Reclamă

Migdale înmuiate în apă, crude sau prăjite: care dintre ele aduc mai multe beneficii organismului

Migdalele se numără printre alimentele preferate pentru gustări. Sunt mulți cei care le preferă în locul nucilor sau al fisticului, de exemplu. Puțini știu însă că beneficiilor lor pentru sănătate sunt înbunătățite semnificativ după ce coaja acestora a fost îndepărtată. De ce e mai bine să consumi migdale după ce au fost înmuiate în apă.

Publicat: 14 octombrie 2021, 8:13

În momentul în care te decizi să consumi migdale, trebuie să pui cantitatea dorită la înmuiat pentru ca coaja lor să se desprindă mai ușor. Specialiștii în nutriție spun că în acest fel, nutrienții din compoziția migdalelor își fac mai bine treaba. Așa ajută sistemul digestiv să funcționeze așa cum trebuie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Există oameni care respectă sfaturile și înmoaie și decojesc migdalele înainte să le consume. Sunt și persoane care se bucură enorm atunci când simt gustul ușor amărui al cojilor de la migdale. Ca să scapi rapid de durata procesului de înmuiere, în cazul în care consumi regulat migdale, cel mai bine este să le pui în apă peste noapte.

Un terci de ovăz este mult mai gustos dacă presari migdale pe deasupra. În cazul în care nu știai ce să prepari la micul dejun, iată o variantă bună.

De ce e mai bine să consumi migdale înmuiate

Întrebarea care persistă este dacă migdalele decojite și înmuiate au mai multe beneficii pentru sănătate decât în stare crudă sau prăjtă.

Migdalele sunt pline de nutrienți. Reprezintă o sursă excelentă de fibre, proteine, vitamina E, magneziu, mangan, cupru, fosfor și lista poate continua. De la scăderea în greutate, sănătatea oaselor, îmbunătățirea stării de spirit, scăderea riscului de boli de inimă, cancer, la diabet, multe studii din domeniul medical confirmă beneficiile consumului regulat de migdale.

Reclamă

Conform unui studiu, oamenii își pot reduce riscul de cancer mamar consumând cantități mai mari de arahide, nuci și migdale, comparativ cu cei care nu au acest obicei. Un altul studiu a demonstrat că migdalele au crescut semnificativ nivelul de antioxidanți din sânge. Acestea scad tensiunea arterială și îmbunătățesc fluxul sanguin. Pacienții cu diabet zaharat de tip 2 sunt și ei ajutați de aceste nuci hrănitoate, deoarece magneziul din compoziția lor ajută la gestionarea nivelului de zahăr din sânge.

Dacă până acum nu obișnuiai să ai migdale în regimul tău alimentar, acum știi că cel mai bine este să le consumi după ce le-ai lăsat la înmuiat peste noapte și ai eliminat cojile.

Potrivit Shruti Bharadwaj, dietetician la Narayana Hrudayalaya Multispeciality Hospital Ahmedabad, beneficiile migdalelor după înmuiere cresc considerabil pentru organism.

Reclamă

Beneficiile migdalelor după înmuiere

  1. Îmbunătățește tranzitul intestinal: în ceea ce privește digestia, migdalele înmuiate sunt mai bune decât cele crude sau prăjite. Orice lucru pe care îl lași la înmuiat, fie că este vorba de migdale sau orice alt aliment, este mai ușor de mestecat. E mai moale, iar sistemul digestiv îl poate descompune mult mai ușor. Migdalele sunt o sursă bogată de antioxidanți. Atunci când le consumi după ce le lași la înmuiat, beneficiile se înmulțesc.
  2. Crește valoarea lor nutrițională. Atunci când lași migdalele la înmuiat, acestea scot la iveală toți nutrienții pe care îi au în compoziție. Atunci când le consumi după ce au trecut prin procesul de înmuiere, beneficiile antioxidanților și fibrelor se îmbunătățesc. Procesul de înmuiere elimină impuritățile care ar putea împiedica absorbția anumitor substanțe nutritive.
  3. Ajută la scăderea în greutate. Atunci când lași la înmuiat migdalele, acestea eliberează puține enzime, cum ar fi lipaza. Aceasta stimulează metabolismul și ajută la scăderea în greutate.
  4. Îndepărtează acidul fitic. Atunci când lași migdalele la înmuiat, acidul fitic din ele nu este eliminat, ceea ce împiedică în cele din urmă absorbția nutrienților. În cazul în care consumi migdale crude, zincul și fierul din compoziția lor nu sunt utilizate în mod corespunzător de către organism.

Este indicat să consumi migdale înmuiate, mai ales după ce înaintezi în vârstă. Sistemul digestiv nu mai funcționează așa cum trebuie pe măsură ce înaintezi în vârstă. Și dantura este protejată atunci când le lași la înmuiat peste noapte.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×