Printre fructele colorate și parfumate cu care ne putem răsfăța toamna, prunele sunt chiar perfecte pentru a le include în diverse deserturi. Prunele sunt fructe cu multiple beneficii pentru sănătatea organismului.
Întrucât constituie o importantă sursă de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu şi fibre, sunt ușor de introdus în alimentația ta. Le poți consuma proaspete pentru a beneficia de toate proprietățile. Le poți conserva pentru mai târziu pregătind din ele diverse rețete de compot, dulceață sau gem.
Te poți bucura, însă, de savoarea prunelor și dacă le incluzi în diferite rețete de deserturi. Poți pregăti tarte cu prune, ștrudele, plăcinte, gomboți cu prune și alte prăjituri.
Îți oferim mai jos rețeta unui desert de toamnă delicios și spectaculos cu prune, simplu de preparat și cu ingrediente cunoscute.
Prăjitură pufoasă cu prune – Ingrediente
- 6 ouă medii
- 150 gr zahăr
- 1 praf de sare
- 50 ml ulei
- coaja de la o lămâie, răzuită fin
- 1 linguriță pudră de scorțișoară
- 200 gr făină
- 500 gr prune fără sâmburi
- zahăr pudră, cu aromă de vanilie
Rețetă de prăjitură pufoasă cu prune – Mod de preparare
Ai nevoie pentru această prăjitură de o formă de copt rotundă, cu diametrul de 28-30 cm. Poți opta și pentru o tavă clasică cu dimensiuni de 20/30 cm, dacă îți lipsește forma rotundă.
Începi prin a separa albușurile de gălbenușuri și a presăra sare peste albușuri. Apoi le lași la temperatura camerei pentru 10-12 minute. Pentru reușita aluatului pufos, este necesară formarea unei bezele de albușuri foarte fermă. Dacă albușurile sunt foarte reci, este puțin probabil să se poată transforma într-o bezea perfectă.