Reclamă

Nu mai arunca cojile de banană. 5 beneficii și întrebuințări

Bananele sunt fructele delicioase și sănătoase care conțin fibre, elemente nutritive esențiale și antioxidanți. În cazul în care nu știai, îți spune că la fel de utile și de sănătoase sunt și cojile de banană. Dacă până acum obișnuiai să le arunci, îți dezvăluim câteva beneficii care te vor determina să reconsideri această practică.

Publicat: 8 iulie 2021, 8:17

Multe dintre noi facem această greșeală pentru că nu știm de fapt cât de benefice pot fi cojile de banană. Acestea pot fi folosite cu succes pentru măștile faciale, pentru cele de păr, pentru albirea dinților și chiar pentru curățenie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce beneficii au cojile de banană

Bananele sunt o sursă foarte bună de potasiu si au un gust senzațional atunci când le combinăm cu unt de arahide. De cele mai multe ori, după ce mâncăm acest fruct, coaja ajunge inevitabil la coșul de gunoi. Din fericire, există și persoane care acordă o atenție deosebită protejării mediului și modalităților prin care putem reduce consumul în exces. Se pare că există câteva întrebuințări inedite ale cojilor de banană. Descoperă care sunt acestea și cum te pot ajuta, de exemplu, în rutina de frumusețe.

Aceste idei îți vor deschide noi oportunități și, cu siguranță, vei fi mai atentă data viitoare când vei mai consuma banane. Poate îți vei schimba obiceiul și nu le vei mai arunca la gunoi.

Fă-ți o mască de păr

Un păr sănătos și puternic are nevoie de antioxidanți care pot neutraliza radicalii liberi. Îi găsești uor într-o banală coajă de banană. Dacă vei cerceta puțin, vei observa cum foarte multe produse de îngrijire personală au în compoziție banana.

Reclamă

Folosește-le la albirea dinților

Ia o banană, scoate-i coaja si folosește o parte mică din interiorul ei pentru a-ți albi dinții. Freacă ușor interiorul cojii de suprafața dinților timp de aproximativ două minute.

Sunt perfecte pentru acordarea primului ajutor

Reclamă

Aceste coji-minune au câteva proprietăți importante, pe care nu le poate contesta nimeni. Cele mai importante sunt: proprietățile antimicrobiene, antioxidante sau antiinflamatorii. O coajă de banană te poate salva într-un moment în care ai nevoie de primul ajutor medical, menționează Healthline.com.

Dacă suferi din cauza arsurilor solare sau a mușcăturilor de insecte, folosește o coajă de banană pentru a calma senzația de mâncărime.

În momentele în care ai dureri de cap pune câte o bucată de coajă de banană înghețată pe frunte și pe ceafă. Acest truc te va ajuta să te relaxezi și să scapi de durere.

Cele mai bune ajutoare pentru curățenie și grădinărit

În loc să le arunci direct în coșul de gunoi, folosește cojile de banană la activitățile casei. Ele te vor ajuta foarte mult la curățarea pantofilor de piele, a argintăriei și chiar îți vor ajuta plantele să crească. Acestea funcționează ca un foarte bun fertilizator al solului.

Dacă ai trandafiri în grădină, poți folosi resturile de banană pentru a afânarea solului. În plus, aceastea sunt perfecte pentru realizarea compostului.

Consumă și coaja de banană

Da, există oameni care fac acest lucru. Despre beneficiile fructului știe deja toată lumea. O mulțime de gospodine adoră să prepare deserturi cu banane, datorită aromei puternice și a gustului delicios. Există și persoane care aleg să consume bananele în întregime, cu tot cu coajă.

Dacă vrei să-ți faci un ceai natural, le poți fierbe în puțină apă. Vei obține o băutură sănătoasă, chiar dacă gustul nu te va impresiona.

Pune niște zahăr pe o coajă de banană, stropește-o cu apă și pune-o la fiert. Va ieși un fel de glazură delicioasă.

Atunci când îți mixezi dimineața o băutură de fructe, pune și coaja, nu doar fructul de banană.

Data viitoare când vei mânca o banană, gândește-te dacă poți folosi în vreun fel și coaja ei. Poate vei reuși să transformi acest deșeu într-un element eficient pentru sănătatea sau pentru casa ta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×