Reclamă

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mergi zilnic pe jos. Experții au dezvăluit beneficiile acestei activități simple

Cele mai recente studii ale specialiștilor au dezvăluit ce se întâmplă în corpul tău dacă mergi zilnic pe jos. Există nenumărate beneficii asupra organismului pe care această activitate simplă ți le poate aduce. Deși pare o activitate fizică banală, experții spun că pot face o schimbare majoră în viața fiecărei persoane.

Publicat: 19 septembrie 2022, 7:00

Mersul zilnic pe jos poate fi o activitate terapeutic pentru cele mai multe persoane. Pe lângă efortul fizic pe care îl depui, te poți relaxa și te poți bucura mai mult de lucrurile ce te înconjoară. Fie că alegi o plimbare prin parc înainte să ajungi la birou sau seara alături de prieteni, cel mai important lucru este să faci mișcare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mergi zilnic pe jos

Cu siguranță și tu ai auzit de nenumărate ori cât de important este să nu ai o viață sedentară. Specialiștii vorbesc deseori despre beneficiile exercițiilor fizice asupra organismului. Pe lângă sport, o persoană ar trebui să aibă și o alimentație echilibrată.

În cele mai multe cazuri oamenii sedentari integrează cu greu sportul în viața lor. Însă mersul pe jos poate fi o metodă ideală de a face o schimbare radicală în viața ta.  Poți începe cu metoda celor 10 000 de pași zilnic. Aceștia te vor ajuta să integrezi mersul pe jos în viața ta.

În plus, vei avea o țintă bine stabilită pe care o vei putea atinge la final de zi. Specialiștii sunt de părere că mersul pe jos poate ajuta la prevenirea masei musculare, dar și la îmbunătățirea sănătății sistemului osos. În pus, mersul pe jos te poate ajuta în timp să-ți corectezi postura.

Mulți specialiști sunt de părere că mersul pe jos poate fi un bun exercițiu de aerobic, în special pentru cei care sunt începători în ceea ce privește lumea sportului. Mersul pe jos ajută la menținerea sănătății inimii, previne pierderea masei musculare și îmbunătățește sănătatea plămânilor, scrie EatThis,NotThat.

Reclamă

Mai mult, este o activitate lejeră care nu te va supune posibilelor accidentări. Pe termen lung, mersul pe jos te poate ajuta să pierzi câteva kilograme.

Conform Physical Activity Guidelines for Americans, o plimbare de 150 de minute la un nivel moderat te poate ajuta să arzi în jur de 240 – 723 de calorii, în funcție de nivelul de dificultate al traseului ales.

Nu doar că te vei bucura de un fizic pus la punct, dar starea ta de sănătate s-ar putea îmbunătăți considerabil.

Reclamă

La ce trebuie să fii atentă atunci când mergi pe jos

Experții au explicat ce se întâmplă în corpul tău dacă mergi zilnic pe jos, dar nu au vorbit și despre lucrurile pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi această activitate. Chiar dacă la prima vedere pare un lucru instinctiv, lucrurile se pot schimba rapid.

Mersul pe jos poate să-ți facă rău dacă nu ești atentă la câteva aspecte. Postura pe care o ai este extrem de importantă, scrie Physical Activity Guidelines for Americans. E nevoie de o postură corectă, dreaptă, pentru a nu-ți afecta coloana. Totodată încălțămintea aleasă poate avea un impact direct asupra modului în care corpul tău reacționează după  plimbare.

Dacă plănuiești să mergi la alergat, specialiștii recomandă să faci acest lucru fiind încălțată cu pantofi speciali concepuți pentru acest lucru. Totodată este nevoie să fii atentă și la suprafața pe care urmează să alergi. Încearcă pe cât posibil să faci această activitate fizică pe pistele speciale de alergat. Drumurile accidentate ți-ar putea pune în pericol sănătatea.

Inclusiv mersul pe jos ar trebui făcut pe suprafețe care să nu-ți afecteze în mod direct postura. Centrul de greutate trebuie bine controlat, astfel încât să ai o poziție cât mai dreaptă. La final, cel mai important lucru este să faci mai multă mișcare, să te relaxezi și să iei totul pas cu pas. Nu este nevoie să-ți împingi limitele încă de la prima plimbare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
2
Femeie frumoasă, blondă, de peste 50 de ani, fotografie portret
Frumusețe
Tunsori de evitat dacă ai peste 50 de ani. Pot adăuga mulți ani pe chipul tău
Vremea frumoasă de afară te poate împinge pe drumul către un salon de înfrumusețare. Pe măsură ce vremea se încălzește, s-ar putea să vrei să te bucuri de o tunsoare complet nouă și nu...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
4
Lisa Rinna în timp ce ncearcă să se ascundă de fotografi
Divertisment
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta care s-a transformat complet în ultimii ani
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta din imagine spune că s-a transformat complet în ultimii ani. Chipul ei nu mai este același, dar este dispusă să-și repare greșelile. Lisa Rinna...
5
Ouă pe felii de pâine cu firișoare de ceapă
Sănătate
Ce trebuie să mănânci ca să slăbești la burtă. Alimente pentru un abdomen plat
Mulți oameni sunt în căutare de soluții pentru a obține un abdomen plat, mai ales acum că vremea s-a încălzit, iar hainele subțiri lasă la iveală orice acumulare de grăsime. Desigur, un abdomen plat...
PARTENERI
×