Reclamă

Faci 10 000 de pași zilnic? Cate calorii arde de fapt corpul tău

Metoda celor 10.000 de pași zilnic a căptat însă din ce în ce mai multă popularitate în ultimul timp. Mersul pe jos te poate ajuta să scapi de kilogramele nedorite. Studiile de specialitate nu au rezultate clare în acest sens, alimentația fiind factorul decisiv în eliminarea kilogramelor în plus.

Publicat: 3 februarie 2021, 13:26 / Actualizat: 11 februarie 2021, 18:51

Oamenii tind să ducă o viață sedentară. În timpul săptămânii ies cu greu din rutină și jonglează între activitățile de acasă și sarcinile de la serviciu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Potrivit recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății ai nevoie de cel puțin 30 de minute de exerciții fizice în fiecare zi pentru sănătatea organismului. La prima vedere nu pare deloc mult, dar din păcate, încă sunt puțini cei care dau cu adevărat importanță acestui aspect.

Nu ai timpul și dispoziția necesară pentru a merge la sală? Nici o plimbare în aer liber nu te motivează? Avem vești bune pentru tine. Mersul pe jos poate fi la fel de eficient. Este suficient să te uiți la ecranul telefonului și să urmărești numărul de pași. Acesta îi contorizează fără probleme, trebuie doar să ai mobilul asupra ta la fiecare pas. Te-ai întrebat vreodată cât înseamnă de fapt 10 000 de pași zilnic în numărul de calorii arse de corpul tău?

Câte calorii înseamnă 10.000 de pași zilnic

Dacă încă nu ai o idee clară despre cât înseamnă acest număr de pași, te ajutăm noi să ai un reper. Sigur, lungimea pasului diferă pentru fiecare persoană. În mod orientativ, 10 000 de pași înseamnă că ai parcurs aproximativ 8 kilometri.

Poate că la primă vedere pare enorm, în realitate nu este deloc o sarcină greu de îndeplinit. Gândește-te câte drumuri ai de făcut pe parcursul unei zile. Dacă ești o fire comodă, care folosește mereu mașina personală pentru deplasări, este recomadat să reanalizezi câte beneficii ți-ar putea aduce mersul pe jos.

Reclamă

Așadar, gândește-te dacă te-ai deplasa mereu pe jos la supermarket, la stația de metrou sau de autobuz. Te-ar putea surprinde să vezi că ai îndeplinit obiectivul celor 10.000 de pași fără să îți dai seama.

Majoritatea oamenilor ard în jur de 30-40 de calorii la 1.000 de pași, ceea ce înseamnă 300 până la 400 de calorii, potrivit metodei celor 10.000 de pași. Aceasta este însă doar o estimare. Numărul de calorii arse depinde de fiecare individ în parte, de masa corporală și efortul depus.

Thomas Hirai, cadru medical al spitalului O’Connor din San Jose, California, a explicat pentru Insider:

Reclamă

Pentru a slăbi, trebuie să arzi mai multe calorii decât mănânci. Majoritatea oamenilor au nevoie de un deficit caloric de aproximativ 500 de calorii pe zi pentru a pierde 1 kilogram pe săptămână. Persoanele care doresc să piardă în greutate sau să-și mențină greutatea ar trebui să facă cel puțin 150 până la 200 de minute de exerciții pe săptămână, iar cei 10.000 de pași pe zi pot ajuta la atingerea acestor obiective.

De unde a apărut provocarea celor 10.000 de pași

Tot Thomas Hirai a dezvăluit că provocarea celor 10.000 de pași este mai mult legată de o campanie publicitară decât de studii medicale. În anul 1965, o companie japoneză a dezvoltat un pedometru numit „Manpo- kei”, care înseamnă” 10.000 de pași”.

„Obiectivul celor 10.000 de pași a apărut întrucât era captivant, ușor de reținut și peste numărul de pași zilnici pentru majoritatea oamenilor. „A fost o provocare, dar realizabilă pentru mulți oameni”. a spus Hirai.

Medicii recomandă însă persoanelor care sunt sedentare, nu au mai făcut de ceva timp sport, să ia treptat această provocare. Cele 30 de minute de sport zilnic sau chiar obiectivul de a atinge 10 000 de pași, ambele pot avea beneficii importante asupra sănătății organismului tău.

În cazul în care, din cauza pandemiei lucrezi de acasă și ai nevoie de un imbold pentru a te apuca de mișcare, ai mai jos un material video cu un antrenament ușor pentru tot corpul. Cu pași mici, dar siguri, poți avea rezultatele dorite.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×