Reclamă

Tartă cu lămâie. Rețeta unui desert aromat și răcoros

Dacă ești în căutarea unui desert cu cremă fină, îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu lămâie. Este un preparat delicios, cu o crustă crocantă și cremă răcoroasă, cu gust intens.

Publicat: 30 august 2021, 7:26 / Actualizat: 10 ianuarie 2022, 16:19

Tartele sunt printre cele mai apreciate deserturi, atât datorită simplității lor, cât și datorită aspectului și gustului deosebite. Crusta crocantă a tartelor combinată cu diferite umpluturi este irezistibilă pentru orice iubitor de desert.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețetele de tartă sunt foarte versatile. În interiorul crustelor se pot adăuga diferite combinații de creme simple sau care conțin fructe.

Umplutura acestui tip de prăjitură poate fi pregătită pe foc, cât și la rece. Trebuie doar să îți dai frâu liber imaginației și să testezi posibile de combinații delicioase.

Îți oferim mai jos rețeta celei mai fine și aromate tarte cu lămâie, alături de lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a o pregăti și tu celor dragi.

Tartă cu lămâie – Ingrediente

Avantajul rețetelor de tarte este acela că nu necesită foarte multe ingrediente. Ai nevoie de câteva produse simple, pentru crustă și alte câteva ingrediente pentru cremă.

Reclamă

Ingrediente pentru aluatul de tartă:

  • 150 gr unt rece cu peste 80% grăsime
  • 75 gr zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 300 gr făină
  • 1 gălbenuş de ou mediu
  • 2-3 linguri de apă rece

Ingrediente pentru crema de lămâie:

Reclamă
  • 4 ouă medii
  • 150 gr zahăr
  • 200 ml frișcă lichidă
  • coaja şi sucul de la 2 lămâi bio
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru decor:

  • felii de lămâie
  • frunze de mentă

Rețetă de tartă cu lămâie – Mod de preparare

Începe prin a selecta ingredientele conform listei de mai sus, asigurându-te că nu îți lipsește nimic. Vei pregăti un aluat simplu te tartă, pe care îl vei coace separat.

Între timp, pregăteș-te și crema de lămâie, foarte fină și aromată. Coace apoi tarta pentru câteva minute și împreună cu crema. La final, vei obține un desert care îi va cuceri de la prima degustare pe cei dragi.

Cum prepari aluat pentru tartă

Trece făina prin sită și amestec-o într-un vas încăpător cu sarea și zahărul pudră. Adaugă untul rece, abia scos de la frigider, tăiat în cuburi mici. Folosind vârfurile degetelor, amestecă rapid toate ingredientele, până obții o compoziție sfărâmicioasă. Adaugă și câte puțină apă rece pentru a omogeniza aluatul.

Împachetează aluatul într-o folie de prospețime si pune-l la frigider pentru 30 de minute.

După acest interval de timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul de la rece și așază-l între două foi de hârtie pergament.

Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde-l într-o foaie circulară de aproximativ 5-6 mm grosime. Ia aluatul, cu hârtiile de copt cu tot, și așază-l în interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 25-26 cm. Ridică hârtia de deasupra și modelează-l cu degetele astfel încât să îmbrace frumos pereții formei de tartă. Apoi înțeapă-l la bază cu o furculiță din loc în loc.

Pune din nou a doua hârtie de copt în interiorul aluatului. Umple-o cu boabe de fasole, de năut sau de orez. Este necesar acest procedeu pentru ca aluatul să nu se deformeze în timpul coacerii.

Dă forma de tartă la cuptor și coace aluatul la 180 de grade Celsius, pentru 15 minute împreună cu boabele pe care le-ai avut la îndemână. Înlătură hârtia de deasupra, pe suprafața căreia se află boabele, și mai coace aluatul timp de 6-8 minute pentru a se rumeni și la bază.

În timp ce aluatul este copt în cuptor, pregătește crema de lămâie.

Cu prepari crema pentru tartă cu lămâie

Sparge ouăle într-un bol, adaugă sarea și zahărul și amestecă-le bine până se topesc ingredientele solide. Adaugă frișca lichidă și omogenizează compoziția. la final, adaugă sucul de la două lămâi și coaja răzuită foarte fin.

Scoate forma de copt cu crusta de tartă de la cuptor și toarnă în interiorul acesteia crema de lămâie. Micșorează intensitatea focului la 150 de grade Celsius și mai coace tarta pentru 12-15 minute.

Las-o să se răcească bine și decoreaz-o apoi cu felii de lămâie și frunze de mentă. La final, o poți porționa și savura cu poftă.

Tartă cu lămâie porționată pr un suport rotund, de lemn
Tarta cu lămâie se porționează după răcire / Shutterstock

O altă rețetă de tartă care cucerește instant de la prima degustare este rețeta de tartă cu ciocolată și fructe de pădure.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×