Reclamă

Strugurii îngrașă? Beneficii și calorii pentru aceste fructe de toamnă

Strugurii se găsesc sub mai multe forme și culori. Există struguri roșii, verzi și mov, struguri fără semințe. SE pot consuma sub formă de jeleu de struguri, gem de struguri și suc de struguri, stafide, sau vin. Prima viță de vie a fost cultivată în urmă cu mai bine de 8 000 de ani în Orientul Mijlociu. O întrebare care este extrem de populară e legată de faptul dacă strugurii îngrașă sau nu.

Publicat: 21 septembrie 2021, 7:14

Nutrienții din struguri conțin o serie de beneficii pentru sănătate. Acestea au fost asociate cu prevenirea cancerului, a bolilor de inimă, a tensiunii arteriale crescute sau cu problemele legate de digestie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Strugurii îngrașă? Ce conțin aceste fructe de toamnă

Este cunoscut faptul că strugurii nu sunt alimente care intră pe lista pe care o întocmești atunci când ești la dietă. În funcție de soiul din care fac parte, strugurii au un indice glicemic cu valori cuprinse între 43 și 59. Nu este nimic care să te alarmeze având în vedere că aportul de fructoză este mare în cazul lor.

Strugurii conțin cantități importante de antioxidanți, fitonutrienți, resveratrol. Cea mai mare cantitatea de natioxidanți se găsește însă în coaja strugurilor. Antioxidanții sunt acele elemente care protejează organismul de acțiunea radicalilor liberi. Pe lângă faptul că sunt importanți pentru stabilirea imunității, strugurii sunt recunoscuți și pentru puterile lor antiinflamatoare.

Cate calorii au 100 de grame de struguri

Potrivit Departamentului Agriculturii din SUA, o cană de struguri roșii sau verzi cu o greutate de aproximativ 151 grame (g) conțin:

Reclamă
  • 104 calorii;
  • 1,09 g de proteine;
  • 0,24 g de grăsime;
  • 27,33 g de carbohidrați, dintre care 23,37 g sunt zaharuri;
  • 1,4 g de fibre;
  • 288 mg de potasiu;
  • 15 miligrame (mg) de calciu;
  • 0,54 mg de fier;
  • 11 mg magneziu;
  • 30 mg de fosfor;
  • 3 mg sodiu;
  • 0,11 mg de zinc;
  • 4,8 mg de vitamina C;
  • 22 micrograme (mcg) de vitamina K;
  • 3 mcg de folat.

Date fiind cifrele de mai sus, răspunsul este nu la întrebare dacă strugurii îngrașă. Acești sunt cu siguranță o alegere sănătoasă în detrimentul unui pachet de biscuiți de exemplu. Un alt lucru demn de luat în considerare este faptul că pe lângă faptul că coaja strugurilor nu se aruncă, nici sâmburii nu trebuie să aibă parte de acest tratament.

Potrivit medicalnewstoday.com, sâmburii din struguri ajută mult la procesul de ardere al grăsimilor și accelerează metabolismul. Pentru a sta liniștită, în cazul în care ești la dietă, consumă strugurii în prima parte a zilei. De asemenea, este extrem de important să ții cont de faptul că de cele mai multe ori cantitatea este problema atunci când consumi un aliment și nu neapărat valoarea calorică.

Reclamă

Calorii struguri albi

  • 62 calorii;
  • 0.3g grăsimi;
  • 2mg sodiu;
  • 16g carbohidrați;
  • 1g fibre;
  • 15g zahăr;
  • 0.6g proteine;
  • 3.68mg vitamina C;
  • 13.4mcg Vitamin K;
  • 4.6mcg Vitamin A.

Ce beneficii au strugurii

Strugurii conțin antioxidanți puternici cunoscuți sub numele de polifenoli. Aceștia au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Unul dintre acestea este resveratrolul. Se găsește în cojile strugurilor roșii. Studiile de laborator au sugerat că resveratrolul poate încetini sau preveni dezvoltarea tumorilor la nivelul limfei, ficatului, stomacului, sânului, colonului, cancerului de piele și al leucemiei, scrie healthline.com.

Polifenolii din struguri, cum ar fi resveratrolul, au acțiuni antioxidante, hipolipemiante și antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Acestea pot preveni acumularea de trombocite și reduc tensiunea arterială și riscul de ritm cardiac neregulat.

Creșterea aportului de potasiu poate ajuta la reducerea efectelor negative ale unui exces de sodiu în alimentația zilnică. Strugurii au un conținut ridicat de potasiu. Acest lucru sugerează că pot ajuta la reducerea efectelor sodiului la persoanele cu tensiune arterială crescută. Fibrele sunt importante pentru menținerea unui sistem cardiovascular sănătos, inclusiv a sănătății inimii și a tensiunii arteriale. Strugurii sunt o sursă bună de fibre.

Strugurii conțin apă și fibre. Acestea ajută la hidratare, la menținerea sănătății sistemului digestiv, deci reduce considerabil riscul de constipație.

Strugurii și diabetul

În 2013, rezultatele unui studiu publicat în British Medical Journal au sugerat că anumite fructe, dar nu sucurile, pot reduce riscul diabetului de tip 2 la adulți. În timpul studiului, care a implicat 187.382 de participanți și a durat 22 de ani, doar 6,5% dintre participanți au dezvoltat diabet.

Cu toate acestea, cei care au consumat trei porții pe săptămână de afine, struguri, stafide, mere sau pere au avut un risc cu 7% mai mic de diabet de tip 2 comparativ cu cei care nu le-au consumat. Nivelul relativ ridicat de zahăr găsit în struguri îi determină pe unii oameni să se întrebe dacă sunt siguri pentru consum atunci când există diabetul instalat în organism.

Asociația Americană pentru Diabet încurajează oamenii să consume struguri și alte fructe, atâta timp cât cantitatea de carbohidrați este considerată ca parte a planului lor alimentar. Vitaminele, mineralele și fibrele din struguri satisfac într-un mod sănătos pofta de dulce.

Strugurii în sarcină

Când vine vorba de alimentația în sarcină, pare că restricțiile nu se termină niciodată: fără cofeină, fructe de mare, carne. Femeile gravide ar trebui să fie cu siguranță prudente la ceea ce consumă, deoarece este foarte posibil ca creșterea și dezvoltarea copilului să fie afectate negativ de anumite alimente și băuturi.

Fructele pot oferi femeilor o mulțime de vitamine și minerale sănătoase, care pot fi foarte benefice pentru un nou-născut. Cu toate acestea, unele fructe prezintă riscuri atunci când sunt consumate în timpul sarcinii.

Fructele sunt o variantă sănătoasă pentru gustările dintre mese! Acestea oferă vitamine și minerale care pot ajuta copilul pe tot parcursul sarcinii. Mamele însărcinate necesită alimente bogate în fibre, potasiu, vitamina A și C, acid folic și alți nutrienți pentru a-și menține corpul puternic până la sosirea bebelușului, iar fructele pot fi o sursă excelentă și ușoară.

Uneori este recomandat ca strugurii să fie evitați în dieta femeilor însărcinate. Acest lucru se este din cauza faptului că strugurii conțin resveratrol, un compus toxic care ar putea provoca complicații ale sarcinii. La fel ca și ananasul, totuși, atunci când este consumat cu măsură, strugurii se dovedesc un aliment cu risc scăzut.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×