Reclamă

Trucuri pentru arderea rapidă a grăsimilor. Cum poți obține silueta pe care ți-o dorești

Procesul de slăbire este de multe ori lung și anevoios. Atunci când rezultatele nu apar rapid, cele mai multe persoane tind să se demoralizeze și să renunțe la obiectivele pe care și le-au propus. În acest scop îți venim în ajutor cu câteva trucuri pentru arderea rapidă a grăsimilor. Rezultatele vor fi vizibile, iar tu nu îți vei pierde motivația de a avea silueta la care visezi.

Publicat: 29 septembrie 2022, 6:00

Atunci când îți dorești să pierzi în greutate trebuie să ai un plan bine pus la punct. Pe lângă activitățile fizice, care trebuie să devină o obișnuință, trebuie să ai un stil de viață sănătos. Silueta se construiește, de cele mai multe ori, pornind din bucătărie. Astfel, specialiștii în nutriție spun că este foarte important să ai un plan alimentar structurat și adaptat nevoilor organismului tău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trucuri pentru arderea rapidă a grăsimilor

Dacă și tu te numeri printre persoanele care au început de-a lungul timpului o dietă și au abandonat-o, atunci acest articol este perfect pentru tine. Specialiștii îți vin în ajutor și îți oferă câteva sfaturi utile pentru a avea silueta la care visezi. Cu ajutorul unor trucuri simple poți începe să vezi rezultate mult mai repede decât ai sperat.

În felul acesta vei rămâne motivată și nu vei renunța cu ușurință la obiectivele pe care ți le-ai stabilit. Uite cum poți să-ți modelezi silueta începând cu schimbările mici din bucătărie. Pe termen lung aceste mici trucuri vor deveni obiceiuri sănătoase, iar slăbitul nu va mai părea o muncă imposibilă și fără rezultate.

Consumă mai multe legume verzi

Un prim sfat al nutriționiștilor este acela de a consuma mai multe legume verzi. Legumele sunt bogate în fibre, care îți oferă rapid senzația de sațietate. Totodată, acestea sunt versatile și pot fi incluse într-o mulțime de preparate gustoase. Dacă sezonul îți permite, atunci nu ezita să mergi în piață și să-ți cumperi legumele preferate. Studiile au demonstrat că salata, spanacul, broccoli și kale se numără printre principalii inamici ai grasimii abdominale. Se pare că aceste legume ajută la arderea rapidă a grăsimii viscerale.

Reclamă

Grăsimea viscerală este extrem de periculoasă pentru organism, fiind și cauza care stă la baza apariția multor boli cronice, printre care și bolile de inimă. Uite aici câteva sfaturi utile cu ajutorul cărora poți scăpa de grăsimea abdominală.

Un studiu, publicat în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, a demonstrat că legumele verzi ajută la arderea grăsimilor care se depun în zona abdominală, dar și a  grăsimii care acoperă și îngreunează funcționarea ficatului.

În plus, aceste legume sunt sărace în calorii și bogate în nutrienți hrănitori.

Reclamă

Încearcă să bei o cafea pe zi

Specialiștii recomandă consumul de cafea, mai ales atunci când îți dorești să începi o dietă care să aibă rezultate rapide. Totuși, cafeaua nu trebuie consumată cu îndulcitori artificiali, lapte, frișcă sau alte topping-uri bogate în calorii și sărace în nutrienți. Cofeina este un stimulator al arderii rapide a grăsimilor. Nu există îndoială că aceasta ajută la procesul de slăbire, dar și la obținerea siluetei la care visezi.

Un studiu mai mic realizat în 2021 a demonstrat faptul că poți să folosești cofeina ca un boost pentru arderea mai rapidă a grăsimilor. În combinație cu o rutină de exerciții fizice, aceasta ar putea avea rezultate remarcabile asupra siluete tale. Accentul cade foarte mult pe rutina de sport pe care o alegi. Este important să combini exercițiile de cardio cu cele cu greutăți. În felul acesta vei arde grăsimi și îți vei crește masa musculară. Află și câte cești de cafea sunt recomandate zilnic pentru consum.

Alege mai des ceaiul verde

Nu doar cafeaua se află pe lista de trucuri pentru arderea rapidă a grăsimilor, ci și ceaiul verde. Ceaiul verde conține cofeină și are proprietăți asemănătoare cu cele ale cafelei. Ceaiul verde conține galat de epigalocatechină, care ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor.

Trebuie reținut faptul că ceaiul verde nu va avea niciun efect vizibil dacă nu este consumat în tandem cu o rutină de sport bine pusă la punct. Sportul rămâne un element cheie pentru obținerea siluetei perfecte, indiferent de trucurile din bucătărie la care ajungi să apelezi.

Combină alimentele într-un mod inteligent

Este extrem de important să combini mâncărurile în așa fel încât să ajungi la rezultatele dorite. Pentru a potoli pofta de mâncare ai nevoie de o combinație care să-ți satisfacă nevoia, dar care să te ajute să pierzi în greutate.

Atunci când îți este foarte foame ai tendința să consumi carbohidrați rafinați. Aceștia cresc rapid nivelul de energie și îți oferă senzație de sațietate. Însă pofta de mâncare este potolită pe termen scurt. Pentru a avea rezultatele dorite, specialiștii spun pentru EatThis, NotThat că ar trebui să consumi carbohidrați alături de proteine.

Proteinele sunt digerate mult mai lent decât carbohidrații. Uite aici o listă cu alimente sănătoase și bogate în proteine. Spre deosebire de carbohidrați, proteinele te ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. În felul acesta exist mai multe anse să consumi mai puține calorii pe timpul zilei.

Bea un pahar de apă înainte de fiecare masă

Consumul unui pahar de apă înainte de masă se află pe lista de trucuri pentru arderea rapidă a grăsimilor. Apa poate să-ți potolească pofta de mâncare. În felul acesta sunt șanse mari să consumi mai puține alimente. Totodată, apa ajută la îmbunătățirea digestiei și te menține hidratată.

De multe ori tindem să confundăm senzația de foame cu cea de sete. Prin urmare, un pahar de apă este binevenit înainte de masă. Așa îți vei da seama dacă aveai nevoie să mănânci sau doar să bei puțină apă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×