Reclamă

Prăjitură pufoasă cu prune. Un desert de toamnă spectaculos

Profită de aromele și culorile pastelate ale toamnei și prepară o rețetă delicioasă de prăjitură pufoasă cu prune, pentru răsfățul culinar de zi cu zi.

Publicat: 7 septembrie 2021, 7:07 / Actualizat: 11 august 2023, 11:36

Printre fructele colorate și parfumate cu care ne putem răsfăța toamna, prunele sunt chiar perfecte pentru a le include în diverse deserturi. Prunele sunt fructe cu multiple beneficii pentru sănătatea organismului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Întrucât constituie o importantă sursă de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu şi fibre, sunt ușor de introdus în alimentația ta. Le poți consuma proaspete pentru a beneficia de toate proprietățile. Le poți conserva pentru mai târziu pregătind din ele diverse rețete de compot, dulceață sau gem.

Te poți bucura, însă, de savoarea prunelor și dacă le incluzi în diferite rețete de deserturi. Poți pregăti tarte cu prune, ștrudele, plăcinte, gomboți cu prune și alte prăjituri.

Îți oferim mai jos rețeta unui desert de toamnă delicios și spectaculos cu prune, simplu de preparat și cu ingrediente cunoscute.

Prăjitură pufoasă cu prune – Ingrediente

  • 6 ouă medii
  • 150 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 50 ml ulei
  • coaja de la o lămâie, răzuită fin
  • 1 linguriță pudră de scorțișoară
  • 200 gr făină
  • 500 gr prune fără sâmburi
  • zahăr pudră, cu aromă de vanilie
Reclamă

Rețetă de prăjitură pufoasă cu prune – Mod de preparare

Ai nevoie pentru această prăjitură de o formă de copt rotundă, cu diametrul de 28-30 cm. Poți opta și pentru o tavă clasică cu dimensiuni de 20/30 cm, dacă îți lipsește forma rotundă.

Începi prin a separa albușurile de gălbenușuri și a presăra sare peste albușuri. Apoi le lași la temperatura camerei pentru 10-12 minute. Pentru reușita aluatului pufos, este necesară formarea unei bezele de albușuri foarte fermă. Dacă albușurile sunt foarte reci, este puțin probabil să se poată transforma într-o bezea perfectă.

Reclamă

Cât timp se odihnesc albușurile la temperatura camerei, spală bine prunele și lăsă-le la scurs. Apoi taie-le în jumătăți și îndepărteză-le sâmburii. Următorul pas este să pornești cuptorul la 180 de grade Celsius.

Când albușurile au ajuns la temperatura camerei, pune mixerul în funcțiune și mixează-le până devin cristaline. Adaugă, treptat, zahărul și mixează-le în continuare până când obții o bezea foarte fermă. După acest pas, înlocuiește mixerul cu o spatulă. Adaugă, pe rând, gălbenușurile și amestecă-le ușor în bezea, cu mișcări circulare, de jos în sus. procedând astfel, compoziția se va menține cremoasă și aerată și vei obține o prăjitură pufoasă cu prune. Adaugă uleiul și amestecă-l în același mod ca și gălbenușurile.

Amestecă făina cu pudra de scorțișoară și coaja de lămâie, răzuită fin. Încorporează acest amestec, treptat, în compoziția de mai sus, cu aceleași mișcări circulare.

Cum asamblezi și coci prăjitura cu prune

Când ai prunele feliate și compoziția pentru blatul pufos pregătită, unge forma de copt cu puțin ulei. Întinde uniform în ea compoziția pentru blat. Așază deasupra prunele și pune forma la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă prăjitura să se răcească în forma de copt, apoi o poți transfera pe un platou de servire. O poți decora cu zahăr pudră, cu aromă de vanilie și o poți porționa frumos.

Prăjitura pufoasă cu prune, decorată cu zahăr pe un platou de servire
prăjitura cu prune se decorează cu zahăr pudră după răcire / Shutterstock

Savureaz-o cu poftă, alături de cei dragi.

Și dacă ți-am deschis apetitul de deserturi cu prune îți mai recomandăm o rețetă de prăjitură cu prune și crumble.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×