Reclamă

Faci 10 000 de pași zilnic? Cate calorii arde de fapt corpul tău

Metoda celor 10.000 de pași zilnic a căptat însă din ce în ce mai multă popularitate în ultimul timp. Mersul pe jos te poate ajuta să scapi de kilogramele nedorite. Studiile de specialitate nu au rezultate clare în acest sens, alimentația fiind factorul decisiv în eliminarea kilogramelor în plus.

Publicat: 3 februarie 2021, 13:26 / Actualizat: 11 februarie 2021, 18:51

Oamenii tind să ducă o viață sedentară. În timpul săptămânii ies cu greu din rutină și jonglează între activitățile de acasă și sarcinile de la serviciu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Potrivit recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății ai nevoie de cel puțin 30 de minute de exerciții fizice în fiecare zi pentru sănătatea organismului. La prima vedere nu pare deloc mult, dar din păcate, încă sunt puțini cei care dau cu adevărat importanță acestui aspect.

Nu ai timpul și dispoziția necesară pentru a merge la sală? Nici o plimbare în aer liber nu te motivează? Avem vești bune pentru tine. Mersul pe jos poate fi la fel de eficient. Este suficient să te uiți la ecranul telefonului și să urmărești numărul de pași. Acesta îi contorizează fără probleme, trebuie doar să ai mobilul asupra ta la fiecare pas. Te-ai întrebat vreodată cât înseamnă de fapt 10 000 de pași zilnic în numărul de calorii arse de corpul tău?

Câte calorii înseamnă 10.000 de pași zilnic

Dacă încă nu ai o idee clară despre cât înseamnă acest număr de pași, te ajutăm noi să ai un reper. Sigur, lungimea pasului diferă pentru fiecare persoană. În mod orientativ, 10 000 de pași înseamnă că ai parcurs aproximativ 8 kilometri.

Poate că la primă vedere pare enorm, în realitate nu este deloc o sarcină greu de îndeplinit. Gândește-te câte drumuri ai de făcut pe parcursul unei zile. Dacă ești o fire comodă, care folosește mereu mașina personală pentru deplasări, este recomadat să reanalizezi câte beneficii ți-ar putea aduce mersul pe jos.

Reclamă

Așadar, gândește-te dacă te-ai deplasa mereu pe jos la supermarket, la stația de metrou sau de autobuz. Te-ar putea surprinde să vezi că ai îndeplinit obiectivul celor 10.000 de pași fără să îți dai seama.

Majoritatea oamenilor ard în jur de 30-40 de calorii la 1.000 de pași, ceea ce înseamnă 300 până la 400 de calorii, potrivit metodei celor 10.000 de pași. Aceasta este însă doar o estimare. Numărul de calorii arse depinde de fiecare individ în parte, de masa corporală și efortul depus.

Thomas Hirai, cadru medical al spitalului O’Connor din San Jose, California, a explicat pentru Insider:

Reclamă

Pentru a slăbi, trebuie să arzi mai multe calorii decât mănânci. Majoritatea oamenilor au nevoie de un deficit caloric de aproximativ 500 de calorii pe zi pentru a pierde 1 kilogram pe săptămână. Persoanele care doresc să piardă în greutate sau să-și mențină greutatea ar trebui să facă cel puțin 150 până la 200 de minute de exerciții pe săptămână, iar cei 10.000 de pași pe zi pot ajuta la atingerea acestor obiective.

De unde a apărut provocarea celor 10.000 de pași

Tot Thomas Hirai a dezvăluit că provocarea celor 10.000 de pași este mai mult legată de o campanie publicitară decât de studii medicale. În anul 1965, o companie japoneză a dezvoltat un pedometru numit „Manpo- kei”, care înseamnă” 10.000 de pași”.

„Obiectivul celor 10.000 de pași a apărut întrucât era captivant, ușor de reținut și peste numărul de pași zilnici pentru majoritatea oamenilor. „A fost o provocare, dar realizabilă pentru mulți oameni”. a spus Hirai.

Medicii recomandă însă persoanelor care sunt sedentare, nu au mai făcut de ceva timp sport, să ia treptat această provocare. Cele 30 de minute de sport zilnic sau chiar obiectivul de a atinge 10 000 de pași, ambele pot avea beneficii importante asupra sănătății organismului tău.

În cazul în care, din cauza pandemiei lucrezi de acasă și ai nevoie de un imbold pentru a te apuca de mișcare, ai mai jos un material video cu un antrenament ușor pentru tot corpul. Cu pași mici, dar siguri, poți avea rezultatele dorite.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×