În momentul în care te decizi să consumi migdale, trebuie să pui cantitatea dorită la înmuiat pentru ca coaja lor să se desprindă mai ușor. Specialiștii în nutriție spun că în acest fel, nutrienții din compoziția migdalelor își fac mai bine treaba. Așa ajută sistemul digestiv să funcționeze așa cum trebuie.
Există oameni care respectă sfaturile și înmoaie și decojesc migdalele înainte să le consume. Sunt și persoane care se bucură enorm atunci când simt gustul ușor amărui al cojilor de la migdale. Ca să scapi rapid de durata procesului de înmuiere, în cazul în care consumi regulat migdale, cel mai bine este să le pui în apă peste noapte.
Un terci de ovăz este mult mai gustos dacă presari migdale pe deasupra. În cazul în care nu știai ce să prepari la micul dejun, iată o variantă bună.
De ce e mai bine să consumi migdale înmuiate
Întrebarea care persistă este dacă migdalele decojite și înmuiate au mai multe beneficii pentru sănătate decât în stare crudă sau prăjtă.
Migdalele sunt pline de nutrienți. Reprezintă o sursă excelentă de fibre, proteine, vitamina E, magneziu, mangan, cupru, fosfor și lista poate continua. De la scăderea în greutate, sănătatea oaselor, îmbunătățirea stării de spirit, scăderea riscului de boli de inimă, cancer, la diabet, multe studii din domeniul medical confirmă beneficiile consumului regulat de migdale.
Conform unui studiu, oamenii își pot reduce riscul de cancer mamar consumând cantități mai mari de arahide, nuci și migdale, comparativ cu cei care nu au acest obicei. Un altul studiu a demonstrat că migdalele au crescut semnificativ nivelul de antioxidanți din sânge. Acestea scad tensiunea arterială și îmbunătățesc fluxul sanguin. Pacienții cu diabet zaharat de tip 2 sunt și ei ajutați de aceste nuci hrănitoate, deoarece magneziul din compoziția lor ajută la gestionarea nivelului de zahăr din sânge.
Dacă până acum nu obișnuiai să ai migdale în regimul tău alimentar, acum știi că cel mai bine este să le consumi după ce le-ai lăsat la înmuiat peste noapte și ai eliminat cojile.
Potrivit Shruti Bharadwaj, dietetician la Narayana Hrudayalaya Multispeciality Hospital Ahmedabad, beneficiile migdalelor după înmuiere cresc considerabil pentru organism.