Reclamă

Migdale înmuiate în apă, crude sau prăjite: care dintre ele aduc mai multe beneficii organismului

Migdalele se numără printre alimentele preferate pentru gustări. Sunt mulți cei care le preferă în locul nucilor sau al fisticului, de exemplu. Puțini știu însă că beneficiilor lor pentru sănătate sunt înbunătățite semnificativ după ce coaja acestora a fost îndepărtată. De ce e mai bine să consumi migdale după ce au fost înmuiate în apă.

Publicat: 14 octombrie 2021, 8:13

În momentul în care te decizi să consumi migdale, trebuie să pui cantitatea dorită la înmuiat pentru ca coaja lor să se desprindă mai ușor. Specialiștii în nutriție spun că în acest fel, nutrienții din compoziția migdalelor își fac mai bine treaba. Așa ajută sistemul digestiv să funcționeze așa cum trebuie.

Există oameni care respectă sfaturile și înmoaie și decojesc migdalele înainte să le consume. Sunt și persoane care se bucură enorm atunci când simt gustul ușor amărui al cojilor de la migdale. Ca să scapi rapid de durata procesului de înmuiere, în cazul în care consumi regulat migdale, cel mai bine este să le pui în apă peste noapte.

Un terci de ovăz este mult mai gustos dacă presari migdale pe deasupra. În cazul în care nu știai ce să prepari la micul dejun, iată o variantă bună.

De ce e mai bine să consumi migdale înmuiate

Întrebarea care persistă este dacă migdalele decojite și înmuiate au mai multe beneficii pentru sănătate decât în stare crudă sau prăjtă.

Migdalele sunt pline de nutrienți. Reprezintă o sursă excelentă de fibre, proteine, vitamina E, magneziu, mangan, cupru, fosfor și lista poate continua. De la scăderea în greutate, sănătatea oaselor, îmbunătățirea stării de spirit, scăderea riscului de boli de inimă, cancer, la diabet, multe studii din domeniul medical confirmă beneficiile consumului regulat de migdale.

Reclamă

Conform unui studiu, oamenii își pot reduce riscul de cancer mamar consumând cantități mai mari de arahide, nuci și migdale, comparativ cu cei care nu au acest obicei. Un altul studiu a demonstrat că migdalele au crescut semnificativ nivelul de antioxidanți din sânge. Acestea scad tensiunea arterială și îmbunătățesc fluxul sanguin. Pacienții cu diabet zaharat de tip 2 sunt și ei ajutați de aceste nuci hrănitoate, deoarece magneziul din compoziția lor ajută la gestionarea nivelului de zahăr din sânge.

Dacă până acum nu obișnuiai să ai migdale în regimul tău alimentar, acum știi că cel mai bine este să le consumi după ce le-ai lăsat la înmuiat peste noapte și ai eliminat cojile.

Potrivit Shruti Bharadwaj, dietetician la Narayana Hrudayalaya Multispeciality Hospital Ahmedabad, beneficiile migdalelor după înmuiere cresc considerabil pentru organism.

Reclamă

Beneficiile migdalelor după înmuiere

  1. Îmbunătățește tranzitul intestinal: în ceea ce privește digestia, migdalele înmuiate sunt mai bune decât cele crude sau prăjite. Orice lucru pe care îl lași la înmuiat, fie că este vorba de migdale sau orice alt aliment, este mai ușor de mestecat. E mai moale, iar sistemul digestiv îl poate descompune mult mai ușor. Migdalele sunt o sursă bogată de antioxidanți. Atunci când le consumi după ce le lași la înmuiat, beneficiile se înmulțesc.
  2. Crește valoarea lor nutrițională. Atunci când lași migdalele la înmuiat, acestea scot la iveală toți nutrienții pe care îi au în compoziție. Atunci când le consumi după ce au trecut prin procesul de înmuiere, beneficiile antioxidanților și fibrelor se îmbunătățesc. Procesul de înmuiere elimină impuritățile care ar putea împiedica absorbția anumitor substanțe nutritive.
  3. Ajută la scăderea în greutate. Atunci când lași la înmuiat migdalele, acestea eliberează puține enzime, cum ar fi lipaza. Aceasta stimulează metabolismul și ajută la scăderea în greutate.
  4. Îndepărtează acidul fitic. Atunci când lași migdalele la înmuiat, acidul fitic din ele nu este eliminat, ceea ce împiedică în cele din urmă absorbția nutrienților. În cazul în care consumi migdale crude, zincul și fierul din compoziția lor nu sunt utilizate în mod corespunzător de către organism.

Este indicat să consumi migdale înmuiate, mai ales după ce înaintezi în vârstă. Sistemul digestiv nu mai funcționează așa cum trebuie pe măsură ce înaintezi în vârstă. Și dantura este protejată atunci când le lași la înmuiat peste noapte.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă pe un deal în timp ce privește la luna pe care se află semnul pentru zodia Fecioară
Horoscop
Tot ce trebuie să știi despre zodia Fecioară: trăsături și personalitate
Fecioarele sunt detectivii zodiacului, asta pentru că observă fiecare părticică a vieții printr-o lupă de care nu se pot despărți. Sunt foarte atente la ce din jur și pot să-ți spună foarte ușor dacă...
2
Regina Elisabeta într-o rochie labă cu o diademă din pietre rpețioase pe cap
Divertisment
Regina Elisabeta a zburat cu elicopterul la Casa Sandringham. Motivul pentru care a luat această decizie cu puțin înainte de aniversarea celor 70 ani de domnie
Regina Elisabeta a zburat cu elicopterul la Casa Sandringham din Norfolk. Conform publicației People, Majestatea Sa urmează să-și petreacă timpul aici pentru a-l comemora pe Prințul Philip, dar și pentru a celebra aniversarea a...
3
Salma Hayek într-o rochie neagră, cu un colier de argint la gât, în timp cepozează pe covorul roșu
Divertisment
Salma Hayek și-a impresionat fanii într-un costum de baie albastru. Ce imagini a distribuit actrița pe rețelele sociale
Salma Hayek și-a impresionat fanii de pe internet într-un costum de baie albastru. Actrița în vârstă de 55 de ani este în continuare în vacanță pe o insulă exotică. Vedeta nu a vrut să...
4
O masă plină cu dulciuri, ciocolată, gogoși, bomboane și alte alimente dulci în mijlocul cărora se află o tăbliță pe care scrie prea mult zahăr
Sănătate
Ce schimbări apar în corpul tău dacă renunți la zahăr. Motive care să te ajută să-ți învingi pofta de dulce
Reducerea alimentelor care conțin zahăr este o decizie excelentă dacă îți dorești să abordezi un stil de viață sănătos. Zahărul procesat poate avea efecte negative asupra corpului tău dacă este consumat în exces. Deși...
5
Un blat de lemn pe care se găsesc banane, semințe de chia, pere, nuci, grâne, afine și zmeură alături de câteva cuburi cu litere pentru a reprezenta principalelel alimente bogate în fibre
Sănătate
Alimente bogate în fibre pe care le poți adăuga în dieta ta. De ce este important să le consumi
Fibrele sunt extrem de importante pentru sănătatea ta. Ele pot să-ți îmbunătățească digestia, iar în unele cazuri să te ajute să pierzi în greutate. Un studiu realizat în Amercica a demonstrat fatul că 95%...
PARTENERI
×