fructe și legume proaspete, atunci trebuie din nou să crești cantitatea de apă.

Temperatură sau anotimp. E posibil să ai nevoie de mai multă apă în lunile calde decât în sezonul rece din cauza transpirației excesive.

Mediul tău. Dacă petreci mai mult timp în aer liber, la soare sau la temperaturi ridicate ori în încăperi încălzite excesiv, e posibil să simți nevoia să bei mai multă apă decât de obicei.

Nivelul de activitate. Dacă ești activă în timpul zilei, mergi mult sau stai mult în picioare, vei avea nevoie de mai multă apă decât cineva care lucrează la birou. De asemenea, dacă faci sport sau orice altă activitate mai intensă și aici trebuie să suplimentezi cantitatea de apă.

Sănătate. Dacă te confrunți cu o infecție în organism sau ai episoade febrile, ori dacă pierzi lichide prin vărsături ori diaree, ai nevoie de mai multă apă.

Sarcina sau alăptarea. În ambele cazuri, trebuie să suplimentezi cantitatea de apă pentru a rămâne hidratată.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rocie albastră de zână și reprezintă una dintre zodiile cu personalități complexe
Horoscop
Zodii cu o personalitate complexă. Nativii lângă care nu poți să te plictisești
Există unele zodii cu o personalitate complexă. Acești nativi sunt creativi, energici și misterioși. Rareori se întâmplă să te plictisești lângă o astfel de persoană. Dacă ai norocul să o întâlnești, atunci vei fi...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie pentru a ilustra una dintre acele zodii care se enervează cu ușurință
Horoscop
Zodii care se enervează cu ușurință. Nativii care au de suferit din cauza temperamentului lor
Există unele zodii care se enervează cu ușurință. Acești nativi au de suferit uneori din cauza temperamentului lor. Zodiile de foc sunt predispuse la momente în care își pot pierde stăpânirea de sine. Aceste...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă întinsă pe o stâncă în timp ce valurile mării trec pe lângă ea
Horoscop
4 zodii care se gândesc mereu la fostul partener. Nativii care nu reușesc să treacă peste o despărțire
Cele patru zodii care se gândesc mereu la fostul partener se confruntă cu multe probleme. Acești nativi nu reușesc să treacă peste o despărțire și au de făcut mult schimbări pentru a putea merge...
4
îndrăgostiți care stau îmbrățișați pe plajă la mare și zâmbesc
Horoscop
4 zodii care cred în iubirea reciprocă. Află ce spun astrele
Dacă ești de părere că astrologia îți poate influența relația de iubire, atunci ai venit în locul potrivit. Află care sunt acele 4 zodii care cred în iubirea reciprocă și vezi ce spun astrele....
5
Prințul William, la costum, la o petrecere în grădină
Divertisment
Prințul William a organizat prima sa petrecere în grădină din 2024. Cine a înlocuit-o pe Kate Middleton la eveniment
Prințul William a organizat prima sa petrecere în grădină din 2024. Fiul cel mare al Regelui Charles a înfruntat ploaia torenţială la Palatul Buckingham și a glumit că este „vreme bună pentru înot”. William...
PARTENERI
×