Home // Lifestyle // Rețete // Tartă cu lămâie. Rețeta unui desert aromat și răcoros
Tartă cu lămâie. Rețeta unui desert aromat și răcoros
Dacă ești în căutarea unui desert cu cremă fină, îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu lămâie. Este un preparat delicios, cu o crustă crocantă și cremă răcoroasă, cu gust intens.
Tartele sunt printre cele mai apreciate deserturi, atât datorită simplității lor, cât și datorită aspectului și gustului deosebite. Crusta crocantă a tartelor combinată cu diferite umpluturi este irezistibilă pentru orice iubitor de desert.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Rețetele de tartă sunt foarte versatile. În interiorul crustelor se pot adăuga diferite combinații de creme simple sau care conțin fructe.
Umplutura acestui tip de prăjitură poate fi pregătită pe foc, cât și la rece. Trebuie doar să îți dai frâu liber imaginației și să testezi posibile de combinații delicioase.
Îți oferim mai jos rețeta celei mai fine și aromate tarte cu lămâie, alături de lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a o pregăti și tu celor dragi.
Tartă cu lămâie – Ingrediente
Avantajul rețetelor de tarte este acela că nu necesită foarte multe ingrediente. Ai nevoie de câteva produse simple, pentru crustă și alte câteva ingrediente pentru cremă.
Începe prin a selecta ingredientele conform listei de mai sus, asigurându-te că nu îți lipsește nimic. Vei pregăti un aluat simplu te tartă, pe care îl vei coace separat.
Între timp, pregăteș-te și crema de lămâie, foarte fină și aromată. Coace apoi tarta pentru câteva minute și împreună cu crema. La final, vei obține un desert care îi va cuceri de la prima degustare pe cei dragi.
Cum prepari aluat pentru tartă
Trece făina prin sită și amestec-o într-un vas încăpător cu sarea și zahărul pudră. Adaugă untul rece, abia scos de la frigider, tăiat în cuburi mici. Folosind vârfurile degetelor, amestecă rapid toate ingredientele, până obții o compoziție sfărâmicioasă. Adaugă și câte puțină apă rece pentru a omogeniza aluatul.
Împachetează aluatul într-o folie de prospețime si pune-l la frigider pentru 30 de minute.
După acest interval de timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul de la rece și așază-l între două foi de hârtie pergament.
Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde-l într-o foaie circulară de aproximativ 5-6 mm grosime. Ia aluatul, cu hârtiile de copt cu tot, și așază-l în interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 25-26 cm. Ridică hârtia de deasupra și modelează-l cu degetele astfel încât să îmbrace frumos pereții formei de tartă. Apoi înțeapă-l la bază cu o furculiță din loc în loc.
Pune din nou a doua hârtie de copt în interiorul aluatului. Umple-o cu boabe de fasole, de năut sau de orez. Este necesar acest procedeu pentru ca aluatul să nu se deformeze în timpul coacerii.
Dă forma de tartă la cuptor și coace aluatul la 180 de grade Celsius, pentru 15 minute împreună cu boabele pe care le-ai avut la îndemână. Înlătură hârtia de deasupra, pe suprafața căreia se află boabele, și mai coace aluatul timp de 6-8 minute pentru a se rumeni și la bază.
În timp ce aluatul este copt în cuptor, pregătește crema de lămâie.
Cu prepari crema pentru tartă cu lămâie
Sparge ouăle într-un bol, adaugă sarea și zahărul și amestecă-le bine până se topesc ingredientele solide. Adaugă frișca lichidă și omogenizează compoziția. la final, adaugă sucul de la două lămâi și coaja răzuită foarte fin.
Scoate forma de copt cu crusta de tartă de la cuptor și toarnă în interiorul acesteia crema de lămâie. Micșorează intensitatea focului la 150 de grade Celsius și mai coace tarta pentru 12-15 minute.
Las-o să se răcească bine și decoreaz-o apoi cu felii de lămâie și frunze de mentă. La final, o poți porționa și savura cu poftă.