Histamina
Compusul pe bază de azot este un alergen obișnuit găsit în alimente care provoca un răspuns inflamator. De asemenea, este denumirea unei substanțe pe care corpul nostru o eliberează atunci când are o reacție alergică.
Histaminele apar uneori în vinurile care trec prin a doua fermentație pentru netezirea acidității și a texturii, explică profesorul de enologie.
În absența informațiilor de la producător, e aproape imposibil de identificat care vinuri au fost supuse acestui proces și care nu.
Taninuri
Știi senzația de uscăciune pe care o ai pe limbă după ce guști anumite tipuri de vin? Această senzație astringentă este cauzată de taninuri. Aceștia sunt un tip de polifenol care se produce în timpul procesului de vinificare, în principal din struguri.
Acești micronutrienți pot combate bolile atunci când sunt consumați în anumite forme și alimente. Dacă sunt absorbiți de vin, „acești compuși naturali tind să se atașeze de proteinele salivare și de proteinele din sistemul digestiv uman, astfel încât beneficiile lor pentru sănătate sunt oarecum limitate”, spune Jim Harbertson.
Taninurile se găsesc cel mai adesea în vinurile roșii.
Resveratrol
E posibil să fi văzut acest antioxidant, prezent în coaja strugurilor, listat pe ambalajul serurilor și cremelor de înfrumusețare. Resveratrolul este cunoscut pentru proprietățile sale anti-îmbătrânire.
Deoarece coaja de strugure este integrată în procesul de fermentare mai mult timp pentru pregătirea vinului roșu, acesta conține mai mult resveratrol decât vinul alb.
Consumul de struguri sau consumul de suc de struguri ar putea fi o modalitate de a mări concentrația de resveratrol din organism fără a consuma alcool.
Unii oameni se întreabă dacă ar trebui să bea mai mult vin roșu din cauza posibilelor beneficii ale resveratrolului pentru sănătate.
Majoritatea experților și organizațiilor precum American Heart Association sugerează în continuare limitarea băuturilor alcoolice la una pe zi pentru femei și două pentru bărbați, scrie Nourish by WebMD.
Conținut scăzut de alcool
Vinul cu conținut scăzut de alcool combate procesului îmbătrânirii, are un preț mai mic pe sticlă, un gust mai ușor și mai puține calorii.
Deși relația dintre alcool și aportul de calorii este complexă, alcoolul este principala sursă de calorii din vin. Prin urmare, vinul cu conținut scăzut de alcool va avea mai puține calorii.
Alcoolul nu se transformă în energie ca alte alimente pe care le consumi și, prin urmare, nu se stochează la fel ca alte calorii, spune Harbertson.