Reclamă

Povestea Simonei Halep. Disciplina și perseverența, ingredientele succesului

Simona Halep este un nume care a depășit de multă vreme granițele României. La 27 de ani, sportiva este o prezență constantă în top 10 cele mai bune jucătoare de tenis din lume. Povestea succesului Simonei Halep s-a scris pe coordonatele disciplinei și perseverenței.

Publicat: 25 ianuarie 2021, 17:57 / Actualizat: 11 februarie 2021, 19:08

Simona Halep s-a născut în Constanța pe 27 septembrie 1991. La vârsta de numai 4 ani a luat contact cu tenisul, după ce l-a privit pe fratele ei făcând același lucru. Din acel moment nu a mai lăsat racheta din mână.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Povestea Simonei Halep

Simona a fost un copil timid care evita să se antreneze alături de ceilalți copii a dezvăluit sportiva într-un interviu pentru International School of Oradea.

Nu mai știu exact câți ani aveam, mergeam la turnee și îmi era rușine să mă încălzesc înainte de meciuri. Mă încălzeam într-un colț sau în spatele vreunei clădiri. Am fost și un copil timid.

Antrenorul fratelui ei, Ioan Stan, a fost cel care a remarcat talentul fetiței ce alerga după mingi pe terenul de tenis. Au început să se vadă regulat de două ori pe săptămână, iar de atunci lucrurile au evoluat cu pași rapizi spre succesul de astăzi. 

La vârsta de 16 ani s-a mutat în București pentru a-şi duce cariera la nivelul următor. Un an mai târziu, în 2008, a început să joace la competiţiile rezervate junioarelor și s-a calificat în finala de la Nottinghill, unde a fost învinsă de Arantxa Rus. În același an a învins-o pe Anastasia Pavlyuchenkova în sferturile de la Australian Open și a luat trofeul la French Open după un meci cu Elena Bogdan, potrivit Adevărul.

Reclamă
În 2008 Simona Halep a luat trofeul la French Open după un meci cu Elena Bogdan / Profimedia Images

Și-a micșorat sânii pentru a face performanță

La 18 ani, Simona Halep a luat o decizie foarte importantă pentru a continua să facă performanță. Jucătoarea de tenis și-a micșorat sânii, considerând că mărimea lor era un impediment.

Reclamă

Problema era legată de greutatea lor. Eram incomodată mai ales la mobilitate şi la viteza de reacţie. Aş fi făcut această operaţie şi dacă nu eram o sportivă de performanţă.

2010, anul WTA

2010 a fost anul care a marcat două reușite notabile ale Simonei în cadrul Women’s Tennis Association (WTA), organizația principală care se ocupă cu turneele și circuitele profesioniste de tenis feminin la nivel mondial. La 1 mai, sportiva a jucat prima ei finală WTA, la Fes (Maroc), pe care a pierdut-o în faţa jucătoarei Iveta Benešová. Două luni mai târziu, pe 12 iulie, românca a ajuns, în premieră, în Top 100 WTA, ocupând poziţia a 96-a.

Pe 12 iulie 2010, Simona Halep a ajuns, în premieră, în Top 100 WTA / Profimedia Images

Ascensiunea în lumea tenisului

Ascensiunea Simonei Halep în lumea tenisului a fost fulminantă în anul 2013 cu șase finale de WTA câștigate. Românca a fost singura jucătoare din circuitul WTA care a câştigat turnee pe toate suprafeţele: zgură, iarbă şi hard.

La patru ani după intrarea în Top 100 WTA, Simona Halep s-a aflat pe lista celor mai bune 10 jucătoare WTA din lume. În același an s-a calificat în  prima finală de Grand Slam la Roland Garros. 

După trei finale WTA câștigate în 2016, s-a apropiat de podiumul WTA, terminând pe locul 4 în ultima ierarhie WTA din 2016.

