Reclamă

Beneficiile cojilor de portocale. La ce sunt utile și cum poți să le folosești

Portocalele sunt unele dintre cele mai delicioase fructe pe care cei mai mulți le asociază cu venirea sezonului rece. Conțin nenumprate vitamine și aduc un plus sistemului imunitare. Însă portocalele au mult mai multe de oferit. Beneficiile cojilor de portocale sunt esențiale pentru orice gospodină care își dorește să-și păstreze casa curată.

Publicat: 24 octombrie 2021, 7:08

Dacă până acum obișnuiai să arunci cojile de portocale, poate ar fi momentul să reconsideri acest lucru.Ți-am pregătit o serie de beneficii și moduri în care poți să folosești cojile de portocale pentru a face curățenie

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile cojilor de portocale

Portocalele sunt o sursă foarte bună de vitamine și au un gust minunat, mai ales atunci când sunt consumate în sezonul rece. De cele mai multe ori, consumăm acest fruct și aruncăm rapid la gunoi cojile.

La fel ca întrebuințarea cojilor de banane, cele de portocale pot deveni un real ajutor pentru orice gospodină.

Din fericire, există câteva trucuri care te vor ajuta să folosești cojile de portocale într-un mod mai înțelept. Aceste idei simple îți vor oferi noi metode prin care poți să faci curățenie într-un mod eficient.

Descoperă care sunt beneficiile cojilor de portocale și cum poți să le folosești în viața de zi cu zi. 

Reclamă

Împrospătează mirosul din frigider

Beneficiile cojilor de portocale au fost intens discutate de-a lungul timpului. Totuși, s-a dovedit că acestea pot fi foarte utile când vine vorba de câteva trucuri din bucătărie. Cojile de portocale sunt ideale dacă îți dorești să împrospătezi mirosul din interiorul frigiderului.

Tot ce trebuie să faci este să iei o coajă de portocală mai mare pe care să pui puțină sare și să o lași pentru câteva ore în frigider. Sarea în combinație cu coaja de portocală va absorbi mirosul din frigider și astfel îl va împrospăta. Folosește acest truc cu încredere dacă simți că frigiderul tău are nevoie de aer proaspăt și frumos parfumat.

Reclamă

Ajută la curățarea tocătoarelor din lemn

Printre beneficiile principale ale cojilor de portocale se numără și curățarea tocătoarelor de lemn. Deși pare greu de crezut, experții în curățenie susțin că acestea ajută la restabilirea frumuseții unui tocător vechi. Pentru realizarea soluției de curățare vei avea nevoie de două ingrediente.

În primul rând cojile de portocale tocate mărunt. Pune cojile într-un recipient cu capac și toarnă peste ele oțet până ce sunt complet acoperite. Lasă acest amestec închis timp de două săptămâni. Conform Reader’s Digest, tot ce trebuie să faci la finalul celor două săptămâni este să strecori cojile de portocală și să torni soluția obținută într-o sticluță cu pulverizator. Pulverizează tocătorul de lemn apoi curăță-l cu atenție pentru a-i readuce strălucirea.

Țin la distanță insectele

Deși pare greu de crezut, cojile de portocale pot ține la distanță insectele de tot felul. Cojile de portocală conțin într-o concentrație de 90-95% hidrocarbură de limonen.

Conform publicațiilor externe, această hidrocarbură este cunoscută ca fiind extrem de toxică pentru țânțari, muște și alte insecte în general. Dacă îți dorești să ții țânțarii vara departe poți pune câteva coji de portocale în săculeți pe care să-i atârni în apropiere de ferestre.

Împrospătează mirosul din încăperi

Ultimul din beneficiile principale ale cojilor de portocale ține de împrospătarea mirosurilor din încăperi. Nimic nu se compară cu mirosul de coji de portocală într-o încăpere călduroasă. Un miros pe care îl asociem deseori cu venirea iernii.

Cu toate acestea, specialiștii avertizează cu privire la plasarea cojilor de portocală pe locuri încinse. Deși cei mai mulți oameni au tendința să pună cojile de portocală pe sobă sau pe calorifer, acest obicei este cât se poate de periculos.

Cojile de portocală conțin câteva uleiuri naturale care le fac să fie ușor inflamabile. Recomandarea specialiștilor este să eviți să pui cojile de portocale în apropiere de sursele de căldură. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×