Reclamă

Cum poți reduce balonarea. La ce trebuie să fii atentă atunci când îți organizezi mesele

Balonarea și disconfortul abdominal reprezintă adevărate probleme pentru multe persoane din întreaga lume. De multe ori tratarea sa implică un proces de lungă durată. Mulți specialiști pun accentul pe prevenție, în acest fel poți evita eventualele probleme. Află și tu mai multe despre cum poți reduce balonarea.

Publicat: 21 septembrie 2022, 6:55

Balonarea poate fi o problemă reală pentru multe femei. Pe lângă aspectul neplăcut pe care aceasta ți-l oferă, te poți confrunta și cu un real disconfort abdominal care îți poate strica complet starea de spirit. Sunt câteva aspecte la care ar trebui să fii atentă pentru a ține sub control această reacție a organismului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți reduce balonarea

Balonarea te poate lăsa să te simți fără energie după o masă copioasă. De cele mai multe ori, senzația de balonare se datorează, de obicei, unei acumulări de gaze în intestine. Specialiștii spun că există o mulțime de factori care pot provoca balonarea abdominală.

Tot ei îți vin în ajutor și cu sfaturi utile pentru a o reduce. Aceștia te învață ce alimente ar trebui să eviți dacă ai stomacul sensibil, dar și cum poți evita situațiile în care te balonezi. Uite cteva metode simple prin care poți să previ apariția balonării și a discomfortului abdommnial.

Încearcă să mânânci lent

Dacă vrei să afli cum poți reduce balonarea, trebuie să înțelegi că există anumite reguli pe care e recomandat să le urmezi. De câte ori ți s-a întâmplat să te așezi la masă și să ai un apetit crescut? Dacă eviți mesele principale ale zilei și preferi să mănânci atunci când organismul tău cere fără putere hrană, află că acest obicei poate duce la balonare.

Reclamă

Una din cauzele comune ale balonării este aceea că oamenii mănâncă prea repede. Mâncarea ar trebui savurată, nu devorată. Atunci când mănânci repede înghiți și cantități mari de aer. Afecțiunea numită aerofagie este cunoscută pentru faptul că produce disconfort abdominal, balonare și flatulență. Guma de mestecat mai are un efect asemănător asupra organismului.

Specialiștii recomandă să iei masa în tihnă și să te bucuri de fiecare preparat în parte. În acest fel vei reduce balonarea, dar și numărul caloriilor pe care le consumi. Corpul tău se va simți plin mai rapid și nu va cere mai multă mâncare decât are nevoie.

Evită mâncarea care îți provoacă sensibilitate

Reclamă

Sensibilitatea la anumite alimente este un alt factor care poate duce la apariția balonării și a tulburărilor digestive. Malabsorbtia carbohidraților este o cauză a balonării și poate apărea în urma consumului unei game variate de produse ce conțin carbohidrați.

Un alt exemplu este reprezentat de grupul persoanelor care au intoleranță la lactoză. În cazul lor, produsele lactate vor provoca balonare. Specialiștii spun că există persoane care nu digeră bine fructoza, iar acest lucru cauzează la rândul său disconfortul abdominal. Chiar dacă este dificil să restrângi lista de alimente e care le consumi, specialiștii recomandă evitarea alimentelor care ar putea să-ți facă rău.

Fiecare persoană își cunoaște organismul și intuiește ce produse alimentare nu sunt potrivite pentr ea. În plus, o vizită la medicul specialist este mai mult decât necesară în astfel de situații. Există teste de sensibilitate alimentară și diete care pot fi ajustate în funcție de nevoile fiecărui individ.

Consumă suficiente lichide

Apa este mai mult decât esențială pentru buna funcționare a organismului tău, dar și pentru sănătatea tractului digestiv. Lichidul te ajută să-ți păstrezi organele digestive lubrifiate pentru a permite trecerea alimentelor consumate.

Atunci când nu consumi suficiente lichide poți observa mai multe simptome ce se reflectă asupra corpului tău. Printre ele se numără durerile de cap, pielea uscată, letargia, balonarea și constipația. Află mai multe despre câtă apă este recomandat să consumi zilnic. Specialiștii spun că lichidele trebuie consumate în raport cu aportul de fibre.

Fibrele adaugă volum scaunului și ajută la reglarea digestiei. Totuși, prea multă fibre și insuficientă apă duce la apariția balonării și a constipației. Cele mai recente studii spun că apa ajută chiar și atunci când este băută în timpul mesei sau după masă. Recomandările consumului de lichide variază de la o persoană la alta și depind de foarte mulți factori interni.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×