Succesul s-a ținut lanț de Simona Halep. În 2017, a marcat o reușită glorioasă. După ce a învins-o în premieră pe Maria Sharapova și și-a luat revanșa față de Jelena Ostapenko după o finală de Grand Slam pierdută, tenismena a urcat pe locul 1 mondial în clasamentul WTA.

Un an mai târziu, în povestea Simonei Halep se scria capitolul Grand Slam. În 2018, sportiva a adăugat în palmares primul trofeu de Grand Slam din carieră, după victoria în fața jucătoarei americane Sloane Stephens în finala turneului de la Roland Garros.

În 2018, sportiva a adăugat în palmares primul trofeu de Grand Slam din carieră, după victoria în fața jucătoarei americane Sloane Stephens în finala turneului de la Roland Garros / Profimedia Images

Disciplina și perseverența, ingredientele succesului

Disciplina și perseverența sunt obiceiurile despre care Simona Halep spune că au ajutat-o să atingă performanța.

„Disciplina este cel mai important aspect al performanței. Perseverența este necesară pentru a putea merge înainte după fiecare eșec”, a declarat sportiva într-un interviu pentru BASILICA.RO

Averea Simonei Halep este estimată la 47 de milioane de euro. Banii sportivei provin din premiile turneelor de tenis, din contractele de imagine și publicitate și din afacerile imobiliare. În 2021, tenismena se află pe locul 9 în topul celor mai bogate sportive din lume, potrivit gsp.ro.

Simona se pregăteşte zilele acestea pentru Australian Open. În 2018 a pierdut finala turneului de Mare Şlem în faţa jucătoarei din Danemarca, Caroline Wozniacki, potrivit Digi24.

Sprijinul necondiționat al familiei

Fără sprijinul familiei care a făcut sacrificii pentru ca sportiva să atingă performanța, povestea Simonei Halep probabil nu ar fi făcut niciodată înconjurul lumii. La începutul carierei jucătoarei de tenis, tatăl său și-a vândut afacerile, o fabrică de lactate şi un magazin care comercializa pâine, pentru a o putea susține. Cu banii încasaţi, Stere Halep i-a finanțat pregătirea Simonei în SUA. Sportiva a răscumpărat fabrica de lactate a tatălui ei după marile câștiguri din tenis, scrie Libertatea.

Simona Halep alături de părinții ei, Tania și Stere Halep

„Întotdeauna m-au susţinut de când am început tenisul, am avut întotdeauna tot ce mi-am dorit la un nivel modest. Şi fratele meu m-a susţinut întotdeauna, chiar la premiere i-am spus că el e mai tăcut aşa de felul lui dar a fost aproape de mine întotdeauna. Am părinţi deosebiţi, familie deosebită şi mă bucur că fac parte din asemenea familie”, a povestit Simona într-un interviu pentru Antena Stars, potrivit SPYNEWS.

Își dorește să fie mamă și soție

Simona Halep are o relație cu omul de afaceri Toni Iuruc, în vârstă de 40 de ani. Cei doi s-au cunoscut în clubul Fratelli, potrivit Ziare.com. S-au afișat împreună pentru prima dată în anul 2019, la scurt timp după ce a câștigat premiul pentru turneul de Grand Slam de la Wimbledon. 

Simona Halep alături de Toni Iuruc

Toni Iuruc a cerut-o în căsătorie în același an. Într-un interviu acordat tiebreak.ro în primăvara lui 2020, jucătoarea de tenis a mărturisit că pe plan profesional este cât se poate de realizată, dar pe plan personal are două dorințe mari pe care își dorește să le îndeplinească în viitorul apropiat: 

„În ceea ce privește cariera, tot ce mi-am dorit s-a împlinit și personal, chiar dacă vor apărea un milion de articole pe acest subiect: singurul meu vis care nu s-a împlinit încă este să mă căsătoresc. Se va întâmpla într-o zi. Acest lucru a rămas pe lista realizărilor mele și, desigur, să devin mamă ”, a declarat Simona Halep pentru tiebreak.ro, potrivit tennis world.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×