Reclamă

Bei apă înainte de culcare? Beneficii și contraindicații

Medicii recomandă consumul zilnic a doi litri de lichide. Momentele zilei în care alegi să o faci au, de asemenea, un anumit impact asupra organismului. Bei apă înainte de culcare și crezi că este o rutină benefică? Specialiștii vin cu răspunsul.

Publicat: 1 august 2021, 7:42

Apa este viață! O viață sănătoasă presupune o cantitate suficientă de apă consumată zilnic. Nu este important doar cât de mult te hidratezi, ci și momentul în care o faci. Poate te numeri printre persoanele care au mereu un pahar de apă pe noptieră, în caz că ți se face sete pe timpul nopții. Sau poate, pentru a preveni o astfel de situație, bei apă înainte de culcare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficii pentru organism, dacă bei apă înainte de culcare

Este important să rămâi hidratată pe tot parcursul zilei. Dacă asta înseamnă să bei ultimul pahar de apă înainte de te pune în pat, atunci așa să fie. Ai putea avea chiar și câteva beneficii.

Îmbunătățirea stării de spirit

Atunci când te simți deshidratată, nici starea ta de spirit nu este una bună. Ai buzele uscate, te simți obosită, ușor amețită, te încearcă parcă și o durere de cap. Poți evita toate aceste lucruri dacă ai grijă, ca pe timpul zilei să te hidratezi corespunzător.

Pe timpul nopții, deshidratarea apare în mod natural. Nu este sănătos să îți tulburi somnul de opt ore recomandat, pentru a bea apă. Practic, nici nu poți preveni deshidratarea. Efectele le vei simți în prima parte a dimineții, când este posibil să te trezești cu simptomele enumerate mai sus. Un pahar de apă înainte de culcare le-ar mai putea atenua.

Reclamă

Prevenirea sau ușurarea unei mahmureli

Probabil nu este o situație cu care să te întâlnești prea des. Ai ieșit la petrecere cu fetele sau la o cină în doi și ai cam exagerat cu paharele de vin sau șampanie? Este bine să bei apă înainte de culcare și ai putea scăpa de efectele mahmurelii, din următoarea dimineață. Dacă nu ți s-a mai spus până acum, alcoolul deshidrarează! Consumul de băuturi alcoolice te face să pierzi o mulțime de lichide naturale, iar deshidratarea te va duce la acea insuportabilă durere de cap. Iată așadar, că nu ai nevoie de nicun tratament, doar de un pahar cu apă, la momentul potrivit.

Contraindicații

Reclamă

Nu este un obicei nesănătos să bei apă înainte de culcare. Totuși, ia în calcul și posibilitatea unor surprize neplăcute.

Un consum mare de lichide te trimite automat la toaletă. Dacă ai băut prea multă apă înainte de culcare s-ar putea ca somnul să îți fie întrerupt de această „urgență”. Odată trezită în mijlocul nopții s-ar putea să îți ia ceva timp până adormi la loc.

Consumul apei înaine de culcare poate declanșa și alte probleme. Potrivit Clinicii Cleveland, nocturia este o afecțiune ce te determină să te trezești în toiul nopții pentru a urina. Condiția apare în aceeași măsură atât la femei, cât și la bărbați și devine mai frecventă pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, scrie PureWow.com. Nocturia poate apărea și de la anumite medicamente și poate fi însoțită și de o infecție a tractului urinar. Diagnosticul poate fi pus doar de un medic specialist.

Când este cel mai bun moment să bei apă

Cel mai bun moment pentru a bea apă este dimineața, pe stomacul gol. Acesta este răspunsul medicilor. Decât să bei apă înainte de culcare, mai bine ai grijă să îți faci obiceiul de a te hidrata, imediat cum te-ai trezit.

O astfel de rutină îți poate aduce numeroase beneficii printre care: ameliorarea arsurilor la stomac și indigestia, prevenirea pietrelor la rinichi și detoxifierea organismului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×